Lehet, hogy az előttem szólók nem ugyanazt az újságot látták, pedig lecsekkoltam; tényleg a 2021. júliusi részt olvastam.
Nem gondoltam volna, hogy ennyi kritika után sikerül alulmúlni az eddigi legrosszabbnak vélt kiadásokat is.
Habár a Syntex interjú sokat lendített a dolgon, és a könyvajánló is szimpatikusra sikerült, sőt még az örökzöld keresztrejtvény is megjelent, mégis az az érzésem, hogy most zuhant igazán a TW Times eddig meglévő komolysága és minősége.
Kimaradt a már-már ikonikussá váló Konyha rész, ami bár nem a nekem való téma, mindig tudott egy jó színt vinni az egészbe, és érezni lehetett rajta, hogy szeretettel, másoknak szánt inspirációval készült. Ezt a jelleget nem sikerült más témával pótolni, így hiányérzetem van.
Az új témaként debütáló Jó ha tudod rész, bár nem hinném hogy nekem valaha is sok újat fog mondani, sokaknak hasznos lehet, ezt kifejezetten jó ötletnek tartom. Még azzal együtt is, hogy pont az MPI lett górcső alá véve, amiről minden infót megtalál a wikin, akit érdekel és hamar bele lehet jönni. Aki annak nem nézett utána, sajnos valószínűleg ezt se fogja elolvasni.
A "Ki fogja fedezni a tűzijátékokat?" részt a főoldalon lévő leírás alapján kíváncsian vártam, hiszen biztos voltam benne, hogy valami érdekes újdonság érkezik. Utólag derült csak ki, hogy a szó legnegatívabb értelmében érkezett a meglepetés, hiszen ezzel a Times-ba is betört a kevésbé művelt emberek között népszerű, ugyanakkor értelmetlen és szükségtelen műfaj, a trash. Biztos van aki örül ennek, de úgy hittem, hogy a TW Times ezt a szintet azért meghaladta és ennél magasabb minőséget képvisel.
Az örömteli, hogy a kritikák hatására igyekezett változtatni a szerkesztőség, az viszont már kevésbé, hogy így összességében tovább esett az újság színvonala.
ui.: Persze ez a vélemény nyilván azokat zavarja a legjobban, akik a trash szintjén megrekedtek, és a kommunikációjuk is túlnyomórészt erre épül. Az értelmesebbek elfogadják a másik véleményét, akkor is ha az nem egyezik az övékkel, és nem támadják csak azért mert hajlandó volt egy építő jellegűnek szánt kritikát megfogalmazni. Nem véletlen, hogy olyan reakciók jönnek rá, amilyenek, illetve pont azoktól, akiktől... Mindenki tudja, hogy kik azok, akik nap mint nap csak így tudnak kommunikálni, akár kocsma chateken akár fórumon stb.