Továbbítva Kasztprobléma nyomatékosítása

Magnificent Vin

New Member
Szerintem már leírtam vagy 15 alkalommal, de leírom megint. Ha valami változást akartok, akkor olyat találjatok ki, amit berkeken belül meg tud oldani a csapat, és nem kell Hamburg engedélye, meg keze hogy változzon. A többit addig hagyjátok amíg el nem készül a feleslegesen bejelentett "nagy update", mert ha nigériai kecskebélsár potyog az égből, akkor is azt a választ fogjátok kapni, hogy nem, vagy csupán továbbítjuk a központ felé, vagy minden második héten figyelik a szervert, de azt sose tudod meg mit néznek, és mi a végeredmény, majd le van rendezve a dolog.

(meg a játék figyelmeztet arra, hogy egyszer választhatsz kasztot, utána soha többet)

Német szerveren a fórum közösség azért nagy szájú tud lenni és vannak, amire egyből felfigyelnek és próbálkoznak. ESL-nél dolgoztam tudom, milyen az amikor könyörögsz alkalmazottként és a német HQ-s fejesek engedélyét várod. Tudom, nagyon jól egy ilyen weboldal adatbázisa és spagetti kódja, hogy néz ki. Ezért is tudom mondani, hogy a kasztreset nem lenne egy kivitelezhetetlen, hónapokig tartó probléma, de nincs rá engedély. Én elég régi játékosnak számítok külföldi szerveren. A probléma az, hogy minden alkalommal mikor jelentve van egy hiba, akkor azért nem foglalkoznak vele, mert az emberek komolytalanul állnak hozzá. Pl volt olyan, hogy űgy tüntettek egy item ellen, hogy a szerveren senki nem volt hajlandó használni és város leírásokat, fórumokon tüntettek vele. Akarni kell és megvalósul... Nyílván a karakterek átdolgozása nagy munka, de kisebb dolgokat lehet kérni megfelelő módszerekkel. Mindenre lehet kifogást találni, de megoldást is.
 

senki600

Egy vasútbarát
Csoda lenne, ha jönne még ebben az évtizedben, amikorra márcsak 1-2 "nem 100-as" személy marad (ne vegyétek sértésnek, de tényleg csak az marad, akinek nincs más elfoglaltsága)
 

Törölt tag 18099

Vendég
Német szerveren a fórum közösség azért nagy szájú tud lenni és vannak, amire egyből felfigyelnek és próbálkoznak. ESL-nél dolgoztam tudom, milyen az amikor könyörögsz alkalmazottként és a német HQ-s fejesek engedélyét várod. Tudom, nagyon jól egy ilyen weboldal adatbázisa és spagetti kódja, hogy néz ki. Ezért is tudom mondani, hogy a kasztreset nem lenne egy kivitelezhetetlen, hónapokig tartó probléma, de nincs rá engedély. Én elég régi játékosnak számítok külföldi szerveren. A probléma az, hogy minden alkalommal mikor jelentve van egy hiba, akkor azért nem foglalkoznak vele, mert az emberek komolytalanul állnak hozzá. Pl volt olyan, hogy űgy tüntettek egy item ellen, hogy a szerveren senki nem volt hajlandó használni és város leírásokat, fórumokon tüntettek vele. Akarni kell és megvalósul... Nyílván a karakterek átdolgozása nagy munka, de kisebb dolgokat lehet kérni megfelelő módszerekkel. Mindenre lehet kifogást találni, de megoldást is.

Részben igazat adok, viszont itt kacifántosan működnek a dolgok. Itt nem az a baj, hogy nincs rá engedély, hanem az, hogy azért nincs engedély, mert nem is akarják tudni, hogy te szeretnél bármit is, nem is szeretnének rajta változtatni, hogy meggyorsuljon egy folyamat. Neked az a dolgod kedves játékos, hogy vegyél rögöt, és minimális content mellett te fizess, mindenért mint az elmúlt 6 évben. Ez egy lootbox játékpolitikán alapuló játék, mi az hogy nem veszel rögöt.

