Karácsony 12 napja - XI. Játék

Státusz
Nem lehet hozzászólni.

ChickenMcGuy

Community Manager
The West Csapat
Community Manager
Kedves Játékosok,

A tizenegyedik játékunk így hangzik:

"Az évek során sok receptet és fogást megtanulhattál a vadnyugaton, eljött hát az idő, hogy bizonyítsd, te vagy a The West legjobb szakácsa! Végy magadhoz 5 hozzávalót, egy csipetnyi képzelőerőt és főzz a barátaid számára egy ünnepi fogást! De vigyázz ám, csak 5 hozzávalót használhatsz, ami játékon belül is létezik, cserébe viszont korlátlan víz és fűszerhasználatot biztosítunk. Alkoss hát egy finom vacsorát, akár egy könnyed desszertet, lényeg, hogy a receptedet ne hagyd most otthon!"

2 játékpontért az alábbi a teendőd: Maximum 5 játékbeli termékből/tárgyból egy ünnepi étel receptjét elkészíteni, aminek tartalmazni kell a hozzávalók listáját és az elkészítésének a menetét! Korlátlan víz és fűszerhasználat van, viszont az édesítőszerek már nem tartoznak bele ;) Kész receptedet küld be hozzászólás formájában, ügyelve az alapanyagok mennyiségére.

Példarecept:

Csodaleves

Hozzávalók:
  • víz
  • pirospaprika
  • 1. termék
  • 2. termék
  • 3. termék
  • 4. termék
  • 5. termék
Elkészítése:

1. terméket, 2. terméket és 3. terméket megpucoljuk, levágjuk a felesleges részeket, feldaraboljuk és kifilézzük. Bográcsba helyezzük a filézett hús kivételével a darabokat, majd felöntjük 5 liter vízzel és elkezdjük főzni lassú tűzön. Miután lefőtt a hús a csontról, hozzáadjuk a 4. terméket és átpasszírozzuk. Passzírozás után pirospaprikával felforraljuk, belehelyezzük a húsdarabokat. majd kóstolás után sózzuk. Miután megfőtt a hús, tálaljuk és díszítjük az 5. termékkel.

Jó étvágyat kívánunk!

Gyorsasági pont annak az első 10 játékosnak jár beküldési sorrend szerint, akik megfelelő receptet küldtek be.

Megjegyzés: A beküldéseket időnként ellenőrizzük, és jelezzük majd az aktuális játék leírásában, amint megvan az első 10, 2 játékpontot érő beküldés. Megvan az első 10 gyorsasági pont tulajdonos.

Sok szerencsét!
A The West Csapata
 
Utoljára szerkesztve:

kadani1

New Member
Csodaleves

Hozzávalók:
  • víz
  • pirospaprika
  • t-bone steak
  • burgonya
  • répa
  • paradicsom
  • békevirág
Elkészítése:

T-bone steaket, burgonyát és répát megpucoljuk, levágjuk a felesleges részeket, feldaraboljuk és kifilézzük. Bográcsba helyezzük a filézett hús kivételével a darabokat, majd felöntjük 5 liter vízzel és elkezdjük főzni lassú tűzön. Miután lefőtt a hús a csontról, hozzáadjuk a paradicsomot és átpasszírozzuk. Passzírozás után pirospaprikával felforraljuk, belehelyezzük a húsdarabokat. majd kóstolás után sózzuk. Miután megfőtt a hús, tálaljuk és díszítjük a békevirággal.

Jó étvágyat kívánunk!
 

strategicfan

Active Member
(Strategicfan - Florida)

Vadnyugati húsos bab

Hozzávalók:
-T Bone steak
- Sonka
- Kukorica
- Bab
- Paradicsom

A húst belevágjuk a bográcsba, a T Bone steaket és a sonkát, apró darabokra. Pörköljük a húst, sózzuk, borsozzuk, aztán apróra vágott paradicsom, és a bab, Kukorica kerül bele, és felöntjük vízzel. Sűrűsödésig főzzük ha kell borsozzuk még ízlés szerint, és majoranna, oregánó, bazsalikom kerül bele.
Jó étvágyat kívánok!
 

Nagyvezír

Active Member
Csodaleves

Hozzávalók:
víz

pirospaprika
1. répa
2. burgonya
3. Pulyka
4. paradicsom
5. dohanylevél
Elkészítése:

Répát, burgunyát, pulykát és paradicsomot megpucoljuk, feldaraboljuk. Nagy fazékba helyezzük, majd felöntjük 3 liter vízzel és elkezdjük főzni lassú tűzön. Jó sokáig főzzük, Ízlés szerint fűszerezzük. Miután megfőtt a hús, tálaljuk és dohanylevéllel díszítjük, lehet mellé rágcsálni.
Ez az ünnepi mindenes leves, dohanylevéllel ízesítve.
Jó étvágyat kívánunk!
 

