Archivált Új fórum, új ötlet

Státusz
Nem lehet hozzászólni.

Rák16-V2

Active Member
Üdv!
Nagyon szép lett a fórum, bár még van mit csinálni rajta. Sajnos aktívabb nem lett, viszont én szeretném felavatni ezt a szépséget, ezért írok egy ötletet.

Összefoglaló

Egy ötlet tőlem hozzád összefoglaló nélkül, mert nincs kedvem ezzel foglalkozni.

Jelenlegi állapot
A játék javítására alkalmas.

Leírás
Na eljutottam idáig :)
Sok szerzett tapasztalom alapján az erődharcon vesznek részt a legtöbben. Ez alapján jutott eszembe, hogy lehetne egy erődharchoz hasonló játékmód. Minden ugyanúgy menne mint erődharcnál, a különbség: más térkép, rövidebb csata, jobb kezes fegyver használata, kevesebb résztvevő és napi több alkalommal is játszható akár. A háttérsztori a bankrablás, manapság már a legtöbb város városkasszája tele van pénzzel, viszont nincs lehetőség elkölteni. Ezt a pénz lehetne elrabolni és a támadók között elosztani, persze nem az egészet csak egy kis részét. A résztvevőknek a támadó oldalon mind ugyanabból a városból kell lenniük, viszont a védőkhöz a szövetséges városok tagjai is csatlakozhatnak. A maximum létszám védő csapatonként 11, támadó csapatonként 10 fő. A védők feladata megvédeni a széfet a támadóké lelőni a védőket vagy elfoglalni a széfet és elmenekülni a pénzzel. A pénz jutalom mennyisége attól függ hány körig tudják tartani a széfet a támadók vagy, hogy sikerül-e lelőni az összes védőt. Mivel sokan szeretnek építeni, lehetnének valamilyen építmények, amik adhatnának védő bónuszt (pl.: + védőhely..). Ahogy már írtam az erődharccal és a kaland móddal ellentétben a párbajfegyver lenne a fegyver. Ami még újdonság, hogy nem pénz kéne egy támadás indításához, hanem alapanyag (dinamit, ásó, fűrész, csákány, whiskey.... :) ), amit a raktárban kéne tárolni (új építeni való).
Biztos kimaradt valami, de szerencsére túl inaktív a fórum, ahhoz, hogy valaki észrevegye.


Visszaélések megelőzése
Nagyon könnyen vissza lehet ezzel élni, mert jelenleg nem lehet pénzt kivenni a várospénztárból viszont ha két város összebeszél kiszedhetik egymástól és osztoznak. Erre jelenleg nincs megoldásom, de elkezdek gondolkodni rajta.

Vázlatrajzok
Nem vagyok nagy művész, ezért nem rajzoltam semmit.

Érvelés
Segítene aktívabbá tenni a játékot és ha jól sikerül a régi játékosok új kedvet adna, én meg írnék még ötletet a fórumra.

Nyilatkozat
Az ötlet megfelel a kritériumoknak? Igen/Nem
Az ötlet szerepel a korábban javasolt ötletek listáján? Igen/Nem


Remélem minden érthető, várom a kommenteket. Arra kérek minden kedves olvasót, hogy írjon valami választ csak, hogy tudjam él valaki a fórumon és jó-e az ötletem.
 
Utoljára szerkesztve:

Rák16-V2

Active Member
Szia! Az a helyzet, hogy a vadnyugaton mindennaposak voltak a bankrablások és épp ezért, ha akarták volna, már rég be lenne vezetve ez a játékopció is ráadásul a vasúttal együtt, amit korábban, még a régi fórumon javasoltak, de minthogy abból se lett semmi, ezért erre is kevés lehetőséget látok, alapul véve azt, hogy, már ez olyan szintű fejlesztést igényel, ami nem kis tudásukba kerülne tisztelt fejlesztőinknek, arról nem is beszélve, hogy ahhoz, hogy fejlesszenek valami értelmeset, ahhoz bevétel is szükséges és ahhoz pedig még több eventre lenne szükség, de azt kell, hogy mondjam, manapság csoda, már az is, hogy van egy-két valamire való frissítés vagy életben van a játékunk. De egyébként ne bántsd az adminokat, ők nem tehetnek semmiről csak a munkájuk végzik, az hogy itt tart a játék ahol az nem az ő hibájuk szerintem valaki egész másé. :) Tehát az adminok nem lusták!;)

Értem, amit mondasz, de az én elképzelésemben csak másolni kéne az erődharcról mindent, ha nagy gond a jobb kezes fegyverre módosítani lehet balos is. Kizárt, hogy a fejlesztők ne tudják megcsinálni. Itt az a gond, hogy ez az ötlet sose jut el a fejlesztői csapathoz, mert ez a fórum túl inaktív ahhoz, hogy megszavazzák.
 

