• Nem szereted a havat? Kapcsold ki:

2020 Adventi hangulat - Nyereményjáték

Monó

Game Master
The West Csapat
Game Master
TW Times szerkesztő
.
Kedves Játékosaink,

Itt az év vége, a december, a legkülönfélébben megélhető hónapunk.
Az idén az adventi vásárok hangulatát nélkülöznünk kell, legalábbis a megszokott formában.
Próbálunk e becsempészni az otthonunkba ebből a hangulatból, netán kicsit többet, ugyanannyit, mint más években, vagy éppen ellenkezőleg, teljesen másképpen.

Játékunk témája: Adventi várakozás
Mutassátok meg, Ti hogy készültök a karácsonyra.
Három témában várjuk a beküldéseiteket. Több kategóriában is lehet indulni, de ugyanaz a játékos csak egyszer kerülhet az első három közé és egy garantált és közönségi díjat nyerhet.
Több beküldésetek is lehet témánként, de ez esetben jelezzétek, melyik vegyen részt a versenyben:
 • 1. kategória: Adventi dekoráció készítése saját kezűleg (adventi koszorú, asztaldísz, dekoráció ajtón, ablakon, falon, stb.) - lehet akár Karácsonyfát is beküldeni
 • 2. kategória: Mézeskalács sütés, italok (recepttel együtt)
 • 3. kategória: Vadnyugati karácsony- saját vers, történet west témakörben.
Megjegyzés: Az 1. és 2. kategória esetén, az elkészült alkotást fotózzátok le a papírral együtt, amin kézírással rajta van a játékbeli nevetek és az aznapi dátum.

Beküldési határidő: 2020-12-30 23:59
Eredményhirdetés: 2021. január 10-ig
Beküldés helye: Ebben a témában, hozzászólás formájában várjuk

Jutalmazás:
 • Kategóriánkként külön a The West Csapat által téma, ötletesség, hangulat szempontjából legkreatívabbnak ítélt első három helyezett alkotás:
  1. helyezett: 300 Aranyrög + 1 Választható esemény szett darab (2012-2019)*
  2. helyezett: 200 Aranyrög
  3. helyezett: 100 Aranyrög
 • Sorsolás: 2x100 Aranyrög
 • Külön díj: Az összes beküldés közül The West Csapat által legkreatívabbnak vélt alkotás: 1 választható szett darab a Művészlélek szettből
 • Közönségi díj: A legtöbb like szavazatot kapott beküldés kategóriánkként egy Acélkazetta
 • Garantált díj: És hogy minél többen kedvet kapjatok, garantált jutalom minden feltételt teljesítő beküldőnek egy Szerencsesüti és egy Ibenezer Grinch ládája.
* Azok a tárgyak amelyek megszerezhetőek az eseményeinken (Valentin napi, Húsvéti, Függetlenség napi, Oktoberfest, Halottak napi, Karácsonyi), és nem egyedi eseményjutalmak, amelyek csak a győztesnek járnak.

További információkért és a versenyszabályokért kattints ide.


Jó szórakozást, kellemes ünnepeket kíván,
A The West Csapata
 
Utoljára szerkesztve:

deakcsaba

Member
Asztalon a sok finomság, Jessy Jeams is itt van már.
Most nem bankot rabolni jött, diós bejgliért könyörgött.
Sürög már az asszony nép,finomsággal fogad minden be térőt.
Van itt sült malac és kalács is,jut bőven nektek is.
A The West admin team is ünnepel,ilyenkor minket csupa jóval lep el.
Kívánjunk hát áldott ünnepet,hogy boldogan kezdjük az újévet.

Sziasztok én ezzel a kis versel szeretnék nevezni a vers kategóriába és egyuttal mindenkinek áldott ,békés sok sok finomsággal és egészséggel teli
ünnepeket kívánni.:)
 

Kill Bill

Member
Sziasztok!

