Karácsony 12 napja - XI. Játék

Státusz
Nem lehet hozzászólni.

Simi37

Well-Known Member
Mézes-vajas keksz

Hozzávalók:
  • egy csipet só
  • 1: 250g liszt
  • 2: 100g vaj
  • 3: 100g cukor
  • 4: 2 ek. méz
  • 5: 1 tojás
Egy nagy tálban keverjük össze az (olvasztott) vajat és a cukrot, amíg krémes állagú nem lesz. Adjuk hozzá a mézet és keverjük tovább, majd tegyük bele a tojást. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet egy csipet sóval. Fokozatosan keverjük hozzá a lisztes keveréket a vajas-cukros masszához, amíg egy egynemű tésztát nem kapunk. Ha túl ragadós, hűtsük le a hűtőben kicsit. Lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát kb. fél centiméter vastagságúra, majd különböző formákkal szaggassuk ki a kekszeket. Helyezzük át őket a sütőpapírral bélelt tepsire, majd süssük a kekszeket 180°C-on kb. 10-12 percig, amíg aranybarnák lesznek. Hagyjuk kihűlni, majd tálaljuk.
 

mr.Bob

Member
Csodaleves

Hozzávalók:
  • víz
  • pirospaprika
  • Pisztráng
  • Lazac
  • Rákhús
  • Zöldpaprika
Elkészítése:

Pisztrángot és a lazacot megpucoljuk, levágjuk a felesleges részeket, feldaraboljuk és kifilézzük. Bográcsba helyezzük a filézett hús kivételével a darabokat, majd felöntjük 5 liter vízzel és elkezdjük főzni lassú tűzön. Miután lefőtt a hús a csontról, hozzáadjuk a rákhúst és átpasszírozzuk. Passzírozás után pirospaprikával felforraljuk, belehelyezzük a húsdarabokat. majd kóstolás után sózzuk. Miután megfőtt a hús, tálaljuk és díszítjük a Zöldpaprika-val.

Jó étvágyat kívánunk!
 

wanahton

Member
Egeszben sult pisztrang

1db Pisztrang
6db Burgonya
So
Fuszerek
egyeb




Elkészítés​

  1. A megtisztított pisztrángokat megmossuk és alaposan letörölgetjük, hogy minél kevésbé csússzon. Egy éles kés segítségével a halak mindkét oldalát kb. 45 fokos szögben beirdaljuk.
  2. A pisztrángok hasüregét megtöltjük a fűszereinkkel: egy-egy ág rozmaringot, pár szelet citrom- és hagymakarikát, valamint két-két gerezd fokhagymát rejtünk beléjük.
  3. A halak mindkét oldalát sózzuk-borsozzuk, majd olajozott grillserpenyőben oldalanként pár perc alatt aranybarnára sütjük.
  4. Azon melegében tálaljuk is: egy könnyed salátával, krumplipürével, pirított zöldségekkel egyaránt isteni.
 

Óriásfej

Active Member
Gombaleves

Hozzávalók :
-10 dkg vaj,
-2 evőkanál liszt,
-25 dkg gomba,
-30 dkg sárgarépa,
-30 dkg burgonya,

Fűszerek: só, babérlevél, kakukkfű, őrölt bors.

Elkészítése, A gombát és a répát felszeleteljük, a burgonyát kockákra vágjuk. A vaj felén a gomba és répaszeleteket kicsit megpároljuk, felöntjük kb. másfél liter vízzel, beletesszük a burgonya kockákat és lassú tűzön felforraljuk, sózzuk és fűszerezzük izlés szerint . Ha a zöldségek megfőttek, a maradék vajból és a lisztből rántást készítünk, ezzel besűritjük, kevés forralás után kész is a levesünk. Jó étvágyat
 

Mr. T.

