Vigyázz, kész, süss! (játék)

Kategória: 'Nyereményjátékok', témanyitó: Macaron, téma nyitása: 17. Szept 2019.

Oldal megosztása

  1. Macaron

    Macaron Well-Known Member The West Csapat Supporter TW Times

    Csatlakozott:
    25. Máj 2016
    Üzenetek:
    450
    Kapott kedvelések:
    583
    Sziasztok!

    Eljött az ősz ahogy szokott, alázatosan, s lassan kirakja a kellékeit: lombot hullat, szelet ébreszt. Az ősz a nagy - betakarítást ünneplő - étkezések ideje. Ehhez kapcsolódik mostani játékunk is, ahol ismét a konyhába hívlak benneteket. No nem az enyémbe :p hanem mindenki a sajátjába kuckozzon be.

    Játékunk témája az őszi gyümölcsök: alma, körte, szőlő, dió. Ezeknek a gyümölcsöknek a felhasználásával várunk Tőletek recepteket. Ez lehet étel vagy sütemény, a lényeg készítsétek el s fotón - amin szerepel a nevetek és a dátum - mutassátok be nekünk, s csatoljátok a receptet is hozzá. A négy gyümölcsből legalább 1-nek szerepelnie kell benne.

    Jutalmazás:

    1. 16000 perec + 500 rög
    2. 16000 perec + 400 rög
    3. 16000 perec + 300 rög

    Mindegyik beküldést zsűrizzük, és így a legjobbaknak a következő nyereményeket osszuk még ki:
    • 3x3250 perec
    • 5x1500 perec
    • 10x650 perec

    Beküldési határidő: október 6. (vasárnap) 20. óra.
    Mivel szeretnénk, hogy senki se maradjon le az értékes perecekről, kérjük írjátok a hozzászólás végére, hogy melyik világon kéritek az esetleges jutalmakat! Utalás legkésőbb október 7-én este!

    Reméljük sok finomság kerül a west asztalunkra általatok, s nehéz zsűrizés elé nézünk majd. Ahol figyelembe vesszük majd a feltételezett befektetett időt és energiát, az étel kinézetét, az őszi hangulatot és az alapanyagok sokszínűségét.

    A legjobb recepteket beválogatjuk a TW Times következő számába!

    Vigyázz, kész, süss-főzz!

    A The West Csapata
     
  2. kunlajo

    kunlajo New Member

    Csatlakozott:
    3. Júl 2019
    Üzenetek:
    3
    Kapott kedvelések:
    5
    Üdv.
    Hová küldjük?
    Ide nem enged feltölteni képet vmi miatti.
     
    Krisztoph Snow kedveli.
  3. Syntex

    Syntex Community Manager The West Csapat Community Manager

    Csatlakozott:
    1. Júl 2019
    Üzenetek:
    77
    Kapott kedvelések:
    130
    Szia,
    Az oldal alján a Fájl feltöltése gombra kattintva tölthetsz fel képeket, vagy használhatsz külső oldalt is, vagy kérlek keress fel minket a Supporton keresztül, ha problémákba ütközöl.
     
    Krisztoph Snow kedveli.
  4. LDuck

    LDuck Active Member

    Csatlakozott:
    25. Ápr 2009
    Üzenetek:
    121
    Kapott kedvelések:
    89
    Baklava tekercs

    Hozzávalók (egy nagy tepsinyihez)
    Töltelékhez:
    • 12db réteslap
    • 300g olvasztott vaj
    • 450g dió (opcionálisan tehető bele pisztácia, mandula)
    • 120g cukor
    • (opcionálisan 1tk őrölt fahéj)
    Sziruphoz:
    • 560ml víz
    • 500g cukor
    • 200g méz
    • (opcionálisan 3-4 fahéjrúd, 1 narancs leve, fél citrom leve)

    Elkészítés

    A diót (illetve egyéb magot) durvára vágjuk vagy aprítjuk és összekeverjük a cukorral.
    A réteslapokat félbe vágjuk. Deszkára, nyújtólapra vagy sütőpapírra helyezünk egy lapot, megkenjük olvasztott vajjal.