A 3. kategóriába neveznék a következő verssel:

Henry Walker a jó csapos, hideg söre sosem habos.
Karácsonykor sok a vendég, akik egymást összevernék.
Ekkor jön John, a fürge seriff, ki a bandát rendbe teszi.
Maria sem tétlenkedik, a konyhában serénykedik.
Van halászlé, pulyka, kalács, cukor hegyek,
gyere és gyorsan válassz, amíg könnyen lehet.
Waupee fáradt nem is segít, de egy asztalt még megterít.
Itt a nagy nap nagyon vártuk, megérkezett minden társunk.
Leon, Puha, Pimpa, Mákos, bejgli is van nem csak mákos.
Szép az este nincs itt hiba, mégis történik egy galiba.
Gyanús léptek a sötétében, Pati is jelen bőrkötényben.
Hová, hová - kérdi Mákos, de Pati szalad, mint a zsákos.
Eltűnt hamar nyoma veszett, John a seriff megérkezett.
Nehéz helyzet, túl nagy falat, Admin keze bőszen matat.
Lakat kattan móka vége, ajándékok kézbe véve.
Ünnepel már a csapat, s közben szépen behavaz.
Elbúcsúzunk mi is mára, áldott, boldog ünnepeket kívánva!


...:)
 

Kasza1987

Well-Known Member
Benevezek én is 3. kategóriában.
Hoztam nektek egy rövid karácsonyi történetet. Hozzá teszem, hogy bőségesen tudtam volna még írni, De így karácsony idején másra is jusson idő ne csak az én történetemre.

Karácsony szellemének legendája​

A történet réges-régen történt az 1800as években. Egy kis városban Salem-ben.

A vadnyugati kis várost hó fedte. A frissen esett hóban csak az emberek lábnyomai látszódtak. Az emberek letették a fegyvereket, puskákat és hálaadás után a karácsonyra készültek. Egyik éjszaka mikor már mindenki aludt a csillagok pedig fényes ragyogtak az égen. Csend volt.
A néhány kóbor préri farkasok vonyítása törte meg néha csendet.
Ami utána jött senki se számított, egy hatalmas feketeség takarta el az égen.
Egy sikoly törte meg az éjszaki csendet. Fájdalmas bús mintha nem is emberi sikoly lenne, hanem a több száz megkínzott lélek egyszerre sikított volna fel. Mint mikor a boszorkányokat égették el. Mindenki felébred a sikolyra.
Az emberek kimentek a házatokból hátha kiderül mi történt. De nem láttak semmit csak az eget eltakaró sötétséget, ami olyan gyorsan tűnt el ahogy megjelent. A seriff éjszaka végig járta házakat hátha gyilkosság vagy emberrablás történt, de senkinek nem esett baja.

Másnap reggel az élet mintha semmi se történt folytatták a megszokott életüket. De mindenki felemlegette az éjszakát, de mivel senki se tudta, mi történhetett így pár napon belül el is felejtették a különös eseményt. Csak egy dolog bizonyította, hogy történt valami. Minden felé a megszokottnál nagyobb fekete tollakat találtak az emberek. Nem tulajdonítottak nagyobb jelentőséget neki egyedül Wapuee faluban élő indián mondta, hogy baljós dolgok fognak történni karácsony éjjel. Igazából senki nem foglalkozott. Kicsit bolondak tartották az embereket, mert azt állította képes a szellemekkel beszélgetni.
Advent első vasárnapján a templomi mise közben az emberek furcsa zajra lettek figyelmesek. Szárnycsapások, de mintha több ezer holló lenne egyszerre. A templomból mindenki kiment a főtérre. Egy hatalmas holló volt. Olyan nagy hogy egy testesebb embert is kényelmesen elbírt volna.
Csak körözött a hófedte tájon, de mikor nap előtt repült el a napot is eltakarta. Az emberek csak nézték mi lehet ez különös madár. A madár egyszer csak tágra nyitotta csörtét és mintha újra több száz lélek hallatná fájdalmas sikolyát. Mindenki befogta a fülét mikor meghallotta. Fájdalom átjárta az emberek, mintha a saját gyermeküket veszítették volna el . A holló így körözött felettük pár kör után a várostól nem messze lévő dobon leszáll.

Csörével elkezdte ütni a kopár hófedte tájat. Olyan erővel, hogy még a város beleremegett.
Aztán egyszer csak abba maradt. A holló elrepült. Az emberek oda siettek, ahol a holló csőrével a földet ütötte. A holló már régen messze járt, de nyoma ott maradt. Egy nagyon mély lyuk keletkezett a földben. A lyukból förtelmes bűz terjengett. Mintha kén és záptojás amit egy nyári napon kint hagytak bűzölögni. Egyesek azt hitték, hogy maga a pokol nyílt meg a város közelébe .
A lyuk környékén találtak pár érdekes lábnyomokat, amely inkább kecske patára emlékeztette őket mintsem emberi volt. A lábnyomok néhány lépés után eltűntek.