Nincs még egy olyan cég a világon ahol engedélyezik azt, hogy a Lead Community Manager (akinek az a feladata, hogy amit mi itt összenyavajgunk, azt megbeszélje a managementtel, és azok kitaláljanak valamit) fejlessze a játékot teljes munkaidőben, és csak azért áll 2 részmunkaidős papírral rendelkező fejlesztője mögötte, hogy azt, amit ő elront, azt kijavítsák és szabadidőben bogozzák ki a spagettit. Ha nagyon érdekelné a managementet, akkor már rég felvettek volna 4 developert fő állásban, és nem csak egy olyan embert alkalmaznának rendesen, akinek nem ez lenne a dolga, meg a másik két embert nem freelancerként bérelné fel akinek ez lenne a dolga. Fizikai lehetetlenség jelenleg több problémát megoldani, mert aki tudná csinálni, az nem csinálhatja, aki csinálhatja, az meg nem tudja, és elvan mint a befőtt azzal, hogy régi motyók értékeit átírja, bár ahogy nézem az se igazán megy.

Vegyük már sorba azokat a beta és rendes régió ex gm-eit meg cm-eit, akik rendelkezdtek kellő tudással és programozói tapasztalattal, hány maradt meg az elmúlt évek alatt? Nem sok, mert mindegyik vagy felmondott azért, mert nem jöttek ki a főnökeikkel, vagy mert elegük lett abból, hogy nem csinálhatnak semmit annak érdekében, hogy a játék játék maradjon, ne egy online kaszinó ami 16 év felettieknek szól,. vagy kirugták mert trágár szavakkal illette meg a főnökét az értetlenség végett / mert olyan dolgokat csinált, amit senki más mostanában: hallgatott a community-re, és nem érdekelte, hogy odafent nem-et mondtak majdnem mindenre (itt jegyezném meg, hogy meg is szegte a szerződését elég rendesen így jogosan lett kivágva, de a játékosok boldogok voltak, amire nem volt példa mostanában). Egyetlen egy ember van aki végig mászott a ranglétrán forum modtól developerig, az pedig Diggo, de még jóval az ex LCM előtti időszakban. Ő meg most Zet-nek a baromságát próbálja helyre hozni külsősként, de egyedül kevés hozzá.

A kasztváltás pedig egy olyan dolog, ami létezik, de rosszul működik, és inkább nemleges választ kaptok ha megkérdezitek, lehet-e. A hibát ki lehet javítani, ha jól lenne minden tool és játékmechanika megírva, de 1 + 2 fél embernek ez rohadt nagy meló, főleg hogy maga a játék egy olyan állapotban van, hogy semmi sem működik normálisan. A FoE azért tud jó lenni, mert ott van aki fejlessze a játékot, és ott úgy megy oda az ember, hogy "jaj de jó event van", nem úgy mint itt, hogy "jaj már megint event van". Addig, amíg maga a cégnek nem áll érdekében az, hogy ebből valaha egy normális játék legyen, semmit ne várjatok, és ezt Leones is megmondta anno beta forumon (The game is currently in a state where we consider it mostly done and feature-complete. That won't mean that there won't be any changes, but that they'll mostly be minor in scope. A major interface update or a new feature like adventures are unlikely at best. The changes we do will mostly be new items, new quests, new achievements, new crafting recipes and minor improvements of certain parts of the game like HTML5 battles, the crafting update that will hopefully come soon, and of course various bugfixes.). Vagyis, valami mindig lesz, de hogy mi, mikor, és miért nem 3 évvel ezelőtt mikor kellett volna, azt hagyjuk, és ha akarod tudni, akkor kapsz egy szokásos sablon szöveget amivel le vagy rázva. Ez az utasítás felülről.

Addig, amíg a játéknak jelen üzemeltetőit el nem távolítják innen vagy valaki nem csinál rendet, addig nem lesz érdemi változás, nem lesz költözés, nem kaptok választ semmire sem, nem fogtok tudni semmit sem, bugos update-ek jönnek be amik majd egyszer ki lesznek javítva, és vegyed a rögöt ezerrel. Mivel ti is itt vagytok a mai napig a játékban, ezért ezt tudomásul is vettétek, és elfogadtátok mint tény az elmúlt jópár évben ezt a tendenciát. Az innoGames GMBH részéről aki bizonyos határokon belüli újdonságot tud nektek okozni, az a Community Manageretek, és az ő csapata, másra inkább ne is számítsatok, mert ha egyszer bármi is kész lesz, akkor nagyobb lesz meglepi, meg nem eszitek magatokat éveken át, hogy nincs ez se kész meg az se. Ha jó a CM és a brigánya, akkor amit tudnak megtesznek értetek, továbbítanak majd mindent, de azzal legyetek tisztában, hogy ilyen és hasonló kérdések esetében (mint kaszt, költözés, minekújszerver, holazupdate stb) ugyan az lesz a válasz mint eddig, és ez nem az ő hibájuk (rosszabb esetben csak a kötelezőt megcsinálják és javítják az FRT-t (first response time) a ticket rendszeren belül, aztán az se baj ha kihal a fórum az ignorálások végett... az a szerencsétek, hogy itt a CM elég aktív, vannak olyan fórumok ahol pangás van, mert nem foglalkozik a néppel senki).