    [​IMG]
    Ráteszünk még egy lapot, azt is megkenjük vajjal. Majd egy harmadik lapot is ráteszünk és azt is megkenjük vajjal. Erre rászórunk a cukros-magos keverékből,
    [​IMG]
    majd a hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük. (Ha lassan dolgozunk a réteslap átázik a vajtól és nehezebben tekerhető, áttehető)
    [​IMG]

    A tekercseket egymás mellé helyezzük egy kivajazott tepsibe,

    [​IMG]
    3-4 cm-es darabokra vágjuk és előmelegített sütőben, 180°C-on 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
    [​IMG]


    Amíg sül a baklava, elkészítjük a szirupot. A hozzávalókat egy lábasba rakjuk, kis-közepes lángon felforraljuk, majd hagyjuk gyöngyözni 10 percig.

    [​IMG]

    A sütőből kivett baklavákat még rögtön forrón meglocsoljuk a sziruppal. Részletekbe tegyük, így látjuk mennyit szív fel. (ettől a mennyiségtől nagyon szirupos lesz a baklava, ha valaki szárazabban szereti, kevesebből készítse el)

    [​IMG]


    És itt jön el az elkészítés legnehezebb része, ugyanis várni kell 5-6 órát (vagy méginkább 1-1,5 napot) hogy meg tudja magát rendesen szívni a cukros sziruppal. Addig csak nézegetni, szagolgatni, fotózgatni érdemes :) Letakarva vagy dobozban több napig eltárolható (már ha megmarad addig)

    [​IMG]


    Jóétvágyat

    (amennyiben én lennék a kiválasztott, a nyereményemet Aviendha névre, Florida világra kérem)
     

    Csatolt fájlok:

    • 1.jpg
      1.jpg
      Fájlméret:
      159,9 KB
      Megtekintések:
      18
    • 2.jpg
      2.jpg
      Fájlméret:
      255,7 KB
      Megtekintések:
      8
    • 3.jpg
      3.jpg
      Fájlméret:
      200,9 KB
      Megtekintések:
      7
    • 4.jpg
      4.jpg
      Fájlméret:
      273,4 KB
      Megtekintések:
      9
    • 5.jpg
      5.jpg
      Fájlméret:
      286,9 KB
      Megtekintések:
      7
    • 6.jpg
      6.jpg
      Fájlméret:
      305,7 KB
      Megtekintések:
      6
    • 7.jpg
      7.jpg
      Fájlméret:
      305,3 KB
      Megtekintések:
      8
    • 8.jpg
      8.jpg
      Fájlméret:
      218,9 KB
      Megtekintések:
      167
    tomolino, Mandarinrece, Brownie and 6 mások kedvelik ezt.
  5. kunlajo

    kunlajo New Member

    Csatlakozott:
    3. Júl 2019
    Üzenetek:
    3
    Kapott kedvelések:
    5
    Diós-Áfonyás muffin.

    Ez egy elég egyszerű és gyors recept, melyhez sok minden nem szükséges. /1 bögre-2,5 dl/
    Hozzávalók: 1 bögre kristálycukor, 1,5 bögre liszt, 0,5 bögre darált dió, 1 bögre tej, 0,5 bögre olaj, 1 csomag sütőpor, 1 tojás, 2 kanál kakaópor (cukormentes), 10 dkg áfonya.

    A sütőt előmelegítjük 160 fokra.

    A hozzávalókat egy tálban összekeverjük ( pár szem áfonyát félre teszünk), majd a muffintepsibe adagoljuk a keveréket és a tetejére is (az áfonya méretétől függően) 3-4 szem áfonyát teszünk.

    A sütőbe tesszük és kb. 10-15 perc alatt készre sütjük.

    Jó étvágyat.

    Amennyiben díjat nyer a recept, azt Kentuckyra kérném.
     

    Csatolt fájlok:

    • suti1.jpeg
      suti1.jpeg
      Fájlméret:
      270,6 KB
      Megtekintések:
      24
  6. Olander007

    Olander007 New Member

    Csatlakozott:
    26. Szept 2019
    Üzenetek:
    1
    Kapott kedvelések:
    2
    Dió torta,

    Kicsit eltérés volt a recepttől mert a fűszeres szirup helyett, porcukorral és habbal lett megoldva! :D
    A hozzá valókat és az elkészült süteményt képeken csatolnám! :)
    Ha esetleg díjjazott lennék: Olander007 és Jacksonville-en kérném!
     

