Archivált Magyar erődharc bajnokság

  • Témaindító Deleted User - 645708
  • Kezdés ideje
Státusz
Nem lehet hozzászólni.

DeletedUser16878

Vendég
Sziasztok!
Támogatom az ötletet, de:
- a mindenki legyen 150-es megjelöléssel nem teljesen értek egyet (én sem vagyok még sehol sem 150-es, szerintem nem lenne jó) + a csapatrendszer miatt, ami alapján több világokról is összeállhatna egy csapat, nem lenne nagy hátrányban egy csapat sem --> egy jó irányítóval + ha nem teljes létszámú a másik fél győzhet a gyengébb csapat is, s a nemzetközin sem egyenlő erőviszonyokkal kellett küzdeni a válogatottnak (sokkal több ponttal rendelkezett pár nemzet, mint mi)

- a ruhakorlátozás annyiban jó, hogy legyen 2-3 szett, amit ki lehet választani, de ne bármilyet lehessen, hanem hozhassuk a saját rucinkat. Én is (mint sokan) beleöltem több millát egy jó erődös szettbe, így igazságtalanság lenne (ha páran ezért visszajönnek a vakációból, miért induljanak ugyanolyan erőviszonyokban, mint mi akik nem szüneteltetjük a játékot?)

- a fegyverszettekbe beleérted azt az összeállítást is, hogy pl. egy fejlesztett bolti balos + mellé épet vagy irit adó jobbos, vagy konkrétan csak fegyverszettekre lenne leszűkítve? - sokan fejlesztett pusival harcolnak, miért ne lehetne itt is?

- a csapatok létszáma nem lett meghatározva, gondolok arra, hogy maximum 50 fő lehet (itt ugye ha valaki nem küldi el akkor már nem lesz fullos támadáson a csapat), vagy mondjuk 60, hogy talán mindig meglegyen az 50 fő

Hirtelen ennyi jutott az eszembe az előadás előtt :)
 

DeletedUser17086

Vendég
Mindenképpen támogatom az ötletet, viszont a meglátásaim a Kanyiméhoz hasonlóak. A verseny az versen, é nem az esélykiegyenlítésről szól, hanem arról, hogy egy csapatban mindenki odateszi amije van, és azzal próbálnak meg közös sikereket elérni. Miért töltöttem évet/éveket a karimmal (ami még nincs 150es), hogy versenyre egy idegen karaktert vigyek? Miért üzleteltem, piacoltam dolgoztam alkudoztam és költöttem több millát szettekre, ha utána az erő összemérésénél nem használhatom? Miért kellene 20 csapatnak versenyezni, hogy boldog-boldogtalan megkapja a 150es karit és nyomassa a nagy dumát, amikor a jelenlegi világokon simán összejön az a 10 csapat aki eddig elérte azt a szintet és eredményt, amivel nyugodtan versenybe szállhat és erősíthet egy csapatot... Tévedés szerintem azt látni, hogy lenne 2-3 "bika csapat" a többi meg ágyútöltelék...
Szerintem lenne 7-8 bika csapat és pár, akikben nagyobb a lelkesedés, mint az erő, de ez nem is baj, ez a verseny lényege...
Zárásként még egy gondolat. Ha mindenkinek esélyegyenlőséget adunk hol van a motiváció a jövőre nézve? engem pl a tavalyi nemzetközi annyira motivált, hogy nem hagytam abba, ráfeküdtem a fejlődésre és a cuccokra, és kb 2x annyit érek jelenleg egy harcon, mint egy évvel ezelőtt...(jelentsen ez bármily keveset is) de a motiváció hatására fejlődtem és fejlesztettem magam...

Nagyon jó ötlet! Támogatom a dolgot!
 

DeletedUser12211

Vendég
Az alapötlez az nem rossz. Jó lenne ez a csapat-csapat ellen. Nem minden részlettel kell egyet ertsek, pl szabadon valasztott szettek, 150-es karik ..., de ezt nem az én tisztem el dönteni ... ha rajtam áll én támogatom barmely formáját.
 

