Karácsony 12 napja - XI. Játék

Státusz
Nem lehet hozzászólni.

Old Mustáros Kéz

Veteran Member
Hozzávalók:
Bors

Lazac
Vaj
Burgonya

Elkészítése:
A halat megtisztítjuk, sóval és borssal fűszerezzük. A vajat serpenyőben megolvasztjuk, majd a lazacot is rá helyezzük. Közben a burgonyát felvágjuk, sóval fűszerezzük és sütőbe tesszük. A lazacot mindkét oldalán megsütjük, majd ha kész a krumpli tálaljuk.
 

sámán8

Member
babfőzelék

bab vizzel odarakjuk még megfő
végen krumpli lisztel olajjal berántjuk
tejjel felöntjük
füszerek só babérlevél
sámán8
v1
 

veroniq

Member
Steak sült burgonyával és áfonyalekvárral

2 kg T-Bone Steak
1,5 kg burgonya
0,5 kg áfonya
0,15 kg cukor

Az burgonyát megpucolom, majd 15 percig sós vízben előfőzöm, közben az áfonyát felteszem főni, és miután kezd szétesni összekeverem a cukoral, majd keverés mellett 20 perig forralom, aztán hagyom kihűlni. A T-Bone steakeket egy serpenyőben megkérgezem, és egy kis pihentetés és alapos fűszerezés után 5-5 pecig sütöm, majd 20 pecig pihentetem. A húsból kisült lé segítségével megsütöm a hasábra vágott burgonyákat, amit enyhén fűszerezek,Mihelyst miden elkészült, tálalom a steaket és a sült burgonyát, ami mellé áfonya lekvárt teszek a tányérra. Jó étvágyat
 

EtonBlazer

New Member
Narancs-Rákhús Saláta Tequila Öntettel:
Hozzávalók:


  • Só,bors
  • Tequila (1. termék)
  • Rákhús (tisztított és megfőzött) (2. termék)
  • Friss narancsok, meghámozva és szeletekre vágva (3. termék)
  • Áfonya (4. termék)
  • Méz (5. termék)
Tequila Öntet:
  • 1/4 csésze tequila
  • 2 evőkanál friss narancslé
  • 1 evőkanál méz
  • 1 teáskanál reszelt narancshéj
  • Só és bors ízlés szerint
Elkészítés:

  1. Keverd össze a rákhúst, a friss narancsokat és az àfonyàt egy tálban.
  2. A tequila öntet elkészítéséhez keverd össze a tequilát, friss narancslét, mézet és reszelt narancshéjat egy kis tálban. Adj hozzá sót és borsot ízlés szerint.
  3. Öntsd az öntetet a salátára, majd óvatosan keverd össze az összetevőket, hogy jól átitassák egymást.
  4. Hűtsd le a salátát a hűtőszekrényben egy órán keresztül, hogy az ízek jól összeérjenek.
  5. Tálald frissen, és élvezd ezt az egyedi karácsonyi salátát!
Ez a recept egy különleges és látványos étel, amelynek a tequila egyedülálló ízvilágot kölcsönöz. Jó étvágyat kívánok!
 

döme.

Active Member
Karácsonyi egytálétel

Hozzávalók:
Víz

Bors
Fűszerpaprika

Rák
Lazac
Pisztráng
Kukorica
Burgonya

Elkészítés:

Rákot, halakat megtisztítjuk, kibelezzük. Kukoricát lehánycsoljuk.
Egy fazék vízbe beletesszük a rákot, tisztított halakat, fűszerezzük és feltesszük főni. Félkész időben beletesszük a kukoricát, és az egész burgonyát. Megfő minden és tálalható is.
 

