• Nem szereted a havat? Kapcsold ki:

Hawaii világ további sorsa.

Lyrinx.

Active Member
Üdvözletem.

Ahogyan azt sejteni lehet, nem igazán szoktam a fórumra csak úgy egy topic-ot csinálni, maximum akkor, ha már rendkívüli esetről van szó.

Sajnálatos módon elérkezdtünk Hawaiin egy olyan sarkalatos pontra, ahonnan kiút nincs, és ez egyre rosszabb lesz. Azt a részét hanyagoljuk, hogy ez mitől lett, mert tök fölösleges lenne bárkit is hibáztatni. Egyre kevesebben vagyunk, ha az aktív játékosállományt nézzük, egy éve voltunk a szerveren 100-120 körül akik erődharcokra jártak, ma ez a létszám nem éri el lassan az 50 főt se. A szerveren már nem működnek olyan dolgok, mint máshol, például a piac halott, világok közötti cserék nem működnek, mert nincs ki cseréljen, nincs nyersanyag kalandokhoz és krafthoz. A szerver mostanára hobbiszervernek se jó, akik pedig aktívan játszanak továbbra is, azok pedig lassan eltűnnek.

Viszont, én nem szeretném, hogy az ottani játékos állomány (közülük nagyon sokan vannak olyanok, akik csak ott játszanak) eltűnjön, ahhoz túl értékes emberekről lenne szó, hogy egy halott szerver miatt hagyják abba. A játéknak jelenlegi formájában befellegzett sajnos, viszont aki még azt a kicsit is tudja élvezni, ami van, azoknak kellene adni egy lehetőséget.

Szerver bezárásról nem tudunk beszélgetni, mivel a szerverünk vígan eléri az évi 50.000 rögöt, ami a minimum, hogy egy szerver fenttartható legyen, viszont, beszélgethetnénk egy szerverek összevonásáról például, vagy költözésről, hisz a jelenlegi állománynak ekkora létszámmal nem éri meg azon a szerveren maradnia. Sokkal jobban járnánk, ha egy másik, jelenleg még aktívabban működő szerverre tudnánk vinni a motyóinkat, és meg is magyarázom, hogy miért:

1: Ha a röghasználatot nézzük, akkor egy aktívabb szerveren nem feltétlenül nyertem volna meg ilyen olcsón az idei függetlenség napi eventet, hanem minimum a 4-szeresét kellett volna ráköltenem. Ami, ha azt nézzük, a cégnek veszteség ilyen téren, mert egyébként speciel én többet is szántam volna rá.
2: Nem 2-3 ember indulna el ezekért a relikviákért, hanem a 10-szer több játékos, ami pénz veszteség szintén.
3: A jelenlegi létszámunk erődharcokon 50-55 fő átlagban, és hiába próbáljuk élvezhetővé tenni a harcokat, ha nincs már ember, aki egyáltalán szövetséget vezessen. Így a harcok mondhatni élvezhetetlenek.
4: Közülünk nagyon sok olyan karakter játszik fő szerverként Hawaiin, akik nem kevés pénzt, időt, energiát öltek bele a karakterükbe, és nem akarják azt elveszíteni. Ha egy kicsit is tovább gondoljuk ezt, akkor rájöhetünk arra, hogy amint megadatik újfent valami nekik, ami itt tartaná őket a játékban, akkor folytatnák a rög költést, csinálnának mindent, és foglalkoznának a játékkal. Esetleg még embert is hoznának a játékba, ami nem ártana.
5: Ha azt nézzük, hogy a három nagyobb szerveren is kezd kialakulni egy amortizálás, még ők is jól járnának ezzel, hisz újra lennének friss, aktív emberek, kik játszanának a szerverükön.


Szerény véleményem szerint a legésszerűbb döntés az lenne, ha minden játékos saját maga választhatna arról, hogy maradna-e a szerveren, vagy menne máshová. Szeretném ezzel a fórum bejegyzéssel elindítani ezt a "költözés" kampányt, mellyel megadnám a szervernek azt a lehetőséget, hogy e világon játszó játékosok továbbra is eltölthetnék szabad idejüket normális körülmények között, egy normálisabb szerveren. Aki ebben affinitást érez, és úgy gondolja, hogy valós probléma az, amit írok, kérem támogassa ezt.