Bidu

Member
Még mindig azt mondom, hogy ez a játék nem ugyanaz a játék lenne, mint ami a vb-n is volt. Ez egy csapatverseny az én értelmezésem szerint. Ahol az egyes egyéni előnyöket meg kell szüntetni. Hisz akkor valóban csak és kizárólag az dönt, hogy mit tud egy csapat és abban az egyes emberek. Nem pedig az. hogy ki tud jobb felszereléssel bíró gárdát összerakni, akik mellesleg még jók is...

Tudom, hogy nagyon jó érzés szuper felszerelésben a legjobbként feltűnni egy harcon, de ez nem erről szól. És nem is arról, hogy ki mióta játszik már és mit "tett le az asztalra"...

A másik dolog, hogy célszerű a support válláról minél több terhet levenni ahhoz, hogy legyen is ebből valami. Ezért talán tényleg az lenne a legjobb, ha nem lennének szettek sem, csak a csupasz kari, meg a bolti cuccok.
 
Utoljára szerkesztve:

Deleted User - 645708

Vendég
Egyet nem értek. Aki emlékszik a magyar-lengyel döntőre azok miért állítják hogy úgy lenne jó?
Mert ezzel amit írtok kb ugyanaz lenne.

De nézzük meg akkor kiket is zárunk ki azzal kb hogy élvezhető harcokat játszanka másokkal:
- A játékba frissen regisztrált játékosok, akik aktívak, tennének is a csapatért.
- Hawaiira, Georgára regisztrált régi játékosok akik egyéb világokon eladták amilyük van hogy átvigyék oda a pénzt.

Míg florin és v1-en a költőzők és a régiek miatt simán megoldható hogy egy csapat összedob egy 5ös egylövetűt bárkinek a fenti két világon ez ugyebár nem az.
Tehát kb a játékosok felét kizárnátok egy dolog miatt. Azért mert a saját karakterre össze vásárolt cuccokat akarjátok használni és nem egy kiegyenlített mezőnyben ténylegesen megmutatni ki a jobb.

Szerintem a magamutogatásra és arra, hogy használd amid van ott vannak a világok.

Tudnám ezt hasonlítani az MPI-hez. Szeretek MPI-zni de pl ASI ellen tök felesleges amikor jön a tinglittel meg a wright cuccokkal. Akkor inkább kilépek vagy beállok hátra. Totál élvezhetetlenné teszi a játékot.

Persze megértem, hogy akik sok - sok rögöt költöttek a karijukra azok egy bajnokságban is meg akarják mutatni hogy nekik mennyi mindenük van csak nem látok logikus indokot emellett a magamutogatáson és azon kívül hogy csak így tudnának jó helyezést elérni.
 

DeletedUser5268

Vendég
Szerintem nagyon jó ötlet.
Ezen a bajnokságon kilehetne válogatni azt az elitet aki részt venne a nemzetközi bulin :P
Egyébként szerintem ugyanazok a feltételek lennének jók mint a nemzetközin!
 

DeletedUser17602

Vendég
Sziasztok, nagyon jó ötlet, mindenképp támogatom. Szerintem felpezsditené kicsit a játékosokat, ami valljuk be ráférne a játékra :)
 