Inkognita

Active Member
áfonyás sült pulyka paradicsomos babsalátával
hozzávalók: 4db pulykacomb, 20 dkg áfonya, 1 dl whiskey, a salátához 20 dkg bab, 20dkg paradicsom
a pulykacombokat sózzuk, borsozzuk, a megmosott áfonyával a bőre alá töltjük, előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük. Sütés közben a whiskeyvel időnként meglocsoljuk. Amíg a pulyka sül, elkészítjük a salátát. A babot ecetes vízben puhára főzzük, ha megfőtt és kihűlt a felszeletelt friss paradicsommal összekeverjük salátalével leöntjük.
jó étvágyat.
Inkognita
 

peti719

Member
Florida
Paradicsomot, zöldpaprikát és a felnyársalt halat megpucoljuk, levágjuk a felesleges részeket, feldaraboljuk és kifilézzük. Bográcsba helyezzük a filézett hús kivételével a darabokat, majd felöntjük 5 liter vízzel és elkezdjük főzni lassú tűzön. Miután lefőtt a hús a csontról, hozzáadjuk a burgonyát és átpasszírozzuk. Passzírozás után pirospaprikával felforraljuk, belehelyezzük a húsdarabokat. majd kóstolás után sózzuk. Miután megfőtt a hús, tálaljuk és díszítjük a karikára vágott répákkal.

HÁÁÁÁTTT :D Ezt ne egyétek meg :-)
 

Offf

New Member
Halászlé

Hozzávalók:
1 db közepes lazac
1 db közepes pisztráng
4 db paradicsom
4 db zöldpaprika

Elkészítése:
1. Megpucoljuk a halkat, kifilézzük, részeire szedjük.
2. A pontyfilét beirdaljuk, felcsíkozzuk és vékonyan megsózzuk.
3. A paprikát kicsumázzuk, a paradicsomot felnegyedeljük
4. A halalapléhez félretett halat és az előkészített zöldségeket feltesszük főni 8L vízben és erős lángon 1 órát főzzük.
5. Az egy óra elteltével a levest átpasszírozzuk,
6. A levest visszatesszük a lángra és megsózzuk.
7. A levest ekkor hagyhatjuk kihűlni és felhasználásig hűtőbe tehetjük.
8. Befejezéskor egyszerűen a halat beletesszük, felforraljuk és lobogva 6 percig főzzük.
 

Etheryon

Veteran Member
Speed győztes 2022
Narancsos pulykamell

só, bors
2 narancs
1 méz
1 vaj
3 burgonya
2 pulyka

A burgonyát megpucoljuk , felkarikázzuk, sózzuk,borsozzuk, előmelegített sütőben 30 percig sütjük
Amíg sül a burgonya a pulykamellet megtisztítjuk , sózzuk ,borsozzuk egy serpenyőben ropogósra pirítjuk. Ha a bőre megpirult a burgonya mellé tesszük.
A narancsot megpucolva, karikára vágva a serpenyőben mézzel karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a vajat amíg az el nem olvad.
Végül egy adag krumplit a tányérra teszünk, ráhelyezzük a pulykát a tetejét meglocsoljuk a karamellizált narancsos öntettel.
 

egyeske

Active Member
megfejtésem : gulyásleves lesz. =víz só paprika, paradicsom, Tbone- Steak, szarvas gomba , répa ,sonka , burgonya. Beküldő egyeske floridáról
 

Zaszi

Veteran Member
Sült pisztráng

Hozzávalók:

pisztráng
narancs

olaj
kukorica (liszt)
őrölt fekete bors
serpenyő
borókabogyó
rozmaring

Elkészítés

A pisztrángokat beirdaljuk. Nem kell sűrűn, elegendő 3-4 centinként irdalni, majd besózzuk. A hasüregét is, a bőrét is sózzuk, és az irdalásokba is szórjunk a sóból.
Így hagyjuk állni körülbelül 2 órán keresztül, hogy legyen ideje átjárnia a sónak a húst.