Azon éjszakán mindenki bezárta az ajtót és széket tett a kilincshez, hogy senki se tudjon bejönni. Sokan az ajtóval szemben egy puskával a kezükben ültek és vártak, hátha betörtnek hozzájuk. Féltek, hogy a gonosz lény, ami kimászott a lyukból elragadja őket.
Este 11 óra körül. Kiabálásra lettek figyelmesek az emberek. A város cigány asszonya, aki kifőzdét üzemeltetett. Rohant ki az utcára. Össze vissza kiabálva. A seriff gyorsabb volt az embereknél . Elkapta a cigány asszony. Mert úgy gondolta, hogy Wapuee adott neki a híres gyógynövényeikből, ezért jobbnak látta, hogyha az éjszakát a börtön egyik cellájában tölti az éjszakát és kipiheni magát és másnap elmeséli mi történt pontosan.

Másnap reggel mikor a cigány asszony felébredt. A seriff egy fém bögre kávéval várta. Elkezdtek beszélgetni mi is történt valójában az éjszaka. A cigány asszony elmesélte, hogy különös éjszaka volt.
Lefekvés előtt bezárta az ajtót, ablakokat és Henry a csapostól kapott whiskyt iszogatta, hogy könnyebben tudjon aludni és ne ébressze fel a sikoly.
Egyszer csak arra ébredtem, hogy hideg van szobában, pedig a tűz még égett a kalandállóban. Az ablakokon jégvirág keletkezett, és látszódott leheletem, aztán megláttam . Egy különös áttetsző lény volt egy hatalmas kampós bottal kezében. Fekete köpeny volt rajta, az övére pedig egy homokóra volt felkötve. Az arcát nem láttam túl sötét volt hozzá. Közelebb lépett hozzám. Most pedig megmutatom a gyermekeid jövőjét. Maszkban fognak járni, és esténként pedig egy the-west nevű böngészős játékot játszanak. Ezután eltűnt én pedig kirohantam az utcára. Megijedtem nem ilyen jövőt akarok gyermekeim gyermekeinek
John a seriff nem hitt neki, gondolta bolond vénasszony, de miután senkire nem jelentett veszélyt így haza engedte.

Aznap éjszakán Mary a táncos lányt találták meg az utcán, de ő nem kiabált csak járta a sötét hideg utcákat, hétalvó ruhájában egy plüss macit szorongatva a kezében.
Mintha meghalt volna benne valami vagy elvesztette a reményt. A seriff haza kísérte és ott maradt vele éjszakára, hogy ne essen baja.

Másnap reggel a seriff Máté teát készíttet a táncos lánynak.
A lány pedig forró ital közben elkezdett beszélni, hogy mi történt az éjszaka.
A leírása megegyeztet a cigány asszonyéval. Azonban a leányzó mást is mondott.
A karácsonyi szellem látogatta, meg hogy elvegye jövőjét. Megmutatta, hogy a gyermekeinek a gyermeke, hiába próbálják the west játékot mobilon játszani nem tudják, mert nem akarják megcsinálni mobil alkalmazásnak, és mondott még sok mindent, hogy kész van játék ás már nem fejlesztik tovább, így elvette az életem, hogy tudom mi történik nem vár új dolog az életben akkor miért is éljek kérdezte a táncos lány.
A további éjszakákon egyre többször bukkant fel a szellem. Mindegyikőjük egyre több részletet mesélt a jövővel kapcsolatba. Mindenki félt és seriffet vádolták, hogy nem tudja megvédeni őket.

A seriff kétsége esetten kereste a megoldást, de ő a banditátok meg pisztolyforgatáshoz értett, nem pedig a szellemekhez. Meg kellett kérdezni régi barátját Waupee-ét hátha tényleg mind igaz, amit mond a szellemekről és hátha sikerül megtudni, hogy lehet legyőzni a szellemet.

Waupee nagyot szívott a pipájából és mesélni kezdett.
Több mint 300 évvel ezelőtt, boszorkányokat égettek meg azon a dobon, és megátkozták a várost, hogy még összefogva visszatértnek és elveszik az ember jövőjét.
Nagyapán mesélte még mikor kisfiú voltam, hogy az ártó szellemeket, félelemből és az elveszett remény táplálja őket , így lesznek egyre erősebbek. Advent 4 adik vasárnapján emberi testet ölt, félelem amit karácsonyi szellemnek hívnak. Pontosan ki ő és hogyan születhetett senki sem tudja, de a szellem világból került át a hollója segítésével hogy tovább növeljék a hatalmukat és elhozzák a jövő nélküli világot,ahol már csak különleges események vannak és történik semmi más. Legyőzni pedig akkor lehet mikor emberi test ölt és kihívják párbajra, a vadnyugat leghíresebb párbajosai.