    Csatolt fájlok:

    Syntex és Krisztoph Snow kedveli.
  7. Syntex

    Syntex Community Manager The West Csapat Community Manager

    Csatlakozott:
    1. Júl 2019
    Üzenetek:
    77
    Kapott kedvelések:
    130
    Ez lehet étel vagy sütemény, a lényeg készítsétek el s fotón - amin szerepel a nevetek és a dátum - mutassátok be nekünk, s csatoljátok a receptet is hozzá. Kérlek tölts fel egy ilyen képet, máskülönben nem tudjuk elfogadni.
     
    Krisztoph Snow kedveli.
  8. Monó

    Monó Active Member

    Csatlakozott:
    12. Aug 2012
    Üzenetek:
    203
    Kapott kedvelések:
    158
    Szőlőkrémes diótorta

    Hozzávalók:


    A piskótához:


    4 tojás
    25 dkg kristálycukor
    25 dkg liszt
    15 dkg darált dió
    2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
    2 evőkanál olaj
    1 fél citrom héja
    1 teáskanálnyi sütőpor
    4 evőkanál víz

    A krémhez :


    70 dkg fehér szőlő

    1.cs. vanílíás pudingpor
    25 dkg kristálycukor
    25 dkg margarin.

    A díszitéshez :
    Darabolt dió és szőlőszemek.

    Elkészítése : A sütőt előmelegítjük, alsó-felső sütés, 180 fokra.
    26 cm átmérőjű tortaformát szilikonos sütőpapírral kibélelünk, az oldalát is !
    A tojások fehérjéből a cukorral kemény habot verünk és fokozatosan hozzáadjuk a tojássárgáját is. Lassan hozzáadjuk a vizet, az olajat és a száraz alapanyagokat is. Legyünk óvatosak, hogy a hab ne törjön össze!
    A tortaformába öntjük, és kb. 30 percig sütjük. Tűpróba!
    Ha kihűlt, vízszintesen 3 lapba vágjuk.

    A krémhez a szőlőszemeket megpároljuk, sűrű szitán átpasszírozzuk. Az így kapott lé kb. 4 dl legyen. 6 evőkanálnyit kihűtűnk, a pudingport simára keverjük benne. A többit a cukorral felforraljuk, hozzáöntjük a kikavart pudingot és újraforrásig takaréklángon , állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. Amikor langyosra hűlt, kanalanként az előre kikavart margarinhoz adva kihabosítjuk.
    A tortalapokat a krémmel megtöltjük, a tetejét és az oldalát megkenjük.
    Szőlőszemekkel, darabos dióval díszitjük, és legalább 1 órát hűtőben pihentetjük.

    Jó étvágyat !

    Monó, Florida.
    [​IMG]


    [​IMG]
     
  9. ipapita

    ipapita New Member

    Csatlakozott:
    30. Júl 2012
    Üzenetek:
    1
    Kapott kedvelések:
    3
    Baconbe tekert csirkemáj sült almával, körtével

    Hozzávalók:

    0,5kg csirkemáj
    30dkg szeletelt bacon szalonna
    3db alma
    3db körte
    bors
    majoranna IMG_20191005_082720.jpg


    Elkészítése:

    A májakat megmossuk, tisztítjuk, egyesével egy-egy bacon csíkkal betekerjük. A betekert májakat tűzálló tálba, vagy tepsibe tesszük úgy, hogy majd mellé, közé tudjunk tenni alma, illetve körte szeleteket.Ekkor megszórjuk egy pici borssal, majorannával, és tényleg nagyon kevés sóval ( a sótól megkeményedik a máj). Az almákat, körtéket félbe, negyedekbe vágjuk, a magokat, magházakat kivágjuk, és az edényben lévő májak közé betesszük héjastól. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb 25-30 perc alatt készre sütjük. Akinek grillezős a sütője, az még egy 5-10 percig a végén grillezheti is, hogy a bacon még ropogósabb legyen. Krumplipürével tálalva isteni!! ( Mindezt csirkemellel is meg lehet csinálni, akkor kisebb csirkemell darabokat tekerünk be a baconbe, azokat viszont előtte be kell sózni!) Így akkor most 2 recept ment egybe! 2in1 :)
    Jó étvágyat hozzá!!

    Amennyiben még díjat is nyernék vele, azt ipapita névre V1-re kérném!
     