deluigi

Well-Known Member
sziasztok
velemenyem szerint ez hasonlatos lesz a focis jatekhoz, ott is csapatok neveztek be es 60-as szinttol kezdett mindenki, kulon szerver volt erre kijelolve, a speed (hu15)
ugy kell felfogni, mint egy verseny lehetoseg, mindenki indul egy 150-es karival es a hozzarendelt alappontokkal, amit ugy osztasz el, ahogyan eppen szeretned
hasonlokeppen lesz 2 ruhad, egy tamado es egy vedo oltozet
miert kellene fenyes fegyok es ^5-os ruhak eldontsek a gyoztest (mint az MPI-n), amikor az erodharc lenyege a CSAPATJATEK...
az nyerne nagy valoszinuseggel, aki utokepes CSAPATOT hoz ossze, akik onok tudnak lenni minden harcon, akik tudjak, hogy az erodharc lenyege az egyszerre mozgas, jo iranyitas, nem magunkert, hanem a csapat erdekeben cselekedni
ezenkivul a SUP a sajat idejebol lopna el a szervezeshez es lebonyolitashoz szukseges idot, ezert ok nem kapnak fizetest pluszba az innotol, tehat becsuljuk mar meg, ha valaki tesz azert, hogy fenyt hozzon a hetkoznapjainkba
es a jutalom is legyen nagysagrendileg olyan, hogy megerje a jatekosok, csapatok faradozasat
focis jatekon ez a fociszett volt az elso helyezettnek, amit nagyon koszonunk a suppnak, de a tobbiek is szep ajandekokat kaptak
tamogatom a kezdemenyezest, hajra! :)
udv,
Lajos
 

DeletedUser17478

Vendég
Egy ideje ilyen játékötleten agyalgatunk, volt is egy kidolgozott mini erődharc bajnokság játék tervünk, ami sajnos a beállítási problémák miatt nem valósulhatott meg. Pas ötletében is vannak olyan elemek, amik gyakorlatilag nem beállíthatóak, illetve nem kapunk rá engedélyt. Mindenképpen szeretnénk a közeljövőben egy olyan eseményt szervezni, ami az erődharc köré épül. :)
 

DeletedUser7534

Vendég
Sziasztok.

Támogatom Pas ötletét és egyet kell értsek én is az egyenlő feltételekkel. Ne az döntse el hogy szerepelsz, hogy mennyi pénzt öltél (ölhettél, ha van rá módod, jó munkád, gazdag szüleid, stb...) a játékba, hanem a valódi tudásod, hozzáállásod, önfeláldozásra esetleges hajlandóságod és hogy milyen csapatjátékos vagy!
Én is tudnék MPI-s példát és meg is értem Pas példáját is, egyesekkel tényleg elszállt a ló, bár szerintem nem ASI a rossz példa, ő legalább kicseréli a fegyverét, hogy nagyjából egyenlő esélyek legyenek.
Bár a nemzetközi erődharcversenyből kimaradtam, mert olyan feltételekkel lehetett nevezni, amiknek én nem feleltem meg sajnos, de ide tuti elmennék valamelyik csapat tagjaként.
 

DeletedUser9349

Vendég
Sziasztok,

én is támogatom az ötletet.
Leginkább Pas eredeti javaslata tetszett.
Én esetleg feltolnám közepesre az erőd nagyságát. És inkább legyen kevesebb csapat. De ez csak egy gondolat.

Ami előnyünk lehetne ebből - a szórakozáson kívül -, hogy ezek alapján könnyebb lenne kiválasztani a vb-s csapatot. Sokkal jobban összeszoknának azok, akik a vb-re mennének. A kicsiknek még az olyan elemzéses közvetítések, amit Tuchie-ék csináltak, is élmény lehetne.

A motivációról annyit, hogy engem a tavalyi VB - amin még nem voltam ott, mert még eldón is kicsi volt a karakterem hozzá, arra motivált hogy az eldós karaktert se hagyjam vakációzni, a Hawaii-os mellett, hanem küzdjek, hogy elérjem a szintet, hátha idén vagy jövőre be tudok jutni a "válogatottba".

Én nem érzem azt, hogy egy olyan rendszer, ahol különböző esélyekkel indulnak a csapatok - néhány tapasztalt, és tényleg a játékba nagyon sokat ölt játékos szórakozásán kívül - másra is jók lennének. A kicsik elunnák, és az lenne, mint a második görögök elleni meccsen.

Viszont egy olyan rendszer, ami tényleges játékélményt adna, talán a kicsiknek is motiváció lehet, hogy érdemes fejlődni.

A különböző feltételek olyan anomáliákat okoznának, amik miatt több világon most is szenvedünk a harcokkal. Amióta újrakezdtem a játékot (V5 után) kb. két éve, nem voltam egyetlen nagy erődös harcon sem.

