Általános beszélgetés a JÁTÉKkal kapcsolatban

krcsirke

el pollo diablo
UH8BQkb.png


Kérem a lehetőségemet :D
 

Pachee

Well-Known Member
Sziasztok!

Nem is tudom, melyik oldaláról közelítsem meg a dolgot, illetve mi a legmegfelelőbb hely erre, de... Mint láthatta minden fórumozó, ismét új világ nyílik, ahogy az várható volt, a soron következő J betűvel...A kérdés az, hogy ki és mennyire szeretné ezt? Most mondhatnám azt egyszerűen, hogy ó, a fenének se kell, ki fog játszani ott stb... Nagyjából ennyivel le lehetne zárni, de egy kicsit részletesebb megközelítéssel is érdemes ezt szemügyre venni. A magyar szerverek statisztikái szerint (számszerűen nem tudom, a sok éves tapasztalatom alapján "mindössze") igencsak csökkenő tendenciát mutat az aktív játékosok száma, tehát nem az össz. játékosszám, hanem az aktív embereké. Sorra "halnak" ki a régi arcok, mert nem tud a játék olyat mutatni már, ami itt tartsa őket. Bevallom, hogy belőlem is előjön ez az érzés bizonyos időszakonként és én se a játék sokszínűsége miatt vagyok itt, hanem kizárólag az erődharcok miatt, ami a kezdetektől fogva minimális változásokon kívül megmaradt olyannak, amilyen volt. Rengeteg olyan embert ismerek, akik hasonlóan éreznek, de mi legalább itt vagyunk és azt is elmondhatom, hogy az apróságokat is értékelni tudjuk, úgy, mint ezt a szülinapi "felhajtást". Viszont egy idő után eléggé visszataszító, hogy évek óta újításként új szetteket (szinte kéthavonta...) és új kalandokat kapunk, ami lássuk be, nem működik hosszú távon, hisz mint mondtam, csomóan hagynak fel az aktív játékkal és csak nosztalgiafunkciót tölt be náluk a játék (jobb esetben). Lehetne még ezt részletezni, de a fő kérdésem az, hogy miért is kell nekünk ez az új szerver? A játékosok száma egyre csak csökken és ezektől az új világoktól se fog nőni, hisz bizonyított tény, hogy az új világok a kezdeti (2-3 hét) lendület után kihalnak, lásd Iowa és még Hawaii is, csak hogy a két legújabb világot említsem. Igencsak kevés ember van, aki az új kihívások miatt egy ilyen szervert komolyan vesz, a legtöbben "eventes" karaktert hozunk létre ezeken a szervereken, aki pedig itt is felhúz egy karaktert, az azzal szembesül egy idő után, hogy felesleges órákat ölt bele. Én úgy gondolom (és még sokan mások is, akikkel beszéltem), hogy nem ez a jó megoldás a játék fellendítésére, nyilvánvalóan jöhetne valami érdemleges újítás is, de az túl nagy falat az Innonak, éppen ezért egy sokkal egyszerűbb megoldás lenne egy második szerver összevonás, vagy valami hasonló, mert a mostani szerverek fele "halott", a másik felén meg igencsak szétszórva vannak aktív emberek. Tudom, hogy ez is nagy kérés és valószínűleg nem is ez fog történni és ugyan úgy lesz J-s világ is, ami ugyan olyan sorsra jut, mint a többi (sajnos). Én most sok társam és a saját gondolataim fejtettem ki, tudom, hogy hosszú is lett, éppen ezért nem is részletezném tovább. Köszönöm, ha végigolvastad!
 

Kanyim

Veteran Member
Minden szavaddal egyet értek !

Az utóbbi 3 évben indított világok sikerességét látva megkérdőjelezem az épelméjűségét annak aki fő karakteres szándékkal regel be majd az új világra ! Lényegében a legkihaltabb világokká váltak ! (a 4 költözhető, bezárás előtti világot nem nézve). Félházas kicsi erődökben téblábolnak.
Nagy szövetség most se fog menni, emiatt az iowás káosz várható. És ha bármi sikeresség is kialakulna, max 1 évig tart és a létszám azonnal lefeleződik amint indul jövőre az újabb világ !