Tisztelettel: Lyrinx., A Last Voyage szövetség tanácsadója.
 

Macaron

Well-Known Member
Ex-Csapattag
Kedves Lyrinx!

Sajnos nem a játékosok kérésén, s nem is a magyar support csapat hozzáállásán múlik az, hogy egy - egy világot bezárnak-e, esetleg összevonásra kerül sor, vagy milyen költözési útvonalakat nyitnak meg. Lehet javaslatot tenni, hisz többször is tettünk már pl költözési útvonalakra, de legtöbb esetben elmondható, hogy nem a javaslatok alapján dolgoznak a cég üzemeltetői és fejlesztő csapata. Van egy koncepciójuk, amit elsősorban természetesen pénzügyi keretek határoznak meg. Az Innogames GmbH egy olyan német játékfejlesztő cég, ami 2017-es adatok alapján 161,5 millió euró bevételt ért el. Gazdasági szempontok alapján működtetik, ha nem így tennék szerintem már rég nem kóbojkodhatnánk :)

Mi folyamatosan felhozzuk a költözési útvonalak tágabb lehetőségének a megnyitását, de hogy mikor és hogy fog megtörténni - ha megtörténik - nem tudjuk előre. Teljesen átérzem egyébként amit írsz, nekem is játékosként van egy világom amit sajnálok, hogy az újabb világok megnyitásával elnéptelenedett s nincs már akkora játék aktivítás.

Azt hiszem amit tehetünk játékosok - pici szemlélet váltással - az az, hogy olyan világokra összpontosítjuk karaktereinket, ami aktív és még nagyobb létszámúvá tehetjük. Tudom nehéz egy régi világot ott hagyni - a benne lévő cuccokkal, eredményekkel, top-listákkal - de már pár hónap alatt magas szintre lehet nevelni egy karaktert olyan világon ami aktív, ezzel még élettel telibb játékot hozva oda. S ha komplett csapatok, baráti társaságok teszik ezt, akkor a csapatok is együtt maradhatnak csak más földön. Más megoldást nem tudok most mondani, mint fentebb írtam, nem tudni mikor várható bármi változás a világokkal kapcsolatban.

Szeretném jelezni Neked, hogy mivel látom nem a játékbeli neveden vagy fórumon regisztrálva, olvasd át az alábbiakat:
https://forum.the-west.hu/index.php?threads/automata-azonosító-törlés.3187/
 

Lyrinx.

Active Member
Kedves Macaron!

A fiókom azért nem egyezik a játékbeli nevemmel, mivel egyszer változtatva lett már a név játékon belül, a jelenlegi nevemmel pedig nem tudok regisztrálni valamilyen oknál fogva. Ebben kértem már segítséget, még nem dőlt el mit tudnánk ez ellen tenni :)

Nem fogok vitatkozni az össz évi bevételi mutatóval, se azzal, hogy minden azon múlik, hogy Hamburg hogy dönt. Ezzel tisztában vagyok, ismerem a cég üzletpolitikáját, ismerem magát a játékot is, hisz 10. éve vagyok már itt. Azzal sincs kétségem, hogy ti nem tesztek meg ezzel kapcsolatban lépéseket, mert nyilván ott segítetek ti is, ahol tudtok, amit én szeretnék megköszönni. Ez a nyilatkozat igazából egy elkeseredett ember utolsó mentsvára, megpróbálja még egyszer a dolgokat, hátha sikerre tudja vinni. :)

A magam példáján tudnám mondani, hogy nekem sajnálatos módon nincs annyi időm, hogy egy világnál többet fent tartsak, és ezzel a világgal se tudok már annyit foglalkozni, mint kellene. Az a mennyiségű pénz, energia pedig ami ebbe a karakterbe belement, mondhatni már túl sok ahhoz, hogy egy friss, gyorsan felhúzott karakterrel egyenértékű legyen. Ha a cuccokat nézzük az új karakterre, akkor azokat is be kell szerezni, önerőből pedig elég egyetlen egy accountot is fent tartani.