    Utoljára szerkesztve: 5. Okt 2019
  10. Innocent Kiss

    Innocent Kiss New Member

    Csatlakozott:
    5. Okt 2019
    Üzenetek:
    1
    Kapott kedvelések:
    3
    Fehérboros almaágyon sült füstölt csülök

    Hozzávalók:
    1 db füstölt sertés csülök
    1 db hagyma
    1 db alma
    3 gerezd fokhagyma
    2 dl Fehérbor

    Bors

    A csülköt vízben 1 órán át előfőzöm, közben a beáztatott római tálat kibélelem a feldarabolt hagymával, fokhagymával és almával, amit sózok borsozok, majd 1,5-2 dl fehérborral meglocsolok.
    Ha a hús puhára főtt, kicsontozva feldarabolva az almás-hagymás ágyra teszem, majd 1,5 órán keresztül lefedve sütöm kb 180°C-on.
    Ez idő leteltével a római tál tetejét leveszem és 20-30 perc alatt a csülköt ropogósra pirítom.
    Az elkészült finomságot a vele sült hagymás-almás cuccal, valamint franciasalátával tálalom, melyből szintén nem hiányozhat az alma!!!

    Jó étvágyat hozzá!
    Innocent Kiss Kentucky világból
     

    Csatolt fájlok:

    Utoljára szerkesztve: 5. Okt 2019
  11. kokszos1983

    kokszos1983 New Member

    Csatlakozott:
    25. Szept 2019
    Üzenetek:
    1
    Kapott kedvelések:
    2
    Almás krémes

    Hozávalok:
    Piskota:-7 db tojás,14 kanál kristály cukor,1 csomag vaniliás cukor,14 kanál liszt,1 csomag sütőpor..
    -1 kg alma szeletelve
    Piskota elkészitése:almát vékony szeletekre váglyuk le raklyuk a tepsibe egymásra ugy hogy a tepsit teljesen betakarja,alma tetejét megszorlyuk fahéjjas porcukorral izlés szerint,erre öntjukrá a piskotát és ezt sütjük kb 45 percig 180 fokon tü probálgatással ha kész megvárlyük mig kihül..
    -kész akkor meg forditjuk a kész piskotát hogy az alma felül legyen..

    Krém:3 csomag vaniliás puding,6-7 deci tej attol függ mennyit vesz fel a puding..8 kanál porcukor-és ezt sütüre fözzük mikor majdnem kihul akkor keverünk hozzá kb 15 deka vajat..mikor kihult piskota tetjeére ahol már az alma van felül(meglett forditva)-ra kenjuk..

    Tejszinhab elkészitése:nagyoboz Hulala tejszin felverése ebbe habfikszáló és ezt kenjuk a puding tetejére..

    Utánna mar csak a diszités maradt azt mindenki ugy disziti ahogy szeretné:)))

    Jó étvagyat ehez a fincsi sütihez:))

    Esetleg valami dijjat nyernék akkor azt a kokszos1983-felhasználoi névre és a Kentucky-világra kérném köszönöm...
     

    Csatolt fájlok:

    Syntex és Krisztoph Snow kedveli.
  12. Latyi007

    Latyi007 Member

    Csatlakozott:
    26. Okt 2011
    Üzenetek:
    16
    Kapott kedvelések:
    57
    Sziasztok, én is beneveznék a versenybe, egy édes süteménnyel:

    Körtés-almás-szőlős-diós kocka

    Hozzávalók kb. 35 szelethez:

    • A tésztához:
    • 1,5 dl tej
    • 25 g friss vagy 1 tasak instant élesztő
    • 1 kk.+30 g porcukor
    • 300 g finomliszt
    • 1 tojás
    • 1/2 citrom reszelt héja
    • 30 g vaj/margarin + a tepsihez
    • A krémhez és a rakományhoz:
    • 1 citrom
    • 60 g finomított kristálycukor vagy sütőcukor
    • 2 tasak (20 g) vaníliás cukor
    • 1 tasak vaníliás pudingpor
    • 2 tojássárgája
    • 4 dl tejföl
    • 40 g hámozott, darált mogyoró vagy mandula (én dió mellett döntöttem )
    • 4 nagyobb körte
    • 2 nagy alma
    • 500 g piros és fehér szőlő vegyesen
    • 1 ek. porcukor + a szóráshoz
    1. A tésztához a tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne az élesztőt és 1 kk. porcukrot, felfuttatjuk (10 perc). A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadunk 1 csipet sót, 30 g porcukrot, a tojást, a citromhéjat, az élesztős tejet, végül a felolvasztott vajat/margarint, és a hólyagosra dagasztjuk. Konyharuhával letakarva a kétszeresére kelesztjük (30 perc). 2. A krémhez a citromot alaposan megmossuk, szárazra töröljük. A cukrot, a vaníliás cukrot és a pudingport fém habüstbe szórjuk. Hozzáadjuk a tojássárgákat, apránként a tejfölt (A), végül belereszeljük a citrom héját, és gőz fölött, folyamatosan keverve éppen csak besűrítjük. Beleforgatjuk a mogyorót/mandulát/diót (B), hideg vízbe állítjuk, és gyakran megkeverve langyosra hűtjük.
    3. A rakományhoz a citrom levét kinyomjuk. A gyümölcsöket megmossuk, a körtéket és az almákat meghámozzuk, a körtéket félbevágjuk, magházukat kiemeljük, vékony gerezdekre szeljük. Az almák magházát kiszúrjuk, felkarikázzuk (C), mindkettőt megkenjük citromlével (hogy meg ne barnuljanak). A szőlőt leszemezzük. 4. Egy kb. 30x40 cm-es (például a sütőhöz tartozó) zománcos-peremes tepsit kikenünk vajjal/margarinnal. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.
    5. A tésztát lisztezett munkalapon átgyúrjuk (D), kinyújtjuk, a tepsibe terítjük-nyomkodjuk, a széleken kissé felmagasítjuk, alját villával sűrűn megszurkáljuk. Arányosan elosztva a tetejére simítjuk a krémet (E), majd változatosan-sűrűn elrendezzük rajta a gyümölcsöket (F).
    6. 200 °C-on 15 percig sütjük a tésztát, aztán 180 °C-ra visszakapcsolva további 35-40 percig sütjük (tűpróba!). Kivesszük a sütőből, azonnal megszórjuk 1 ek. porcukorral (amely a tetejére olvad), és a tepsiben hagyjuk kihűlni. Fogyasztáskor kb. 6x6 cm-es, illetve tetszés szerinti nagyságú kockákra-szeletekre vágjuk, és további porcukorral meghintve kínáljuk.
    [​IMG] [​IMG]

    Saját képek, készítés és elkészülés:
    01.jpg
    02.jpg
    03.jpg
    04.jpg
    05.jpg
    06.jpg
    07.jpg

    Ha netán helyezést érnék el, Latyi007, Floridán játszom
     
    Syntex és Krisztoph Snow kedveli.
  13. RISZP

    RISZP New Member

    Csatlakozott:
    6. Okt 2019
    Üzenetek:
    1
    Kapott kedvelések:
    2
    Hasselback-édesburgonya fetával és dióval​

    Hozzávalók 4 személyre: kb 1 kg édesburgonya (2 közepes darab), 5 dkg vaj, 2 evőkanál extra szűz olivaolaj, 1 gerezd fokhagyma, 1 csapott teáskanál tengeri só, 15 dkg feta sajt, 10 dkg dió

    Elkészítés:

    1. Az édesburgonyák héját alaposan súroljuk meg, majd éles, vékony pengéjű késsel vagdossuk be őket vékony szeletekben a kétharmad részükig úgy, hogy az aljuk egyben maradjon.

    2. Olvasszuk fel a vajat, keverjük el az olivaolajjal, az aprított fokhagymával és sóval

    3. Kenőtollal kenjük meg a krumplikat a vajas keverékkel, a rések között is, majd tegyük őket sütőpapírral bélelt tepsire. 230°C-ra előmelegített sütőben süssük készre 25-30 perc alatt.

    4. A forró burgonyára morzsoljuk rá a fetát és szórjuk rá a száraz serpenyőben enyhén átpirított, durván vágott diót
    dio.jpg

    A fórumra sajnos nem tudtam belépni saját hibámból, ezért egyik barátomat kértem meg, hogy posztolja ezt fórumon. RISZP csak posztolja, az ételt készítette, a receptet és elkészítési folyamatot leírta SisterAbigail.

    Amennyiben nyernék, úgy SisterAbigail karakterre, El Dorado szerverre kérném a jutalmat.
     