Én azt sem vetném elvetendőnek, hogy egy ilyen bajnokság után a VB szabályok szerint "edző meccsek" lennének nagy erődben.

Üdv.
 

Melami

Active Member
Ha mindenki ugyanakkora lesz és megközelítőleg ugyanolyan szettekkel fog rohangászni, akkor ez nem fog segíteni a nemzetközire a kiválasztásban. Lehet hogy valakik jól szerepelnek, de valójában csak 100as szintű rosszul felszerelt játékosok. A nemzetközire pont hogy a legerősebbeket kell kiválogatni, szóval ezzel a struktúrával az nem lenne megvalósítható. (mert többen ezt is felhozták lehetőségnek)
 

DeletedUser17603

Vendég
Üdv!
Nem értem miért kellene ezt a nemetközihez kötni, a csapat nagyjából megvan a kiválasztást nem ez fogja eldönteni.Már ha a közeljövőben vagy egyáltalán valaha lesz második "ErődharcVB"...
Egy független szerveren a játéknak akkor volna értelme ha mindenki ugyanonnan indulna.Az eventes fegyverekkel szaladgálók és a felszerelésükbe sok pénzt beleölők előnyben vannak a saját szervereik harcain, itt miért kellene ennek megmaradnia?Akik annyi pénzt beleöltek a játékba valószínűleg a játék legjobbjai, legnagyobb ismerői vagyis egyenlő esélyekkel indulva is erősebbek lehetnek.Ha tényleg a azt akarjuk hogy a legjobbak győzzenek akkor nem hozhatja mindenki át a felszerelését a versenyre, a legkevésbé se lenne igazságos.
Pas megvalósítási ötlete sok szempontból jó alapként szolgál.Ha a harcok kiserődben lennének a csapatok állhatnának 60 főből, 10 tartalékos csökkenthetné az offok számát.A nincs rögvásárlás, kötvény, kalandoknak nincs értelme.A rög így nem juttathat nagy előnyhöz, vagyis a felszerelésben megnyilvánulóhoz, viszont a "buffszedés" időszakában a bejelntkezési rögből bárki összeszedheti a 14 napra elegendő karakterbónuszát.És egyébként sem gondolom hogy a support számára megoldható lenne ezek kivétele a verseny szerveréről.A 2 választható szett dolgon lehetne úgy pontosítani ,hogy 2 ruha,2fegyver és 2 lósszettet választhatna mindenki.A párbajokat valószínűleg nem lehet kikapcsolni a szerverről és amúgysem lennének olyan zavaróak tekintve ,hogy nagy valószínűséggel mindenki erődharcra lenne pontozva.A többi dologgal egyetértek.
Valamilyen formában hozzuk össze a dolgot.Hajrá!
 

DeletedUser7534

Vendég
Ha mindenki ugyanakkora lesz és megközelítőleg ugyanolyan szettekkel fog rohangászni, akkor ez nem fog segíteni a nemzetközire a kiválasztásban. Lehet hogy valakik jól szerepelnek, de valójában csak 100as szintű rosszul felszerelt játékosok. A nemzetközire pont hogy a legerősebbeket kell kiválogatni, szóval ezzel a struktúrával az nem lenne megvalósítható. (mert többen ezt is felhozták lehetőségnek)

Akkor viszont, ha így van és a rendes világban rosszul felszereltek a kisebb szintű játékosok, de egy egyenlő feltételekkel induló versenyben megállják a helyüket, érdemes lenne őket felszerelni... Én biztosan segítenék ebben, szerintem többen is. ;)
 

DeletedUser17053

Vendég
Én is támogatom az ötletet és a kezdeményezést. Biztosan felpezsdítené a westesek életét. Nekem végülis mindegy hogy saját vagy választott felszereléssel lenne megoldva, mindkettőt elfogadom.
Remélem összejön ez a verseny ;)
 
Státusz
Nem lehet hozzászólni.
Fent