Ez a bejegyzés csak azért jött létre, hogy hátha tudnánk mi is lökni ezzel az üggyel kapcsolatban egy kicsit a dolgokon. Mint ahogy fent említettem, szerverek bezárásáról szó se lehet, mivel az évi minimális mutatókat bőven meg fogjuk haladni, de talán egy egy heti reporttal láthatná a központ, hogy így csak játékos veszteség lesz, nem pedig profit. Egy játékos ha komolyan veszi a játékot, akkor több rögöt képes elkölteni egy aktív világon, mint egy félholton. Mint ahogy mondottam én is, lehet nem 14.000 rögömbe került volna a függetlenségi hős fegyverszett, hanem mondjuk 50.000 rögbe, ami 3,4-szer több pénzt hozott volna egy játékostól a cég számára. Igazából ez az egyetlen egy esély van erre, ha a központ mérlegelné a helyzetet, és rájönne, ha több ember lenne aki versengene egymással, több profitot is hozna a játéknak. A 4 haldokló szerverből (G-H-I-J) ha azt a mennyiségű rögöt összeadjuk, és egy nagy szerver röghasználatához még hozzáadjuk, akkor ugyan annyi lenne a profit, viszont mivel többet és többet képesek emberek még mindig költeni a játékra, ezért a profit is nőni fog.

Ha viszont ennek sem lesz semmi eredménye, akkor valószínűleg sokan abbahagyják a játékot, köztük én is, és nem lesz profit se :) Egy próbát megér azért, hátha :)
 

Kanyim

Well-Known Member
Elhihetitek hogy ha veszteséges lenne a West azonnal bezárnák. Még mindig pénzeket költenek rá. Tudok olyan játékosról florin aki már 1,1 millió rög felett jár költésben. (és nem 10 éves karakter)

Arit-Buffot-Colot-Dakot is azért nem zárják be mert tapasztalnak rajta rögköltést.
Fullos bezárás ezért nem várható Geo-Hawai-Iowa esetében sem. A költözési útvonalak megnyitására több sansz van, de gondolom inno tanul a legutóbbi ilyen lehetőségből. (az emberek többsége 1 világra ment) Szerintem a 3 sikeres világot egységesen akarnák feltölteni, szóval simán kinézném hogy azt mondanám hogy pl Gerorol V1-re, Hawairol Eldora, Iováról meg Florira lehet költözni. (világok természetesen felcserélhetőek, csak példának írtam.)
Esetleg akarnak csinálni egy 4. nagy világot és ezt a 3-t megpróbálják összevonni úgy hogy a legsikeresebbre lehet költözni a másik kettőről.

De sajna amíg tapasztalnak annyi rögköltést ami ezt szerintük nem indokolja nem fognak lépni (Szóval el kéne sorvadniuk, hogy utána életre kapjanak..kár hogy ez nem így működik a való életben)
 

Lyrinx.

Active Member
Juj de mocskosul rég volt már az, hogy ide írtam dolgokat :D

Ezzel a fórummal az a jó, hogy mindenki láthatja, így legalább a játék népével is tudom könnyedén tudatni a helyzetet. Felmerült egy probléma, mely szerény meglátásom szerint a világunk további pusztulását fogja okozni. Ez annyit takarna, hogy nincs időm családi és magánéleti dolgok miatt a játékkal olyan szinten foglalkozni, hogy törődjek a szerverrel, s ez a tényállás nagyjából 2-3 hónapig nem is fog változni. Ez idő alatt bisztos vagyok benne, hogy a szervernek annyi, mert pár napja már kivontam magam a dolgokból, és már most hiányzik 15-20 aktív erődharcos a nagyjából 55-60 körüli összesített állományból. Ugyan megfelelő emberekre hagytam a dolgokat, de kétségbe vannak esve hogy nem jönnek az eddigi fő játékosok sem, plusz páran csak miattam jártak még ott harcra, így ők is kivonulnak majd. A WU szövetség meg azóta arat, hogy picit segítettem nekik :D bár ott is hiányzik pár ember.

Ezzel csak azt akartam mondani, hogy kivontam magam a dolgokból, melynek eredménye az lesz, hogy el fog tűnni mindenki sajnos. Ahogyan ezt már előre meg is mondtam hónapokkal ezelőtt is. :)

A visszatérésig legyetek rosszak meg szobatiszták, ha nagyon kellek Hawaiin dobjatok rám egy tg-t, még egyelőre be tudok lépni naponta.