A narancsot vékony karikákra vágjuk. Egy-egy szelet narancskarikát, 2 szem borókabogyót teszünk minden hal hasüregébe,szárított rozmaringot is szórunk a hasüregbe.
A rozmaring egy hangsúlyos ízű fűszernövény, ezért nem kell sokat használni belőle, elég egy csipetnyi és nagyon jó íze lesz tőle a húsnak.
Miután befűszereztük panírozzuk.
A kukoricalisztet a 2 csipet őrölt borssal összekeverjük és beleforgatjuk a halak mindkét oldalát, lehetőleg úgy, hogy az irdalásokban is legyen panír.
Arra ügyeljünk, hogy ne legyen vastagon panírozva a hal.

Végül forró olajban mindkét oldalát serpenyőben ropogósra sütjük. Miután beletettük a halakat az olajba, pár perc után mozgassuk meg,mert könnyen odatapadhat a serpenyő aljára. Ha mindkét oldala ropogósra sült, és kivettük a serpenyőből, hagyjuk pár percig,hogy kicsöpögjön belőle az olaj és máris tálalhatjuk.
 

Totya35

Well-Known Member
Sziasztok!
grillezett hal.
hozzávalók.

Bors
kakukkfű
lazac
pisztráng
narancs
burgonya
paradicsom

A halakat megpucoljuk megtisztítjuk a fűszereket összekeverjük (Só Bors Kakukkfű ) bepácoljuk a halakat és aztán grill serpenyőben megsütjük. A narancs levével a megsült darabokat meglocsoljuk. Burgonyát megfőzzük és megsütjük. A paradicsomot összevágjuk sózzuk borsozzuk. Egy lapos tányérban tálaljuk a grillezett halakat a sült burgonyával és a összevágott paradicsommal.

Jó étvágyat hozzá.
 

Mr. Húsvéti Nyúl

Active Member
Wellington

Hozzávalók:
  • kakukkfű
  • só, bors
  • T-Bone-Steak
  • Szarvasgomba
  • Sonka
  • Liszt
  • Nyers tojás
Elkészítése:

Készítsd elő a húst a T-Bone-Steak-ből, sózd és borsozd a húst, majd közepes-erős lángon minden oldalát pirítsd meg.
Készítsd el a gombakérget a Szarvasgombából, ehhez vágd a gombát nagyon apróra, aprítsd fel a kakukkfüvet is.
Kezd el sütni a gombát, addig süsd a gombát, amíg teljesen el nem párolog a leve, majd rakd bele a kakukkfüvet.
A Sonkát felszeleteljük és kiterítjük, majd rárakjuk a gombát. Kend el egyenletesen a gombát, hogy be tudja takarni a Sonkát.
Helyezd a gomba közepére az elősütött húst. Tekerd be is pihentesd.
Gyúrj tésztát Nyers tojás sárgájából és Lisztből. Nyújtsd ki a tésztát, tedd rá a sonkába tekert húst és kend meg tojás fehérjével.
Tekerd fel a tésztát, és süsd meg a "csomagot"!
Jó étvágyat!
 

tothand

New Member
V1
Pulykamell gyümölcsökkel

Hozzávalók:


70-80 dkg pulyka (1. termék) filézve

áfonya (2. termék),

narancs (3. termék),

pici fahéj a gyümölcs belsejébe,

Castello sajt (4. termék) szeletelve,

só, bors ízlés szerint

10 szelet bacon (kiszedjük a Bab és bacon leves termékből (ami az 5.)

A pulykamell szeleteket a tepsiben egymás mellé helyezzük, rátesszük a félbevágott bacon csíkokat, és ráhalmozzuk a gyümölcsöket.

Tetejére a szeletelt sajt kerül.

Előmelegített sütőben, fólia nélkül 40 percig sütjük, míg a sajt megpirul, az ízek összeérnek.
 

Kill Bill

Active Member
Kukoricás főtt sonka, burgonykörettel

Hozzávalók:

-víz
-só
-pirospaprika
-1 sonka
-8 bab
-4 kukorica
-5 burgonya
-10 áfonya

Elkészítése:

A sonkát apró darabokra vágjuk, majd bő vízben feltesszük főni. Sózzuk és kicsit paprikázzuk. Forrás után hozzáadjuk a kukoricát. A burgonyát megpucuoljuk, majd felaprítva vízbeg megfőzzük. A főt burgonyát darabosra törjük, majd babot adunk hozzá és összekeverjük. A megfőtt sonkadarabokat a kukoricával tálaljuk, mellé helyezve a babosburgonyát. Díszítésnek áfonyát használunk.
Jó étványat!
 