    Syntex és Krisztoph Snow kedveli.
  14. Thomas Carter

    Thomas Carter New Member

    Csatlakozott:
    25. Júl 2019
    Üzenetek:
    1
    Kapott kedvelések:
    2
    Diós rácsos

    Hozzávalók a tésztához:

    40dkg liszt
    20 dkg margarin
    1 csomag sütőpor
    15 dkg porcukor
    1 egész tojás
    1 kis citromlé
    néhány evőkanál tejföl

    Töltelékhez:
    baracklekvár, ízlés szerint
    20 dkg cukor
    4 tojássárgája
    20dkg őrölt dió
    1 csomag vaníliás cukor
    4 tojásfehérje

    Elkészítése:
    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, valamennyit félreteszünk, a többit akkora lappá nyújtjuk, hogy beleférjen egy tepsibe. Megkenjük a lekvárral, és rásimítjuk a tölteléket, amelyhez habosra keverjük a cukrot a tojások sárgájával, beleadjuk a darált diót, a vaníliás cukrot, végül a kemény habbá vert fehérjét. A tésztára simítva, tetejére a félretett tésztából rácsokat sodrunk, és a sütőben szép pirosra sütjük. A tepsiben hagyjuk hűlni, majd szépen, kockákat szeletelünk. Jó étvágyat hozzá!

    A lehetséges jutalmat Jacksonville világra kérném, ezen a néven.
     

    Csatolt fájlok:

    Syntex és Krisztoph Snow kedveli.
  15. strategicfan

    strategicfan New Member

    Csatlakozott:
    30. Nov 2016
    Üzenetek:
    11
    Kapott kedvelések:
    23
    Nagymama féle klasszikus almás sütemény

    Tésztához:
    50 dkg liszt
    25 dkg vaj
    10 dkg cukor
    2 tojássárgája
    1 tojás
    1 kis poharas tejföl
    1 csomag vaníliás cukor
    1 csomag sütőpor

    Töltelékhez:
    2,5 kg savanykás alma
    1 teáskanál őrölt fahéj
    fél citrom leve
    cukor
    1 tojás a kenéshez

    Elkészítés:


    Az almát megmossuk, meghámozzuk, lereszeljük. Meglocsoljuk a citromlével, hogy ne barnuljon be. Tegyük félre, amíg elkészítjük a
    tésztát. Tálban morzsoljuk el a vajat a liszttel, adjuk hozzá a sütőport, a tojást, a tojássárgákat, a tejfölt és a cukrot, majd
    gyúrjuk alaposan össze. Ha fényes, készítsünk két cipót, és lisztezett deszkán nyújtsuk ki őket.

    Az egyiket tegyük a vajjal kikent tepsi aljába. Egyenletesen osszuk el rajta a kinyomkodott almát, szórjuk cukorral és fahéjjal.
    Második lappal borítsuk be az almás tölteléket. A széleket nyomkodjuk le, a tetejét pedig szurkáljuk meg egy villával. Végül
    kenjük meg egy felvert tojással. Tegyük az almás pitét előmelegített sütőbe, és 170 fokon 25-30 perc alatt süssük szép pirosra.
    almás.jpg
     
    Krisztoph Snow és Syntex kedveli.
  16. Tragikomikum

    Tragikomikum New Member

    Csatlakozott:
    5. Okt 2017
    Üzenetek:
    1
    Kapott kedvelések:
    2
    [​IMG]

    Almás-mandulás sertéstekercs

    Alap hozzávaló:
    2 szép szelet sertéskaraj

    Hozzávaló a töltelékhez:
    3-4 db alma
    1 fej hagyma
    1 cikk fokhagyma
    2 szál zeller
    1 marék mazsola
    1 marék mandula

    Fűszerek:
    bazsalikom
    oregano
    kakukkfű

    bors

    Egyéb hozzávalók:
    1 db bagett
    oliva olaj
    napraforgó olaj

    Elkészítés:

    Egy fél csupor vizet felforralunk bazsalikommal, sóval és oregánóval. Mikor forrani kezd, beletesszük a marék mazsolát és lassú tüzön hagyjuk.

    A zellert, almát és a fej hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megpirítjuk.