=killer11=

Active Member
Burgonyat, Lazacot és Sonkat megpucoljuk, levágjuk a felesleges részeket, feldaraboljuk és kifilézzük. Bográcsba helyezzük a filézett hús kivételével a darabokat, majd felöntjük 5 liter vízzel és elkezdjük főzni lassú tűzön. Miután lefőtt a hús a csontról, hozzáadjuk a Paradicsom és átpasszírozzuk. Passzírozás után pirospaprikával felforraljuk, belehelyezzük a húsdarabokat. majd kóstolás után sózzuk. Miután megfőtt a hús, tálaljuk és díszítjük Narancsal
 

apabarat

Well-Known Member
Hozzávalók:
  • paradicsom
  • paprika
  • répa
  • burgonya
  • pulyka
  • 1. Egy kancsó viz
  • Elkészítése:
  • Paradicsom,paprika,répa,burgonyát feldaraboljuk/tisztítjuk .Pulyka comb részéről felesleget le vágjuk majd egy fazékba helyezzük.Egy kancsó vizzel felöntjük és hagyjuk lassanfőni. Miután megfőtt lehet fogyasztani .
  • apabarat v1
 

Pachee

Well-Known Member
Ünnepi vacsi
Hozzávalók: víz, só, fűszerpaprika, petrezselyem, bors, pulyka, sonka, burgonya

A pulykát mossuk, tisztítjuk, majd sonkával töltjük, végül sózzuk, borsozzuk. Ezt követően aranybarnára sütjük és némi fűszerpaprikával ízesítjük. A burgonyát meghámozzuk, feldaraboljuk, mossuk, majd előfőzzük forró vízben. Ezt követően ropogósra sütjük, majd petrezselyemmel szórjuk. A kész ételeket tálaljuk és díszítjük az ünnepnek megfelelően.
 

Tigris

Member
Halászlé

Hozzávalók:
  • 3 liter víz
  • ízlés szerint só
  • 1 kilogramm pisztráng
  • 1 kilogramm lazac
  • 3 evőkanál pirospaprika
  • krumpli ízlés szerinti mennyiségben
  • fazék :-)

A halakat tisztítsuk meg, vágjuk szeletekre, sózzuk be, hagyjuk állni egy órát.

Egy fazekat töltsünk meg 3 liter vízzel, tegyük bele a halakat, illetve egy krumplit összedarabolva. Főzzünk egy alaplevet, akkor jó, ha a halhús már elválik a szálkától.

Szűrjük le a levet, szedegessük le a halhúst a szálkáról, amennyire tudjuk, majd egy kis lével együtt passzírozzuk át a halat, krumplit.

Tegyük vissza a tűzre a passzírozott halat és levet, mikor forr, tegyünk bele 3 evőkanál pirospaprikát.
Ha azzal együtt is felforrt, tegyük bele a szeletekre vágott krumplit. 20 percig főzzük, míg a hal puha nem lesz.
 

tyke

Member
Gluténmentes zserbó torta

Hozzávalók:
  • víz, só
  • 1. termék: Egy üveg tej: 2 db
  • 2. termék: Nyers tojás: 10 db
  • 3. termék: Kukorica: 20 cső
  • 4. termék: Cukor: 20 adag
  • 5. termék: Narancsok: 20 db
Elkészítése:
  • A tejből vajat készítünk köpüléssel
  • A kukorica csövekről leszedjük az összes szemet, megszárítjuk, és lisztté őröljük
  • A narancsból és a cukor 2/3-ából lekvárt főzünk
  • A nyers tojásokat szétválasztjuk sárgájára és fehérjére
A torta tészta készítéséhez összekeverjük a kukorica lisztet és a vaj nagy részét kis vízzel és a 8 tojássárgájával, csomómentesre. Sózzuk, cukrozzuk, ízlés szerint, hagyjuk pihenni. A tojásfehérjéből habot verünk. Előkészítjük a sütőt és a tepsit sütéshez. A sütőt 180'C-ra melegítjük, a tepsit kikenjük a maradék vajjal. A pihentetett tésztát 3 részre osztjuk, és lappá nyújtjuk. A tepsiben a rétegrend: tészta, narancslekvár, tészta, narancslekvár és végül legfölül megint tészta. A tészta tetejét megkenjük a maradék tojássárgájával, kicsit megcukrozzuk, mehet a sütőbe, 40 perc.

A kész sütemény téglatest formákra vágjuk és tejszínhabbal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!
 