Persze megértem inno szemszögéből is. Amíg minden világon akad aki rögöt költ 1-1 tombola győzelemre addig eszük ágában sincs bezárni. Amíg mindig akadnak emberek akik rögöt költve rohannak az elsőségért, mindig lesznek új világok.
Új kalandok, tombolák és szettek megalkotása sokkalta kevesebbe kerül mint nagy frissítéseket behozni. (és akkor még ott van az is hogy valakiknek nem tetszene a frissítés és pont amiatt hagynák abba)
Nagy dolgok nem lesznek már szerintem, de néhány apróbb újítással, változtatással a már meglévő, a játékot szerető közösségnek kedvezhetnének.
 

jaklee

Veteran Member
Sziasztok!

Nem fórumoztam soha, de most írok, szeretem én is a nosztalgia témát :P

Ami nekem nagyon hiányzik a westből: a kalandok értéke. Jelenleg már kb az 1. szinttől kezdve pénzben, tp-ben, cuccokban is jobban megéri 15mp-s melókat csinálni, mint kalandozni. Több jutalom ($ és tp), illetve értékes cuccok (mint most az új arany fegyver(ek) ). "Csupán" azért kellene kis jutalom növelés a kalandokhoz, hogy legyen értelme kalandokat csinálni.
Most itt van ez a classic, és gyakorlatilag kalandokkal fejlődünk (egyelőre, de ez még teljesen élvezhető, mert azért adnak bónuszt később is a kalandok). Sokkal érdekesebb :)

Akár egy the-west (fanmade) remake is szóba jöhetne, szerintem egy classic szintűt viszonylag könnyen össze lehetne dobni, kicsit felturbózva az új igényeknek megfelelően :) - Hátha felkelti valakinek az érdeklődését, nekem jelenleg túl nagy falat lenne (túl sok dolognak kéne utánanéznem/tanulnom, amire most nincs kapacitásom). De szerintem remek ötlet lehetne, ha valaki belevág ilyenbe, szívesen segítek! :)

(Eventekről inkább nem beszélek, az ilyen mértékben teljesen megölte a játékot, elvette minden normál-módon megszerezhető cucc értékét...)
 

DeletedUser17614

Vendég
Én nemrégen újrakezdtem Iowa szervert, de úgy látom, hogy feleslegesen tettem. A kezdeti minimális motivációm is elveszett röpke 1,5 hónap alatt. Törölni már csak azért nem fogom, hátha lesz megint egy ilyen hullámom, s akkor ne kezdjem újból az egészet... Szóval igen, egy nagyobb összevonás kéne a sok kis szerver helyett, VAGY ténylegesen létrehozni egy olyan nemzetközi szervert, ahova a karaktereinket át tudnánk importálni.
 

DeletedUser17053

Vendég
Az összevonás szerintem csak abban az egy pontban hibádzik, hogy az új világokon (Geo,Hawaii,Iowa) közel sincs annyi képesség -és tulajdonságpont mint a régi szervereken évek óta, az ismételhető kalandokból szerzett pont. Ezt figyelembe véve hiába 150-es valaki egy új világon, nem lesz olyan sikerélménye mint egy régi világon lévő 150-esnek. Ruhák sokaságát nem is nézve...bár az gyorsan eltörpülne a sok event miatt.
 

