Kibeszélő Pontrendszer - HFBC#1

Klar

Community Manager
Ex-Csapattag
Kedves fórumozók,

Ezen topicba várjuk a Pontrendszerrel kapcsolatos javaslataitokat a bejelentéshez híven. Bővebben azon ötleteket, melyben részletezitek számukra, hogy hány pont járna szerintetek egy-egy győztes erődharcért. Szükség van-e a győzelmek különböző súlyozására? Különböztessük meg-e azt a szituációt, ha a védők kilövik a támadókat? A támadók kapjanak-e több pontot, ha úgy nyernek hogy egy védő sem marad életben mintha csak egy sima zászlózással nyernének?

Különböző meglátásokra vár,
A The West Csapata
:pifpaf::boone:
 

krcsirke

el pollo diablo
Ha netalán több erődfajtában is fog zajlani a küzdelem (kicsi/közepes/nagy) akkor pontozásban hangsúlyozni is kellene valahogy, akár a zászlósát, vagy ha védők csak kitartásra játszanak.

Egy 6-5-4 arányú pontozás nem lenne rossz, 6 a nagy erőd győzelemért, 5 a közepes, 4 a kicsié. Ezen felül 1 extra pont ha netalán az egyik fél úgy nyer, hogy mindenkit kilőttek.
 

Deleted User - 779988

Vendég
Vereség 0 pont.
Támadók zászlóval nyernek 1 pont.
Támadók kilövik a védőket 2 pont.
Védők letelt idővel nyernek 1 pont.
Védők kilövik a támadókat 3 pont. Szerk.: Ha nem a mostani Cortina metával lesznek a felszerelések.
 
Utoljára egy moderátor szerkesztette:

Deleted User - 779988

Vendég
Pontrendszer/beérkezett javaslat alapján/:
  • Egyik lehetséges rendszer:
    • Védők nyernek nem kilövéssel: 1 pont
    • Védők kilövik a támadókat: 2 pont
    • Támadók nyernek zászlózással: 2 pont
    • Támadók kilövik a védőket: 4 pont
  • Másik lehetséges elképzelés:
    • Védők nyernek nem kilövéssel: 1 pont.
    • Védők kilövik a támadókat: 3 pont
    • Támadók nyernek zászlózással: 1 pont
    • Támadók kilövik a védőket: 2 pont
A harcok végkimenetele között valamilyen különbséget kell tenni, súlyozni kell a két oldal közül az egyiket. A millió dolláros kérdés, hogy vajon kis erődben vajon a támadók vagy a védők vannak hátrányban ugyanolyan felszerelés esetén. A védőknek van nehezebb dolguk a kevesebb létszám miatt vagy a támadóknak az erődbónuszok végett?

Nagyon sok függ a felszereléstől.
Ami fix, a támadók kilövése SOKKAL-SOKKAL nehezebb minden más kimenetelhez képest. Egyszerűen, a támadók a füvön mindig többen lesznek. (persze, alapból többen vannak a támadók...). A támadók sokkal gyorsabbak, könnyebben alakítanak ki létszámfölényt, amíg füvön mászkálnak. Ha a fellépést követően nem rontanak el valamit NAGYON-NAGYON, akkor a kilövésük kb lehetetlen. (=ha időben lelépnek, akkor fixen megakadályozzák, hogy kilőjék őket. Ugyanakkor, biztos nem győznek már.)
 
Fent