Szóval az, hogy feláll a tömeg, és nekiáll replikálni, felesleges, mert ez így jó úgy ahogy van legeslegfelül, ti pedig maradjatok nyugton, meg az ég világon senki nem fog foglalkozni veletek (mivel eddig se tették, és volt ilyenre példa az elmúlt 3 évben, aminek a vége az lett, hogy még több játékos hagyta abba a játékot a sikertelenség miatt). Esküszöm elmennék megkeresztelkedni akkor, amikor majd a The West játék management elkezd hallgatni a játékosaira, de ez mostanában nem lesz így, oda meg egyikőtök keze se ér fel.
Ti egy dolgot tudtok tenni: Kitaláltok olyan dolgokat, amit a magyar régión belül meg lehet valósítani, főleg ha a CM is benne van a buliban, és saját magatoknak csináltok valamit, ami fun, és itt tartja a játékosokat. De addig amíg a létező összes felületen balhéztok, nem fog összejönni (meg hát hogy akartok nagy hangot adni, ha alapvetően meg akarjátok ölni egymást a nap 24 órájában folyamatosan). Ha befejezitek egyszer s mindenkorra a hisztit és a felesleges drámát amit napi szinten itt, chaten, levélben, városfórumon és discord szervereken műveltek, rendezitek a soraitokat, aztán nem utáljátok egymást, akkor arany életetek lehet. Őszintén szólva mindenki hibás, szóval egálban van a sok kis oldal, ami balhézik feszt, nem kell egyik másiknak nagyobb listát kiállítani mit nem kellene vagy illene tenni ahhoz, hogy béke legyen picit. IFBC vége óta ölitek egymást, legyen már elég.
 
Utoljára egy moderátor szerkesztette:

t.p.p.

A megmondó ember
Ha így működne a rendszer, akkor már lenne költözés, lenne kaszt váltás, lenne új verzió, kevesebb hiba lenne a játékban, 24 oldalas frissítési logok jönnének, nem átlagosan 500 egyedi játékos játszana a játékkal régiónként ( + 1500 multi fiók), napi több ezer új játékos regisztrálna fel és nem kellene nyavajognunk mindenért hónapokon vagy éveken át, ugyan azokat a problémákat feltárva minden egyes ország / régió fórumján, és nem kapnánk mindig ugyan azt a választ mindenhol.

Tök mindegy hányszor és hány féle módon írjuk le ugyan azt, ha a millió meg egy ötletből egyet nem tudnak 3 éven belül megcsinálni mert nincsenek elegen. Hozhatod a közösséget ide, írhatsz a másik 12 régió fórumján is hogy kezdjenek el kántálni ezzel kapcsolatban (megint, mert amugy folyamatosan valahol ez a téma is felbukkan), de egy ideig biztos hogy nem fog történni semmi. Jelenlegi kapacitás kimerül abban, hogy a bolti cuccok fix érték helyett szintalapú értéket kap, meg csinálnak eventet kapkodva, és kirakják millió meg egy hibával.

Szerintem már leírtam vagy 15 alkalommal, de leírom megint. Ha valami változást akartok, akkor olyat találjatok ki, amit berkeken belül meg tud oldani a csapat, és nem kell Hamburg engedélye, meg keze hogy változzon. A többit addig hagyjátok amíg el nem készül a feleslegesen bejelentett "nagy update", mert ha nigériai kecskebélsár potyog az égből, akkor is azt a választ fogjátok kapni, hogy nem, vagy csupán továbbítjuk a központ felé, vagy minden második héten figyelik a szervert, de azt sose tudod meg mit néznek, és mi a végeredmény, majd le van rendezve a dolog.