Kasza1987

Veteran Member
Gyümölcsleves

Hozzávalók:
Víz
cukor
narancs
áfonya
fehérbor
tej
díszítéshez
aranypor
Lazacbogyók

Vegyünk el egy fazekat lehetőleg tisztát.
Narancsot megpucoljuk, az áfonyát megmossuk
4 pohárvizet felforralunk a fazékban
Hozzá adunk 3 kiskanál cukrot
beletesszük az előre megtisztított gyümölcsöket.
1-2 perc főzés után folyamatos keverés mellett hozzá adjuk az 1 dl tejet és 1 dl fehérbort.
Langyosan tálaljuk

Tányérra kiszedve aranyporral megszórjuk és lazacbogyókkal díszítjük
 

Lacx

2x
Speed győztes 2022
Sült pisztráng:

2 db pisztráng
só, bors
1 db citrom
liszt
olaj
50 g vaj
2 ek szeletelt, pirítatlan mandula
100 ml fehérbor
1 csokor friss petrezselyem

A pisztrángot kívül-belül sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk pár csepp citromlével, lisztbe forgatjuk, és egy kevés olajon aranybarnára pirítjuk úgy, hogy közben belerakjuk a vaj felét. Ha megsült, kiszedjük, és a visszamaradt zsiradékon elkezdjük lepirítani a mandulát. Rárakjuk a maradék vajat, a fehérbort és a petrezselymet, és összerottyantjukt.

Recept ötlet: https://streetkitchen.hu/street-kitchen/pisztrang-molnarne-modra/
 

Suhipuhi

Active Member
Világ 1

Halászlé gyufatésztával (a Support-nak)

Hozzávalók 4 személyre:

  • víz
  • pirospaprika
  • 1. lazac - 3 d egész
  • 2. pisztráng - 3 db egész
  • 3. paradicsom - 4 db
  • 4. liszt - 40 dkg
  • 5. nyers tojás - 4 db
Elkészítése:

A 3 db lazacot (1. termék) és a 3 db pisztrángot (2. termék) megpucoljuk, levágjuk a felesleges részeket, feldaraboljuk és alaposan besózzuk. Majd bográcsba helyezzük a hal darabokat. Felöntjük 5 liter vízzel hozzáadjuk a 4 db megmosott és feldarabolt paradicsomot (3. termék) és elkezdjük főzni lassú tűzön158 percig. A vizet pótoljuk! Ezalatt megcsináljuk a tésztát és közben erődharcozunk, mert az kötelező! Tészta: a liszt (4. termék), tojás (5. termék) és só mehet egy tálba. Összekeverjük. Kész a tészta. A gyufatészta csak a neve, ezzel nem foglalkozzunk, tépjünk kis darabokat és mehetnek a bográcsba a 148. percben.
10 perc kell a tésztának a 123 celsiusfokos halászlében. Kész!

Jó étvágyat kívánok
 

Achilleus1999

Well-Known Member
Ünnepi Csokoládékrém

Hozzávalók:
  • Cukor
  • Tejcsokoládé
  • Liszt
  • Tej
  • Sütőforma
Elkészítése:
  1. Egy nagy tálban keverd össze a cukrot és a lisztet. Ezt követően adagold hozzá a tejet, majd keverd simára az egészet.
  2. Olvaszd fel a tejcsokoládét vízgőz felett majd alaposan keverd el az egészet, hogy a csokoládé jól eloszoljon.
  3. Süsd a süteményt előmelegített sütőben a sütőformádban 25-30 percig.
  4. Miután elkészült, hagyd hűlni, majd tálald kedves barátaidnak!
 

Finish94

Active Member
Lazacos lé

Hozzávalók
víz

pirospaprika
1.burgonya 2kg
2.narancs 1db
3.répák 5db
4.lazac 2db
5. zöldpaprika 1db

A burgonyát, narancsot répákat ,zöldpaprikát megmosuk . A burgonyát 1 cm-es darabokra vágjuk ,a narancsot és a répát karikára szeleteljük . A lazacot lepikkelyezzük, kibelezzük ,a fejét ,farkát eltávolítsuk . Egy fazékba rakunk 4l vizet , belerakjuk a burgonyát, répákat , lazacot ,zöldpaprikát(egészben) ,amint felforr rakunk bele sót izlés szerint ,fél óra múlva rakunk rá 2 púpozott evőkanál pirospaprikát .10 percig forraljuk megkóstóljuk ha só kell akkor rakunk bele . amint készen van tányérokba kiszedjük narancs karikával díszítjük.
 