    Hozzáadjuk a fokhagymát, a mandulát (darálva), és a mazsolát a lével együtt, amiben főtt. Addig melegítjük, amíg elfogy róla a víz.

    A hússzeleteket szókség szerint ki kell potyolni (amennyiben nem sikerült szép, hosszúkás, megfelelő vastagságú szeleteket szerezni), majd mindkét oldalát megsózzuk és borsót hintünk rá. Ezt követően a tölteléket rákanalazzuk és elegyengetjük a hússzeleteken, majd műanyag fólia segítségével feltekerjük szoros tekercsekbe. Egy maximum fél órára a hűtőbe tesszük a tekercseket, hogy álljon össze.

    Közben felvágjuk karikákra a bagettet, behelyezzük egy tepsibe, majd (lehetőség szerint extra-szűz) olivaolajat hintünk rá, illetve megszórjuk sóval és kakukkfűvel. Majd 220 fokon, alsó-felső sütésen megpirítjuk. (Ez időtartam függ a bagett frisseségétől is, nagyjából 10 percre van szükség a sütőben.)

    Ez után a tekercseket kivesszük a fóliás csomagolásból és serpenyőben kevés olajon megpirítjuk, majd tepsibe tesszük, és 200 fokon alumínium fóliával lefedve 200 fokon puhára sütjük 40 percen keresztül. Az utolsó 10 percben a fóliát eltávolítjuk. Lehetőség szerint, a tepsibe néhhány cikk almát helyezünk.

    Mindez után csak a tálalás marad hátra. Ha marad meg töltelék, azt fel lehet helyezni a ropogós bagett köröcskékre.

    Ajánlott ital az étel fogyasztásához: száraz rosé.

    Jó étvágyat!

    Amennyiben jutalmat is nyernék, Jacksonville-re kérném, Tragikomikum névre.
     

    Csatolt fájlok:

    Syntex és Krisztoph Snow kedveli.
  17. SoKR

    SoKR New Member

    Csatlakozott:
    6. Okt 2019
    Üzenetek:
    1
    Kapott kedvelések:
    2
    Prosciuttos, almás sültburgonya

    Hozzávalók:
    1 nagy burgonya
    4-5 vékony szelet prosciutto
    1 alma
    1 szál zeller
    1 marék mazsola
    Olivaolaj
    Napraforgóolaj

    Elkészítés:

    Az almát megpuvoljuk és végony szeletekre vágjuk a felét, a másik felét kockákra vágjuk.
    Ez után a burgonyába belevágunk de úgy hogy ne szeleteljük fel. A szeletek közé betesszünk egy egy vékony szelet hagymát vagy prosciuttot.
    A butgonyát meglocsoljuk olivaolajjal, majd a kockára vágott hagymát, zellert és a mazsolát kevés olajon megpirítjuk majd a burgonya tetejére hekyezzük.
    A burgonyát tepsibe tesszük és alsó felsó sütésen lefedve 180 fokon sütjük, 40 perven keresztül.

    Sütés után tálalhatjuk, akár Gorgonzolával is.
    Jó étvágyat. :)

    Amennyiben jutalmat is nyernék: Jacksonville, SoKR névre kérném :)
     

    Csatolt fájlok:

    Syntex és Krisztoph Snow kedveli.
  18. tomolino

    tomolino Active Member

    Csatlakozott:
    7. Okt 2009
    Üzenetek:
    373
    Kapott kedvelések:
    124
    Sziasztok,
    majdnem kifutottam az időből. Floridán frissen fellelkesült szakácsként egyik kedvenc receptemet hívom életre, név szerint a "komposztálást". Némi alma és dió felhasználásával a következő eredmény született:
    Resize of PA060715.JPG
     
    Syntex és Krisztoph Snow kedveli.
  19. Roníta

    Roníta Member

    Csatlakozott:
    23. Okt 2016
    Üzenetek:
    21
    Kapott kedvelések:
    66
    Túrógombóc fűszeres almaszósszal.
    gombóc:
    25dkg túró
    2 tojás
    1dl búzadara

    Almaszósz:
    5db alma
    fahéj
    cukor
    szegfűszeg

    Díszítés:
    dió
    porcukor
     
    Syntex és Krisztoph Snow kedveli.
  20. Roníta

    Roníta Member

    Csatlakozott:
    23. Okt 2016
    Üzenetek:
    21
    Kapott kedvelések:
    66