(meg a játék figyelmeztet arra, hogy egyszer választhatsz kasztot, utána soha többet)
Jó, akkor most csak magamra gondolok, eldon kérek egy 150es katona karit, amibe átviszik az összes cuccom :)
Myvipen elér a supp ;)
Ennyi megoldható nem? :D
 

krcsirke

el pollo diablo
Myvipen elér a supp
Te is betudsz még lépni? :D


legyen már elég

Valóban sok a dráma, nem akarok egyet se megnevezni, de legutóbb még a játék aranykorában volt ennyi, de mégse érzem úgy, most az lenne. Véletlen? Nem hinném. Maga a toxikus közösség sokakat elriaszt, remélem mindannyian teszünk ellene, legalább azzal, hogy viselkedésünkön picit változtatunk.

Maga a játékfejlesztés résznél valóban érződik a kettes verzió már rég kiforott, emiatt örülök annak, dolgoznak egy harmadikon. Reméljük magával hozza azt, ami hiányzik sokaknak (új tartalom, új lehetőségeket régi játékosok számára, kedvezőbb (újra)kezdők számára játékmenet, stb), illetve az erőforrások másra is tudnak koncentrálódni. Akár egy össznépi szerver, vagy pvp funkció kiterjesztése magyar vagy nemzetközi világokra.

Addig viszont, valóban helyben megvalósítható ötleteket is vitassuk meg, új speed világ téma, esetleg futó szervereken megvalósítható játékok (banditavadászat, termékgyűjtés, mpi, bármi hasonló), addig se unatkozzunk, mert szerintem jelenlegi drámát az unalom is táplálja. Szerintem kezdésnek lehetne egy rövid kívánságlistás topic ahol leírhatnánk milyen helyben megvalósítható ötletet, eventet, speedet szeretnék, szavazni róluk, sorrendet állítani eredményekről és végre érezné a közösség egy része, végre van valami, ami megvalósult a kérések közül, apró sikerélmény lenne mindkenkinek.

Elsők közt bedobom, helyi IFBC szervezése, akár 50 fős csapatos kiserődös, vagy közép, esetleg nagy erődös. Event világon megszervezni ezt, nyereményekkel.

A support csapatnak meg kitartást kívánok, főleg így, hogy az ünnepek közelednek, nyugodtan lehetnek kicsivel kevésbé aktívak, csak ne égjenek ki, mert szvsz jelenleg nekünk van az egyik legjobb supportunk (akárcsak bétán :P), értékeljük őket is már.
 

Magnificent Vin

New Member
(meg hát hogy akartok nagy hangot adni, ha alapvetően meg akarjátok ölni egymást a nap 24 órájában folyamatosan). Ha befejezitek egyszer s mindenkorra a hisztit és a felesleges drámát amit napi szinten itt, chaten, levélben, városfórumon és discord szervereken műveltek, rendezitek a soraitokat, aztán nem utáljátok egymást, akkor arany életetek lehet.

Ehhez annyit fűznék hozzá, hogy beregisztráltam, játszottam egy kicsit, majd másnap mikor feljöttem arra lettem figyelmes, hogy hatalmas nagy gyereksírást rendezett egy bizonyos ember, majd mikor megmondtam neki, hogy értem megbántottak és letiltottad őket, de miért kell az egész világnak tudni róla milyen rosszul érzed magad?

CM-ről annyit, hogy amit eddig láttam az egy fantasztikusan jó élmény volt. Látom Klar mennyire akatív és odateszi magát és a legkínosabb kérdésekre is válaszol. Lelkiismeretes és kitartó. Mindenki nevében köszönöm a munkáját.