A seriffnek nem volt jobb ötlete, mint egy hét alatt összeszedni, a vadnyugat leghíresebb párbajosait. Felöltötte fekete-erdei ruha szettjét és neki vágott a vadnyugatnak. Tudta, hogy nincs sok ideje, és akiket keres nem a törvényt tisztelőbb polgárok. Hosszú hét volt mire sikerült meggyőzni őket, hogy most az egyszer fogjanak össze és győzzék le a karácsony szellemét egy párbajban.

Elérkezett advent negyedik vasárnapja. Hideg tiszta idő volt
Ott volt Hernando, Taschunka, Grant tábornok, Bella Star, Jesse James,Billy a kölyök és Wyett Earp.
Mindenki várta mi fog most történni. Egyszer csak megjelent a hatalmas holló hátán pedig a karácsony szelleme. A szellem már nem volt, hanem emberi testet öltött. Egyik kezében egy kampós bot másik kezében pedig egy colt volt. Hátán pedig egy vadászpuska. Ruházata egy fekete hosszú köpeny, mely alól csak a világító nadrágja látszódott ki. Körbe vették mind a 6at, hogy szemtől szembe nézzenek az ártó szellemmel. és legyőzzék véglegesen.
A szellem megszólalt.
-Mit akartok, tőlem ti földi haladok? Én az időt uralom. Nem tudtok legyőzni.
-Pedig pont azt fogunk válaszolt Taschunka az indán.
-Én csak a jövőt mutatom, meg az embereknek miért akartok vissza küldeni a föld alá?
-Mert nem akarjuk tudni a jövőt, élni szeretnénk szabadon. válaszolta.
-Akkor legyen tisztességes párbaj. Egyesével párbajozok mindenkivel és 8 lövés lesz egy párbaj.
A többiek egymásra néztek ilyet, se halottak még, hogy 8at jöjjenek egy hatlövetű fegyverrel.
A szellem megértette, hogy így esélyük sincs ellene. Ezért megáldotta a fegyverüket.
A fegyverek ragyogni kezdtek és már sokkal erősebbek voltak, mint korábban.

Körbe vették a karácsony szellemét és kezdetét vette párbaj. Vagyis csak elkezdődött volna, ha egy idegen nem szól közbe. Fura egy ember volt, nem tudták honnan jött vagy ki lehet ő. Nem volt semmi különleges benne. Annyit mondott, hogy szeretné, ha még párbaj előtt, ami eldönti a világ sorsát, egy zenét lejátszani az ő kis arany zenedobozán, 4 hétig készítette a lekülönbözőbb eszközökből és még senki se hallotta a dallamot. Megengedték neki, hiszen az pár perc világból mindegy volt. A zene, amit játszott rajta egy bús komor dallam volt. Fájdalommal teli mintha csak az emberiség végét hozná el. Mindenki csendben végig hallgatta az idegen játékát az arany zenedobozon. Szenvedés kín, amit zene dobozán játszott, mindenki belegondol kiket vesztett el. Az évek során akik már nem lehetnek velük. Az idegen amilyen gyorsan jött olyan gyorsan tűnt, az emberek már a csak déli haragszót vették észre ami megtörte a csendet. Azt sem tudták mikor fejeződött be a dallam úgy átjárta a gyász a szívüket. Egyedül az arany zene doboz maradt.
A harang elütötte a delet. A szél is meg ált. Csend lett egy pillanatig, egyedül Taschoka az indán látta elérkezett az idő az első támadásra. Hatalmas fejszéjével a karácsonyi szellem felé rohant, hogy egy mindent eldöntő ütéssel befejezze az egészet.
Azonban a szellem könnyű szerrel kitért a támadása előle és egy kisebb sebet is ejtett az indián bal karján. Az indián rájött, hogy egy tapaszt harcos áll vele szemben így kétséges lehet a győzelem, de mindent meg kell tenni a népért. Újra támadt, de ezúttal már nem fejre célzott, hanem karra ő is. sikerült mind ütőerejét beleadva egy hatalmas ütést mért a szellem jobb karjába, de az meg se rezzent tőle, Egy apró vágás keletkezett rajta, mint egy botcsinálta szakács tanuló kezén aki rosszul nyúlt a késhez.
Párbaj így folytatódott még egy darabig, de az indiánnak esélyes se volt ellene. A párbajt ugyan túlélte súlyos sérülések árán. A szellemnek pár karcoláson kívül más baja nem lett. A többi párbajos is így járt, aki ütő fegyverrel próbálták legyőzni. Szépen sorban egymás után vesztették el párbajt. Utána már csak a lőfegyveresek maradtak.
Kifigyelték merre tér ki, hogyan védekezik. Könnyebb dolguk volt tudták hova kell célozni, de sajnos ez sem volt elég legyőzni. Igaz ok sérülést szenvedett a karácsonyi szellem emberi teste, de még talpon volt. Minden remény elszállt, mondogatták, vége jövőnek.

