Ki lesz a következő hozzászóló ?

senki600

Egy vasútbarát
Úgyis majdnem 2 hónapja volt kép, akkor hozok egyet még a nagy túra előtt:
Február 28-cal frissült SZVÖR (SZemélyVonatok Összeállítási Rendje) szerint szombaton és vasárnap a 4 szerelvényből 2 Flirt motorvonatból van kiadva. A magam részéről nem szeretem ezen motorvonatokat, de azt elismerem, hogy kell azért a minőségi ugrás, az persze más kérdés hogy az utas nem tud rá felszállni, mert nincs rajta kilincs, de ha lenne és vörös (vésznyitó), azt is tépné az istenbarma. Március 6-án viszont a szokásos kolijárósomon kifogtam egy szép piros Flirtet. Utasmennyiség alapján is sokkal jobb így, az eddigi legjobb eset alapján lévő 2×83 helyett most lett 1×211. Nekem a 29km-n nem nagy táv, arra tökéletes, de van olyan barátom aki 100km-t megy vele, abból 70km és másfél óra Vmax 80, egy csomó állással, az már kényelmetlen.
Ezt kell szeretni, tán egyszer ők is kapnak üléskárpit-cserét, mint a Desiro motorvonatok, ha a képen van olyan, akkor jobb oldalt az a másik piros szar az.
Gyere aki akar
 

Csatolmányok

  • 20220306_165616-01.jpeg
    20220306_165616-01.jpeg
    7,2 MB · Megtekintések: 7

senki600

Egy vasútbarát
Tegnap csak ébren voltam óraátállításkor, jelenleg aludni kéne, vagy enni, de az alvás most jobban kell
Gyere ki nincs kimerülve
 

senki600

Egy vasútbarát
idetévedtem, megint álmosan, de hát ez van ha gyün a húsvét, de közbe van más programod is
gyere aki nem lesz álmos
 

Lacx

Gold Rush Winner 2023 & 2x
Speed győztes 2022
Szeretem, de nem a mostani "extra" meglepetéses belga kindert :njub:

Jöjjön aki korán kel holnap
 

senki600

Egy vasútbarát
vasárnap lévén 7:30 az korai, na majd holnaptól szerdáig jelen lesznek az 5:30-ak ismét
gyere aki ma nem kelt korán
 

senki600

Egy vasútbarát
Mára egy jellegtelen üzemi képpel jövök.
Utolsó előtti nap az iskolában, előtte nap Fonyódi üzemlátogatás (forgalmi iroda+KÖFI (KÖzponti ForgalomIrányítás) központ látogatás), aztán hazafelére beszélték a tanáraink, hogy mi legyen a csütörtöki órán. Ezen a napon este (június 8) kaptuk az üzenetet, reggel nem a suliba menjünk 8 órára, hanem a vasútállomásra 7:55-re. Természetesen mindegyik helyre késve értem volna, de lényegtelen, a 8259 haladhatott rendesen (- Mehet-e kb. 7 óra 22 perckor rendesen a 8259 számú vonat Taszár állomásra? Név. - Vonatot nem indítok. a 8259 számú vonat Taszár állomásra jövet. Név. - Kaposvár állomástól Taszár állomásig a 8259 számú vonat közlekedéséhez hozzájárulok. Név. (Valóságban Dombóvár, de csak a köv állomásig kérünk és adunk engedélyt, és ez egy valós engedélykérés-adás.)) Érkezésünk után letettük a cuccunkat osztálytársunk kocsijába, majd néztünk forgalmi irodát. Sok újat nem tudtam meg, Kaposváron ugyanaz a berendezés van, csak hiányzik a távkezelés elágazás felé. A 9-es csoport (IC822+komlói személy) után kigyalogoltunk a Fűtőházhoz+vittük a kocsit is, mert utána menni kellett tesicuccért, majd vissza a fűtőház mellé. Elsétáltunk a fordítókorong mellé, megnéztük mi az, bennem meg élt az ösztön, és lőttem egy képet a szolgálatmentes Bzmot 239-ről. Gépről különlegeset nem tudok mondani, szereti felforralni a hűtővizét. Jobbon azért a javításra és fővizsgára váró V63-asok befigyelnek, meg középen az a tartálykocsi, ami már 30 éve is ott állt talán. Fordítókorongról annyit, hogy egyszer beleesett az a V43 1074, amely még a mai napig is állományban van, de 1 éve nem dolgozik, forgóvázcsere miatt (kép majd érkezik, tavaly Őt is meglőttem közelről, meg van régi képem is, amikor még dolgozott). Amelyik gép belökte, az a V63 017, aktívan dolgozó ős-dombóvári gép, elvileg van róla is képem.
Fűtőházról mesélek, ha sikerül akkor más vontatási telepekről is szedek össze anyagot, egyelőre Nyíregyháza van tervben.

gyere aki elolvasta, vagy nem olvasta
 

Csatolmányok

  • 20220609_092701.jpg
    20220609_092701.jpg
    3,4 MB · Megtekintések: 6

krcsirke

el pollo diablo
Jelen, elolvastam érdekes. Tartálykocsit sokat láttam közlekedni gyerekként, főleg amelyiken maró jelzés is volt.
Várunk vissza szeretettel, főleg a nyíregyházi képekkel.
 

senki600

Egy vasútbarát
Éjjel tettem nyíregyi képeket, de akkor majd még hozok, és a nyár folyamán is még párszor járok arra
Addig is amíg távol leszek, jöjjön valaki
 
Fent