Megelőzés a Megtisztulás ünnepe alkalmából

Státusz
Nem lehet hozzászólni.
Enzo di Rosetti, A kizárás megelőzéséről szóló prezentánciója:

A kizárt játékosok száma évről évre növekszenek. Úgy gondolom, hogy maga a szabályzat megszegése mostanában presztízs kérdéssé vált. Könnyebben: feltűntek olyan egyének akik menőnek érzik magukat, ha másokat bullyingolhatnak, hamis szövegeket szerkesztenek róluk, beszélgetésekből és kontextusból kiragadott beszélgetést állítanak be úgy a nagyközönség előtt, hogy az lejárató legyen. Nem menő másokat zaklatni, nem biztos az aki a zaklatásod célja sérülni fog az általad elkövetett gonoszságokban, viszont saját magadra kihatással lehet, egy idő után általában kizárás történik. Viszont, ha sérül is a célpontod aki éppen a zaklatásod "tárgya", mivel leszel előrébb? Élvezetet okoz másokról képeket megosztani, élvezetet okoz az, hogy beszólogatsz másoknak?

A bullying egy káros függőség, dopamint termel, mert úgy érezzük uralkodhatunk valaki más élete felett, ami boldogsággal tölt el. Aki felismeri magában ezt a függőséget annak nem késő leszokni róla, jelzem félre kell tenni az ego-t hozzá, ami fájdalmas lehet.

A játékban elfogadott a párbaj, az erődharc, mert a játék alapja.
Elfogadott a párbaj és erőddel kapcsolatos versengés chatben, lehet azon vitatkozni ki a jobb, vagy a másik miért nem jobb benne.

Ami nem elfogadott, hogy egy játékbeli interakció után elkezdünk személyeskedni. Pl: Kiütöttek minket párbajban, akkor nem kezdhetjük el zaklatni a másikat napokon keresztül. Nem teszünk megjegyzéseket a személyiségére, nem szidjuk a másikat. Van lehetőség visszavágni a játékon belül, nem szóbeli bullyinggal kell megoldani a dolgokat.

Hogyan előzd meg a kizárást könnyen?

- Ha tudomásodra jut valaki valódi személyisége, azt felejtsd el. Semmi közöd hozzá, ne üzletelj a képeivel! Ez egy játék ember, nyugodj meg..
- Mielőtt bullyingolnál valakit, gondold át, hogy megéri-e neked a büntipontok begyűjtése.
- Ne szólogass be másoknak folyamatosan kocsmán, suttogásban, teleg.-ban. Egy idő után nem lesz tolerálható ez a művészet.
- Ne multizz, ne lépj be a spanod accjába.
- Ne hergeld be a haverjaidat a toxik viselkedésedbe, mert rántod magaddal őket.
- Ne nézzetek ki célpontnak egy-egy játékost akit időnként zaklattok a haverjaiddal, a kiközösítésért sem pacsi fog járni.

- Nem fenyegetünk meg másokat, hogy mutassák be a support ticketjeit.
Stb.

Hogyan rendezd le a játékon belüli sérelmeket?

Fontos, hogy tudd ez egy játék, ne vedd komolyan. Nincs helye továbbra sem a zaklatásnak, ha játékbeli sérelem ért, azaz kiütöttek vagy elvették az erődödet.
- Ha valakinek nem bírod a képét, azt kiütheted vagy elveheted az erődjét. A játék ezekre ad lehetőséget pvp szinten jelenleg.

Lehet versengeni és vitatkozni normális kereteken belül, a határt nem túllépve. A The West egy szerepjátéknak van hírdetve, lehetünk gonoszabb karakterek akár, de ezt jól kell csinálni. Ha egy gonosz karaktert szeretnél megalkotni a játékban az rendben van, viszont mások valódi személyiségét sosem sértegethetjük, sosem személyeskedhetünk.

+ 1 Tévhit a játékosok fejében

- Tévhit, hogy mások játékát tönkreteszed egy párbajjal vagy egy elvett erőddel. Ez a játék része, mindenki tudja aki eljutott egy magasabb szintre és régóta játszik.

Brutálisan elszabadult a zaklatás, fenyegetés és a kiközösítés a közösségeinkben.
Mindenki vegye ki a maga részét ennek visszaszorítása érdekében, akire ez vonatkozik.
Mindenki gondolkodjon el rajta, hogy milyen hosszú ideig szeretne játszani és milyen minőségben. Megéri elveszteni egy olyan karaktert amibe már több ezer órát öltél?

A harcot folytatni fogjuk azok ellen akik nem képesek a változásra, annak érdekében, hogy ne sérüljenek emberek a játékban.
 

.XelioX.

Game Master
The West Csapat
Game Master
Amikor úgy beszélünk a bullyingról, hogy Doradon most éppen Sinatrával történik ez általatok :)
Kifejezetten tetszik ez a kettős mérce, de ez továbbra sem fog változtatni a következő két tényen:
- "a dók rósz"
- El Doradon rommá vernek az egyszeri tankok.

Kiváncsian várom a további vergődést :D

Tengermély tisztelettel,
XX
 
Státusz
Nem lehet hozzászólni.
Fent