DeletedUser17614

Vendég
Az összevonás szerintem csak abban az egy pontban hibádzik, hogy az új világokon (Geo,Hawaii,Iowa) közel sincs annyi képesség -és tulajdonságpont mint a régi szervereken évek óta, az ismételhető kalandokból szerzett pont. Ezt figyelembe véve hiába 150-es valaki egy új világon, nem lesz olyan sikerélménye mint egy régi világon lévő 150-esnek. Ruhák sokaságát nem is nézve...bár az gyorsan eltörpülne a sok event miatt.
Ezt már néhányszor átbeszéltük :)
Ruhák megfelelő tunningolásával 100-200 pont is behozható. Az egyetlen hely, ahol úgy érzem kicsit nagyobb lehet a különbség, az a párbaj, de ott pedig az aktivitás a mérvadó, így ez nem fontos.
Valamint nagyon sok top játékos sem csinálja/csinálta meg az összes ismételhetőt.
 

DeletedUser

Vendég
Az osszevonas mellett vagyok én is.. Sajnalom, hogy a fejlesztok nem látják be azt, hogy egy osszevonassal drasztikusan megnovekedne az aktivitas.. Ez pedig minden szempontból nyereséges lenne nelik. A cuccok fejlesztesevel pedig siman ki lehet egyenlíteni az eroviszonyokat. Mindemellett az aktivitás es tapasztalat is sokat nyom a latba. (parbaj)
En nagyon remenykedek es varom az osszevonast.
 

DeletedUser7602

Vendég
Nagyon jól leírta mindenki, ki rövidebben, ki hosszabban, de... én is ezen a véleményen vagyok, mint ti. Szükségesnek látom az összevonást.
 

Kanyim

Veteran Member
Szóval igen, egy nagyobb összevonás kéne a sok kis szerver helyett, VAGY ténylegesen létrehozni egy olyan nemzetközi szervert, ahova a karaktereinket át tudnánk importálni.

Nemzetközi világot nem fognak csinálni állandóra. Amint elkezdenének az emberek özönleni oda az országok világai kihalnának. Hiába nagy a versengés, a sok világ tombola győztese több pénzt hoz. (mellékesen megjegyzem hogy nekünk nem biztos hogy jól jönne ki egy nemzetközi világ, hiszen sokan panaszkodnak hogy így-úgy rögös szettek és pénzes emberek.. na most mi lenne egy olyan világon ahol a nyugati fizetésekkel rendelkező riválisaink lennének..)

Az összevonás szerintem csak abban az egy pontban hibádzik, hogy az új világokon (Geo,Hawaii,Iowa) közel sincs annyi képesség -és tulajdonságpont mint a régi szervereken évek óta, az ismételhető kalandokból szerzett pont. Ezt figyelembe véve hiába 150-es valaki egy új világon, nem lesz olyan sikerélménye mint egy régi világon lévő 150-esnek. Ruhák sokaságát nem is nézve...bár az gyorsan eltörpülne a sok event miatt.

Florira rengetegen jöttek régebbi világokról. Többen 40 sorral és 100 pont többlettel rendelkeznek a floris őslakosokhoz képest. Ez erődharcon nem tükröződik annyira, de tény párbajban jelentősebbek a különbségek. (ez aktivitással, erősen húzott szettekkel ellensúlyozható)

Fullos magyar összevonás úgysem lesz. Eleve láthatjuk hogy ari-buff-colo-dako megszüntetése is milyen ütemben történik. (innonál ránéznek és azt látják valakik mennek a tombola győzelemre (az mellékes hogy utána azonnal költöznek át másik világokra) és azt hogy egész sokan belépnek a karaktereikhez (az ismét mellékes hogy pénztermelő-tombolázó karakterek ezek túlnyomórészt)

Szerintem a max amit kihoznak összevonás terén hogy eldora megengedik a költözést georol és hawairól.. (esetleg eldot jónak találják és geo-hawai-iowa költözést tesznek lehetővé).
 
Utoljára szerkesztve:

Mr. T.