Változásokról: Playa Games, Gameforge. Több kudar is volt egy-egy ma már jól jövedelmező játékuknál, ahol a játékosok twitteren hashtaget, facebookon, streaming platformokon tüntettek, hogy a fejesek vegyék már észre gond van. Felfigyeltek rájuk (ez volt 2012-ben) , majd később elég volt pár játék forumán spammelni bizonyos problémákat. A western stílust mai napig imádják az emberek korosztálytól függetlenül. Soha nem fog kihalni a genre remélem. Az Inno másba rakja a figyelem és pénzforrását, de attól függetlenül én még úgy gondolom lehetne változtatni. A kockázatelemzők elé lehetne dobni, hogy a cég kuka pénzét (minden nagyvállalatnak van egy kockázati tőkéje, ami a bejött pénz pár százaléka és azt befekteti valamibe, amiből nem várják, hogy haszon legyen, nem lényeges ha elbukják) belerakják a The-West-be. Biztos vagyok benne, hogy majd pont az Inno nem fog rákapni a pénz szagára, mikor látják sikereket érnek el. Elhatározás kérdése, de persze könnyebb feladni a reményeket és azt mondani ez már soha nem lesz jó, oldjuk meg magunknak a szórakoztatást. Azt mondom, hogy egyik nem zárja ki a másikat. Pl. múlthéten vagy mikor lett szervezve külföldi szerveren duel event 3-4 város között. 20-50, 50-100, 100+ kategóriában. Mellette viszont habzó szájjal vannak, ha valami nem tetszik nekik vagy rossz. Mindenki maga döntse el melyik utat választja, de én soha nem mondanám azt valakinek, hogy maradjon csendbe mert már pár éve szarba van a palacsinta.
 

Mr. T.

THE DEVIL

mivel ez személyesen érint, maradjunk annyiban, h ott is csak azokra a játékokra költenek, amelyek újak.. konkrétan nem is olyan régen bezártak egy nemzetközi játékot ami talán egy évet élt.. pedig nem kevesen tolták bele a pénzüket, h előnyhöz jussanak..
valamint több olyan játékuk is van, amire évek óta nem láttunk használható frissítést! oké, nyomatják az eventeket, de sűrűbben van szervernyitás, mint itt.. ergo, csak a gyorsan bejövő pénzben hisznek.. bugok terén viszont közel azonos a szint az Inno-val :)
 

Óriásfej

Active Member
Értelmetlennek érzem ezt a Topicot is...

Írhatunk itt bármit, több év tapasztalattal a hátunk mögött, de a westen már semmi nem fog változni sajnos.. Ebbe bele kell törődni vagy törölni...

Annyi de annyi nagy játékos hagyta már abba a játékot, hogy két nagy erődöt is meg lehetne velük tölteni... és nem azért mert megunták... csak belefáradtak abba, hogy "semmi nem történik" .. Szépen leírjuk mit kellene/lehetne javítani rajta... ti adminok szépen megköszönitek... aztán megy minden tovább úgy hogy az égvilágon semmi nem változik .... a játékosok meg fogynak... a világok bezárnak, nyílnak pár havonta újak, amik eleve halálra vannak ítélve.

Xeli.. leírta pl.. hogy erődharcon a kalandor kasztnak az utóbbi 2-3 évben csak létszám növelő a szerepe, én is és sokan mások az elmúlt évek alatt legalább 100x jeleztük, hogy változtatni kellene.... Nem bonyolult, csak akarás kérdése... semmi se semmi előrelépés az ügyben..

Egy kalandor manapság - s a magam példáját tudom hozni - fullra tunningolt cortina settben védésen 23 k életerővel max.. de nagyon max.. 4-5 kört bír ki a saját tornyában s ennyi volt a játék ... jahh hogy kötvényt ezért kap maximum 10 -et ..Ezzel szemben egy irisre pontozott nem is agyon tunningolt acc, kap 6000 TP-t és 16-22 kötvényt.

Igen meguntam én is fentieket jelenleg kalandorként iri vagyok,, én szégyenlem a legjobban, hogy erre vetemedtem,, de maga a játék kényszerít erre.. arra, hogy legyen kötvényem, amit majd el tudok verni a karácsonyi eventen pl...

U.i.: Csókoltatom a Németeket..... főleg a kis semmittevő, mindent markoló kezüket ...


Óri..
 

Deleted User - 779988

Vendég
Lehet kapálózni akárhogy, amíg nem jön ki a nagy frissítés, addig feleslegesen akartok bármit is.

Se kapacitásuk, se lehetőségük, hogy ezzel foglalkozzanak KÜLÖN. Talán a nagy frissítésben ezzel is foglalkoznak. De ha nem, akkor csak a megjelenése után lesz bármi előrelépés ebben.

De ha nektek jól esik a(z érthető) frusztráltságot ide kiírni újra, s újra, nyugodtan tegyétek.
 
Fent