THE DEVIL
Speciális étel Dakotáról.. :P

NARANCSOS-RÉSZEGES PULYKACOMB

hozzávalók:
- 1 kg pulykacomb [item=709000]
- 100 gr fokhagymapor ( fűszer )
- 2 ek olvasztott vaj [item=52029000]
- 1 kvk reszelt narancshéj [item=791000]
- 0,5 kvk őrölt gyömbér ( fűszer )
- 2 ek narancslé [item=791000]
- 2 ek rum [item=1826000]
- só -> ízlés szerint
- őrölt bors -> ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉS
Előkészítés: A pulykacombot a forgójánál kettévágjuk, megtisztítjuk, megmossuk és leszárítjuk. A sütőt 180 °C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.

Elkészítés: A narancsot alaposan megmossuk, majd a héját lereszeljük, illetve a gerezdeket alaposan kifacsarjuk. A vajat a fűszerekkel, kevés sóval, őrölt borssal, a fokhagymaporral, a narancslével és a rummal kis tálkában összekeverjük, és ezzel a keverékkel bekenjük a húst. Lapos tepsibe vagy tűzálló tálba tesszük. Lefedjük alufóliával a tepsit, betesszük a sütőbe, és kb. 60 percig pároljuk a húst. Kivesszük a sütőből, levesszük a fóliát, a levével jól meglocsoljuk a húst. Visszatoljuk a sütőbe, és a levével gyakran locsolgatva még kb. 45 percig sütjük, hogy szép piros legyen. Kivesszük a sütőből, 10-15 percig pihentetjük, hogy szépen tudjuk szeletelni. Ízlés szerinti körettel kínáljuk.

Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra 30 perc múlva
1 adag: 480 kcal
 

samuelusz57

New Member
Sült lazac vajas burgonyával

Hozzávalók (/fő):
  • 5db közepes burgonya
  • 120g lazac
  • 60g vaj
  • (saláta)
  • víz
  • só ízlés szerint
  • 3 csokor petrezselyem
  • 15 ek olívaolaj
Elkészítés:
  1. A halat kivesszük a hűtőből, és megtisztítjuk, ha szükséges. Szárazra töröljük, és hagyjuk, hogy átvegye a szoba hőmérsékletét.
  2. A burgonyát hámozás nélkül egy nagy csipet sóval feltesszük főni. Annyi víz elegendő, amennyi pont ellepi.
  3. A megfőtt burgonyáról leöntjük a vizet, és meghámozzuk. Az immár héj nélküli burgonyákat egy darab vaj és aprított petrezselyem kíséretében visszatesszük a lábasba, és közepes-magas hőfokon összeforgatjuk.
  4. Serpenyőben fokhagymás olívaolajat hevítünk, ha már elég meleg, ráfektetjük a lazacot bőrös oldalával lefelé, megszórjuk tengeri sóval, majd 6 perc után átfordítjuk, és további 4-5 percig sütjük.
  5. Tányérra szedjük a megpirult burgonyát és a lazacot, és bármilyen salátával tetszés szerint kiegészíthetjük. Jó étvágyat!
(a recept sajnos nem eredeti, de érdemes kipróbálni, tényleg finom, ráadásul egyszerű elkészíteni)
 

t.p.p.

A megmondó ember
  1. A chilis bab elkészítéséhez a karikára vágott vöröshagymát olajon megpirítjuk, majd a zúzott fokhagymát is hozzápirítjuk 10 másodpercig. Rászórjuk a paprikát, és felengedjük 1/2 dl vízzel.
  2. Hozzáadjuk a darált húst és fehéredésig pirítjuk. A paradicsompürét vízzel hígítjuk, ráöntjük a darált húsra, megsózzuk, megborsozzuk, és csilipaprikával ízesítjük.
  3. Amikor a hús megpuhult, hozzákeverjük a leszűrt babot és a kukoricát, és 5-10 perc alatt összeforraljuk. A csilis babot forrón kínáljuk.
 

Pogues

Active Member
Tócsni

Hozzávalók:
1. Burgonya
2. Tök
3. Liszt
4. Nyers tojás
5. Egy üveg tej
só, bors

A burgonyát és a tököt lereszeljük, liszttel, tojással összekeverjük, adunk hozzá egy pár csepp tejet, sózzuk, borsozzuk. Pogácsákat formálunk belőle, és parázs fölött kisütjük.
 
Státusz
Nem lehet hozzászólni.
Fent