2020 Kenyérsütésre fel!

Én nem klasszik kenyeret hoztam, hanem húsvéti sós kalácsot. Kenyér helyett kiváló az ünnepek idejére. :) (Igen, karácsonyra is ezt sütöm meg mindig.)

A hozzávalók listája:
1 kg liszt​
0,5 liter tej​
6 dkg élesztő​
1 evőkanál cukor​
1 evőkanál só​
20 dkg vaj​
2 tojás​

A recept:
6 dkg élesztőt felfuttatunk 0,5 dl tejjel és 1 evőkanál cukorral. 1 kg lisztben 20 dkg vajat és 1 evőnakál sót elmorzsolunk, és ehhez adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt, a 4,5 dl maradék tejet és a 2 tojást. Addig gyúrjuk, amíg a kezünktől nem válik el! (Ez a fitness-része, és ráadásul meglehetősen brutális kitartást is igényel, mivel viszonylag lágy a tészta.)
Amikor a kezünktől elválik, akkor bosszúból még dögönyözzük kb. öt percig, majd elismerjük a győzelmét és letakarjuk konyharuhával. Ekkor kábé ilyen (a konyharuha nélkül oc.):
1968 bővítmény megtekintése

Meleg helyen, kábé fél órát kelesztjük.
Kelesztés után hat egyenlő darabra osztjuk, és az egyes darabokat hosszú csíkokká sodorjuk. 3-3 darabot összefonunk, majd beletesszük a két kalácsot egy megfelelő sütőtálba. Tehetünk alá sütőpapírt is, ha nem áll rendelkezésünkre barkács atombomba, amivel a tepsi aljáról levakarhatjuk a lesülő kalácsot.
A tetejét megkenjük egy tojással (én szoktam bele szezámmagot is keverni). Ekkor valahogy így néz ki:
1969 bővítmény megtekintése

Ezután 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg kábé ilyen nem lesz (ez olyan 20 perc - fél óra, sütője válogatja):

1970 bővítmény megtekintése

A kritériumokat teljesíti, ez sós tészta, így kiváló a húsvéti sonkához, a karácsonyi rántott húshoz, ha a krumplisalátából már eleged van, illetve ha zsírosdeszkára támadna ingerenciád, ez egy megfelelő alap hozzá.

---
UPDATE
A szükséges képességek:
1972 bővítmény megtekintése kitartás 20 pont
1973 bővítmény megtekintése szívósság 10 pont
1974 bővítmény megtekintése taktika 5 pont
1971 bővítmény megtekintése kézügyesség 15 pont
"Ha nincs kenyér, egyenek kalácsot"