Hucklebbery észrevette az arany dobozt és elkezdte tekerni. Amely most már végérvényesen az emberiség végét jelentette. A dallam ugyan olyan bús volt mint korábban.
Hirtelen lódobogás törte meg dallamot. Négy idegen harcos jelent, meg és köztük volt, aki az is arany zenedobozt otthagyta.
Az egyiknél egy hatalmas, kétélű favágó fejsze volt, a másik, egy különleges tomahawk volt, amely képes volt gyógyítani az embereket. Harmadiknál egy különleges fegyver, amely csökkenteni tudta sérülések mértékét. Az idegennél pedig egy colt volt. Nem volt különleges csak a markolatán pár különös írásjel. Amely hatalmas sebzést biztosított tárgy használójának.
Négyen egyszerre támadták meg. A szellem így nem tudott már védekezni és 15 perc hosszú párbaj után sikerült legyőzni neki. Hatalmas öröm töltőt meg szívüket még is történhetnek még csodák. Ujjongva kiabálták lesz még jövő az emberek számára. Ekkor a holló jelent meg felkapva az ájult testet, és föld alá repült vele ahol elkezdődött az egész. A a földön tátongó lyuk elkezdett bezáródni, és az emberek még hallották,ha félelem és reménytelenség lesz úrra újra eljövök és nem tudtok megállítani legközelebb. Az emberek ünnepeltek lesz jövőnk és remény, hogy tudunk változtatni a dolgokat. A 4 lovas amilyen hirtelen feltűnt, olyan gyorsan tovább is álltak, senki se halott róla azóta, csak a legendás fegyverek tűnnek fel a néha vadnyugaton.
A párbajosok, akik az első kört vívták, a hotelben kipihenték magukat, a sérülések egy kiadós alvás után eltűntek bármilyen komolyak is voltak. A fegyvereket megtartották erejüket, és ezekkel a fegyverekkel végérvényesen beírták magukat a történetbe.


Ahol föld megnyílt s majd bezáródott egy kis kriptát építettek hatalmas zárral. Ebben elrejtették a zene dobozt, és történetet, hogy az utókornak megőrizzék a bátor harcosok emlékét.

A karácsony már békében telt. Soha nem volt még ilyen boldog karácsony. Az emberek szív megtelt reménnyel az új holnap felé.
 

Krisztoph Snow

Író
The West Csapat
TW Times szerkesztő
Like Master
Like ha várod Havas Krisz versét játékon kívül.
Úgy érzem, már lájkoltam jót s rosszat is, eleget
Rábízom az árnyékomra (@Shadow Bandit) eme tevékenységet
Azt hiszem írtam számos verset
De csak akkor hagyom abba, ha elhagy az ihlet...

Fogadd tőlem szeretettel ajándékom
S vedd magadra jó kívánságom
Legyél szelíd, de szeretetre éhező e világon
Halld meg szavam egy derűs mégis téli napon:

Ez év Karácsonya hozzon egyebet
Teljes tisztelet övezze azokat, kik előre mentek
Mi, kik maradtunk ne itassunk egereket

Reményünk a találkozás, mire Jézus urunk rávezet!

- Ha, már eddig öten is ennyien jelezték like formájában, hogy itt akarnak látni, mégis 'ki' lehetek én, hogy meggátoljam kívánságukat... De persze természetesen, ahogy az előttem írótól is idézem mindössze csak játékon kívül vállaltam be mindezt.

Kapj ON más is kedvet a versek tömkelegéhez, lássatok csodát eddig Bill úrból is kibuggyant egy és milyen jól is tette, különben nélküle szegényesebb maradna ez a mérhetetlenül fene nagy világunk...

Kellemes Karácsonyt !

♥
 

Csatolmányok