THE DEVIL
sziasztok,

az új szerver indítása jár a lehető legkevesebb költséggel, erőráfordítással, problémával és valamilyen szinten rövid távon az hozza a legnagyobb bevételt.. ezt nem csak Inno-nál, hanem más online játékoknál is tapasztalom.. van, ahol 2-3 havonta nyitják az új szervert, mert az éri meg..

az összevonással sok a gond.. mindig vannak rendszer- és felhasználó problémák, s a ráfordított idő nem egyenesen arányos a bevétellel.. ( ellenben az új világ megnyitásával.. )

s persze, jó lenne egy normális összevonás, de gyanítom, h ameddig az új világokra sok régi- és több újonc megy, addig erre esélyünk sem lesz :( akarhatjuk, szerethetnénk, de az üzletpolitika ezt nem fogja belátni..

üdv, T.
 

Pachee

Well-Known Member
Pontosan ezért kéne kezdeni valamit ezzel a helyzettel nekünk, játékosoknak. A Westen nem túl gyakori jelenség a ténylegesen új játékosok megjelenése, az új szerverekre a régi arcok mennek, hogy ott is kezdjenek magukkal valamit, vagy ahogy mondtam korábban, eventes karaktert hoznak létre. Én azt gondolom, ha az emberek jelentős része elhatározná, hogy (nem dacból) inkább mégse regisztrál be az új szerverre, akkor az igenis feltűnne mind a játék fejlesztőinek, mind a mi adminjainknak is. Nem is igazán arra célzok, hogy legyen felkelés és tiltakozzunk, hisz ez mégiscsak egy játék, de több szerveren is téma volt egy olyan összefogás, ami a játék jobbá tételét célozza meg, azzal, hogy a régi szerverekért teszünk és nem asszisztálunk egy újhoz, ami magyar szinten abszolúte felesleges. Az ötlet ráadásul kivitelezhető és nem azt jelenti, hogy az égvilágon senkinek se szabad regisztrálnia a friss szerverre, hanem azt, hogy minél kevesebb aktív játékos menjen oda. Mondom, nem a szélsőségesség ezzel a cél, bármennyire is úgy hangzik elsőre, de nem tudom, nekünk, játékosoknak milyen lehetőségeink vannak arra, hogy jelezzük, hogy nem oké valami (a supporton keresztül történő ilyesfajta kommunikáció nem vezet célra, mint tudjuk). Illetve lehetne mondani azt is, hogy fejezzük be, hisz ez egy játék, legalább nem idegesíti senki magát-most nem erről van szó, mint mondtam, a cél az lenne, hogy jobbá tegyük a játékunkat.
 

DeletedUser17053

Vendég
(ez aktivitással, erősen húzott szettekkel ellensúlyozható)
Ezzel nem értek teljesen egyet. Tény, hogy szintezéssel több pont jár, de amikor azt látom hogy én Iowán elég nagy aktivitással éppen fel tudok húzni 1-1 szettet 2-esre, addig Flon 4-esre fejlesztett cuccokkal rohangálnak...nos úgy kicsit megdőlni látszik ez az egyensúlyozható dolog. Nyílván több év alatt nem csak pontokat, de pénzt is többet tudtak gyűjteni a játékosok.

Aktivitás szempontjából sokat lendítene az összevonás, de nagyobb eőnyt a régi játékosok élveznének. Nekem ez a véleményem. :)
 

DeletedUser17614

Vendég
Ezzel nem értek teljesen egyet. Tény, hogy szintezéssel több pont jár, de amikor azt látom hogy én Iowán elég nagy aktivitással éppen fel tudok húzni 1-1 szettet 2-esre, addig Flon 4-esre fejlesztett cuccokkal rohangálnak...nos úgy kicsit megdőlni látszik ez az egyensúlyozható dolog. Nyílván több év alatt nem csak pontokat, de pénzt is többet tudtak gyűjteni a játékosok.

Aktivitás szempontjából sokat lendítene az összevonás, de nagyobb eőnyt a régi játékosok élveznének. Nekem ez a véleményem. :)
Ezzel megint jön az, hogy Iowának nem volt értelme... Már elindítani se kellett volna :D
 
Fent