Jane Foxx

Active Member
Mézeskalács

Hozzávalók:
Méz
Vaj
Liszt
Tej
Tojás
Mézeskalács fűszerkeverék, szódabikarbóna

Elkészítése:
Mézet felmelegítjük vajjal, megvárjuk amíg langyosra hűl.
Közben a lisztet összekeverjük szódabikarbónával és a fűszerekkel.
Tojást a tejjel elkeverjük, hozzáadjuk a langyos mézes vajat, majd a lisztet. Fakanállal ragacsos masszává dolgozzuk össze. Átlátszó fóliába csomagoljuk és hűtőbe tesszük pár órára. Lisztezett munkalapon 1 cm vastagra nyújtjuk a tésztát és lisztbe mártogatott formákkal kiszúrjuk, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. A tetejét megkenjük felvert tojással. Előmelegített sütőben kb 15 perc alatt kisütjük. Tepsiben hagyjuk kihűlni.

Jó étvágyat kívánok!
 

1. termék:pulyka
2. termék:narancs
3. termék:pohárvíz
4. termék:fazék
5. termék:nyers tojás

ELKÉSZÍTÉS​

Előkészítés: Felforralunk 6 csésze vizet a curryvel és az ételízesítővel. Belekeverjük a rizst, és kb. 18 perc alatt megfőzzük. A narancsot vastagon meghámozzuk (a fehér héját is levágjuk), és kifilézzük, azaz a hártyák közül kivágjuk a gyümölcshúst. A lecsepegő levet felfogjuk.
Elkészítés: A tojásokat habosra keverjük a tejföllel, és a mandulaforgáccsal együtt a rizsbe keverjük. A narancshús felét is hozzáadjuk. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A pulykát kívül-belül megmossuk, szárazra töröljük, és bedörzsöljük sóval. Megtöltjük a rizses töltelékkel, és a nyílást összevarrjuk. A combokat, szárnyakat formára kötözzük. A pulykát lefedhető sütőtálba fektetjük, lefedjük, és 30 percig sütjük. (Ha nincs ilyen tálunk, fedjük le szorosan a tepsit alufóliával.) Aláöntünk 1,5 dl vizet, és lefedve további 30 percig sütjük. Levesszük a fedőt, és még 45 percig sütjük a pulykát. Közben többször meglocsoljuk a pecsenyelével. Végül kivesszük a pulykát a sütőből, 10 percig pihenni hagyjuk, és csak ezután vágjuk fel. A pecsenyelevetegy kisebb fazékba öntjük, a tepsit kiöblítjük kevés vízzel, és ezt is a fazékba öntjük, az egészet vízzel 4 dl-re kiegészítjük. Felforraljuk. Az étkezési keményítőt elkeverjük a narancslében, és a fazékbaba öntjük. Hozzáadjuk a maradék narancshúst, besűrítjük, sóval, borssal fűszerezzük, és a húshoz kínáljuk.
 

Deleted User - 71797

Vendég
Párizsi szelet burgonya pürével.
Hozzávalók:

T-Bone Steak
Tojás
Liszt
Burgonya
Paradicsom.

A T-Bone Steaket besózom, kloffolom majd lisztbe , utána a felvert tojásokba forgatom és kisütöm.
A burgonyát sós vízben megfőzöm megpucolom majd összetöröm.
A paradicsomot apró darabokra vágom, majd sózás után a krumplira rakom.
 

porekoma

New Member
Végy egy pisztrángot. Vágd fel a fej alatt a hasánál, majd szedd ki a belsőségeket. Sózd meg, majd forgasd bele paprikás lisztbe. A pisztrángot faszén tüzelésű grillen süsd aranybarnára.
Hozzávalók 4 főre: 8 közepes méretű pisztráng, 5 púpozott evőkanál liszt, 1 evőkanál őrölt paprika, csipet só.
 
Státusz
Nem lehet hozzászólni.
Fent