Derítsük ki mit és mennyit ér az ima! :)

S.Cruz

Well-Known Member
Kedves mindenki!

Aki egyszerűen és gyorsan le akarja tudni az rávághatja, hogy annyit ér az ima mint a valóságban, vagy hiszel benne vagy nem :) aki ezt állítja annak teljes mértékbe igaza van. De nemtudm ki mennyire ismer engem, én személy szerint rühellem ha valamit nem tudok pontosan és a játékban található városok tartalmaznak egy templomot amibe lehet imádkozni, na ezen ima hatása titkolva van a játékosok elől mikor egy egyszerű statisztikával ki tudjuk deríteni magunknak ha elég adat áll a rendelkezésünkre.

A játékhoz készített wikipédia alapján: (Wikipédia - Városok - Templom)
templom 1.png

Ezek alapján az imának van valami hatása ami a templom szintjétől függ.
Márcsak az a kérdés, hogy Mire van hatással? és Mennyit ér az adott bónusz amit adhat? Az egyik legegyszerűbb megfigyelése lehet ennek a munkánál talált tárgyak mennyisége.

Ezzel kapcsolatba szeretnék személyesen egy tesztet csinálni aminél összehasonlítjuk az ima nélkül végzett munkák alatt talált tárgyak mennyiségét és az imával végzett munkák során talált tárgyak mennyiségét. Ebbe kérném mindenki segítségét aki hasonló módon unatkozik mint én és nincs jobb dolga a játékba jelenleg. Készítettem egy egyszerű online excel táblázatot ami segítségével mindenki nyomon tudja követni, hogy hogy áll jelenleg a teszt: Ezen linkre kattintva érhető el a táblázat (Még üres de idővel remélhetőleg minél több adattal lesz megtöltve) A táblázatot mindig mikor lesz időm akkor fogom frissíteni.

Ha valaki szeretne segíteni és adatot biztosítani a teszthez az az alábbi feltételeknek megfelelő adatokat kérem juttassa el hozzám játékon belül telegram formájában (S.Cruz - El Dorado szerveren; Santa de Cruz - V1 szerveren) vagy itt a fórumon a témához történő hozzászólásba. Utóbbi esetében lehetőleg ne egyesével minden munka után új hozzászólásként illetve ne a korábbi hozzászólását szerkesztve.


A feltételek aminek meg kell felelnie az adatnak:
 • Csak az 1 órás munkák számítanak
 • A munka végén 100% munkamotivációval kell rendelkezni az adott munkához mivel az kihatással van a talált tárgyak mennyiségére
  • Erre a legegyszerűbb az ha mindig különböző munkákat végzel és mindenből csak egyet és akkor nem kell foglalkozni a motivációtöltéssel
 • A munkát szerencse bónusz nélkül végezd vagy minimalizáld annak mennyiségét
  • Amennyibe valaki kalandor az rendelkezik alapból 10% szerencsével (karakter bónuszt használva az megduplázódik 20%-ra) ezért a kalandorok tüntessék fel, hogy ők kalandorok illetve azt is, hogy használtak prémiumot a munka végénél vagy nem
  • Ha nem tudtad 0%-ra vinni a szerencsédet tüntessed fel a szerencséd mennyiségét %-ba (pl.: 50%), ez maradjon minél kisebb lehetőleg mivel nagy szerencse értékeknél 100% motivációval garantálni lehet tárgyak találását, ezen szerencsemennyiséget a végén le fogom számolni (kalandorok még mindig ne feledkezzenek meg a kasztjuk által biztosított bónuszról)
 • Ha az imával való részt akarod akkor minden órás munka előtt 15 perc imát végezz el egy város templomában ami 400-450 szint között található és ne viselj semmilyen felszerelést ami ad bónuszt az imára
 • A kalandtárgyak nem számítanak bele a talált tárgyak számába
 • Az 1750$-os receptek nem számítanak bele a talált tárgyak számába
 • A kalandhoz szükséges feljegyzésdarabok nem számítanak bele a talált tárgyakba
 • A középen található munka specifikus tárgyak nem számítanak bele a talált tárgyak számába (pl.: Indián kézitáska; Utazótáska; Indián fuvola)

Mivel a húsvéti event jön a nyakunkra az ima nélküli adatok összegyűjtésére tökéletes lesz mert ugyebár mindenki 0-24-be dolgoztatja a kariját úgyis :)

Aki teheti maradjon biztonságba a COVID-tól és szép napot mindenkinek aki olvassa
Cruz
 
Utoljára szerkesztve:
Teóriák az imáról 1. rész (<hatásvadászzenelink)
A dolgok mélyére kell ásnunk, hogy megfejtsük az ima valódi hatását, így nyomozásba kezdtünk. Hiteles információkból tudni, hogy a három ember aki megálmodta a játékot a Bud Spencer filmekből bányászták az ötleteiket régen.
Azt is tudni, hogy a Bud Spencer filmek inkább Kelet-Európában voltak ismertek, a régi Kelet-Németország területein főleg. Így azt is feltételezhetjük, hogy the west alapítói a régi NDK-s területeken születhettek és lakhattak, de legalább egy közülük biztosan. Szóval, az imát is western filmek ihlették akár az egész játékot. Át kell tanulmányoznunk Bud Spencert és Terence Hill összes spagettiwesternjét. Minden információra szükségünk lesz a filmekből, hogy folytatni tudjuk a nyomozást. Ha Bud Spencer és Terence Hill egy filmben is megemlíti a templom szót, mi ott leszünk a nyomukban..
(Aki kívülről ismeri ezeket a filmeket és nagy rajongó, azoktól elfogadjuk az információkat!)

folytköv. >Folytatása itt várható: https://forum.the-west.hu/index.php?threads/rejtélyes-imák-nyomában.4950/#post-273606
 
Utoljára szerkesztve:
Fent