Sült lazac vajon sült burgonyával és répával

Hozzávalók:
- só
- 1 lazac
- 5 burgonya
- 2 vaj
- 5 répa
- 1 lekvár

A lazacot megsózzuk és serpenyőben lesütjük. A burgonyát és a répát megpucoljuk, majd mindkét hozzávalót felkarikázzuk. Egy serpenyőben vajon megsütjük. Tálaljuk és egy kis lekvárral kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok!
 

Titanilla

Veteran Member
Palacsinta áfonya lekvárral

20 dkg liszt
2 db tojás
3 dl tej
2 dl víz
1 csipet só

30 dkg áfonya
15 dkg cukor

Az áfonyát alaposan mossuk meg, majd a cukorral főzzük sűrű lekvárrá. Amíg hűl, készítsük el a palacsintatésztát.

A tejet. alaposan összekeverjük. a tojásokkal és a csipet sóval. Hozzámérjük a lisztet, és sűrű, krémszerű tésztát keverünk belőle. Végül adjuk hozzá a vizet. Nagyon fontos, hogy csomómentesre keverjük a palacsintatésztát. Sütés előtt pihentessük legalább 10-15 percet.

A kisült palacsintákat kenjük meg az áfonya lekvárral.
 

dagály

Member
Tündérsült

Hozzávalók:

-só
-bors
-T-Bone steak
-savanyúkáposzta
-bajor kolbász
-mézbor
-burgonya

Elkészítése:

A T-bone-Steak-et egy tepsibe helyezzük,sózzuk,borsozzuk és egy kis mézborral meglocsoljuk,majd 230fokra előmelegített sütőben 20-30 percig sütjük.
A bajor kolbászt és a burgonyát felkarikázzuk,rétegezve egy serpenyőben szintén megsütjük. Savanyú káposztával tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!

dagály, Világ1
 

Michelisz

Active Member
Mézeskalács
Hozzávalók:
  • liszt
  • cukor
  • vaj
  • méz
  • tojás
Elkészítése:
Keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd adjuk hozzá a tojást, a mézet és a vajat(kissé megolvasztva). Gyúrjuk össze egy masszává, majd nyújtsuk ki fél centisre. Kiszaggatjuk, sütőpapírra tesszük egy tepsiben és a sütőbe helyezzük. 180 fokon 10 perc alatt aranybarnára sül és remek édességül szolgál a karácsonyi időszakban.
 

nina D

Member
Sziasztok,

Dakota világról küldöm a receptemet?

Paradicsomos Halleves

Hozzávalók:
  • víz 3l
  • só 20 g
  • pirospaprika 50 g
  • Pisztráng 50 dkg
  • Lazac 50 dkg
  • Felnyársalt hal 50 dkg
  • Paradicsom 1 kg
  • Zöldpaprika 20 dkg
Elkészítése:

1. A pisztrángot, lazacot és a felnyársalt halat megpucoljuk, levágjuk a felesleges részeket, feldaraboljuk és kifilézzük. Bográcsba helyezzük a paradicsomot, sót és felöntjük 3 liter vízzel majd belehelyezzük a halakat és elkezdjük főzni lassú tűzön. Fél óra múlva hozzáadjuk a pirospaprikát és felforraljuk, Miután megfőtt a hal, tálaljuk és díszítjük zöldpaprikával.

Jó étvágyat kívánok!

nina D
 

zausz

New Member
Karácsonyi T-Bone Steak kolompérral.

Hozzávalók:


Bors
1.Burgonya
2.T-Bone Steak
3.Vodka
4.Narancs
5.Áfonya

Elkészítés:

A tűzhelyet a lehető legmagasabb fokozatra kapcsoljuk, majd a pokol tüzével kérget sütünk a hús külsejére azzal, hogy először a hús zsírosabb részeit melegítjük, amely kisült zsírban tovább sütjük az ételt. Így a hús nem szárad ki, belül zamatos marad. Ezután hozzáadunk két evőkanál vodkát és meggyújtjuk, közepes lángon folytatjuk. Néhány pillanat alatt elég az alkohol, a húst további két percig sütjük. A hús kivétele után az előbb használt edénybe dobjuk a feldarabolt burgonyát és aranybarnára sütjük. Ezt követően ízlés szerint jöhet a só, bors, de mindenképpen a sütés után, amikor pihentetjük a húst, hogy ne száradjon ki. Tálalhatjuk az ételeket narancs és áfonya felhasználásával egy hangulatos, egyedi ételköltemény érdekében. Jó étvágyat!
 
Státusz
Nem lehet hozzászólni.
Fent