Rák16-V2

Active Member
De egyébként, még annyival egészíteném ki az ötletedet, hogy, ha, már valóban megtetszik a fejlesztőknek és a publikumnak is eme ötlet, akkor ne csupán bankot, de öltözéket, felszerelést is lehessen egymástól megkaparintani például egy ilyen bankrablás közben. Tehát ezt , úgy képzelném el, hogy, amit éppen viselsz azt a rendszer levenné rólad és átadná az ellened győzelmeskedő játékosnak, de ezt talán párbajban lehetne jobban kivitelezni, úgy működne, akárcsak a készpénznél, ha nincs bankban, itt ennél az ötletnél pedig táskádban, akkor a rendszer véletlenszerűen kiválasztana egy öltözékdarabot, akár fegyvert, lovat is és átadná a másik játékosnak. Fura lehet, de talán ilyen apró ötletektől kapna életre a WEST! Miért is ne?! Elvégre anno. nem csak pénzt raboltak a banditák, de értékeket is. :)

Igen, ez nem rossz ötlet, ruhát is lehetne szerezni egy ilyen rablás esetén. Viszont nem a védők ruházatát lehetne ellopni, hanem kéne egy új épület, ami egy ruha raktár lenne a várostagok részére, ami úgy működne, hogy a várostagok felesleges ruháikat berakhatnák és a városon belül akárki kivehetné ingyen. Könnyebben segíthetnék a várostagok egymást és ebből az épületből lehetne ellopni pár ruhát. Olyan cserebere dolog lenne. Tudom erre alkalmas a piac is, de az szerintem ennél sokkal bonyolultabb és itt egy ruha ahhoz kerülne akinek szüksége van rá.
A párbajos része szerintem nem jó, mert akkor akik nem párbajra vannak pontozva azok elvesztenék a több milliós felszerelésüket.
 

Kenneth G

Kroki-fan
Eltértünk a fő ötlettől! Ha lehet az én eredeti ötletem kommenteljétek, ne a kommentekben felmerülő egyéb ötleteket!

Azzal nincs gond. Támogatom, de találj vmi megelőzést a visszaélésekre.

...Az így járt! Miért?! Aki a 300.000 készpénzét elveszíti?! :D

Nézd a pozitív oldalát is, mert előfodulhat az is, hogy te nyersz olyan borotvát, már, ha elég jó párbajos vagy... :p

Most ha néha betámadnak egyszer, miért üttessem ki magamat 72 óránként?
A 300k igen, az ő hibája, de arról nem tehet, hogy nem párbajos, és veszít, közben meg a ruházatát is elviszik...
 

Kenneth G

Kroki-fan
De. Tehet. Pontozzon, úgy, hogy csak ő nyerjen :D Különben is, hiszen ezt írtad:

,,És aki nem építő, de a Cullen borotváját elveszíti?"

Most meg, már az ellenkezőjét szinte...

Amúgy meg azért, hogy elkerüld az ilyen kényes helyzeteket, ha félted a borotvát, akkor, hogy megtarthasd. Mint mondtam, ez csak előbbre vinné a játékot, már ha persze támogatnátok is, de, ha nem, hát nem, kutassatok ti új ötletek után tovább. Csak lesz egyszer valami kézzel fogható ötlet, ami be is kerül a játékba... :)
Most azért pontozzak párbajra és hagyjam ott a fejlődést (építés), h ne veszítsem el a cuccokat és nyerjek? Na ne viccelj...
 

Rák16-V2

Active Member
Na, nocsak:

Eszedbe se jusson ötletek:

- egymás kifosztása győztes párbaj után
- bankrablás, város kifosztása.

Szerintem itt már senkit nem érdekel az alap ötlet, hiányos, de simán lehetne belőle egy használhatót csinálni. De nem értem egy ilyen párbaj során lopott cucc ötletről, hogy lehet ennyit vitázni. Mindenki tudja, hogy hüleség az egész. Inkább adjatok tanácsot, hogy lehetne javítani az ÉN ötletemen! Mert az legalább ér valamit. Ha nem is a várospénztárat lehetne kifosztani akkor se lenne rossz valami városok közti csata féleség, ahol csak a várostagok vehetnének részt. pl:: a Kalandokt segítségével már eszembe is jutott valami. A várostagok 5 fős csapatban játszanának egy másik város 5 fős csapata ellen. Külön lenne rangsora és a városnak statisztikája. Lehetne bajnokság értékes jutalmakkal. És végre használná valaki azt a módot is.
 

Rák16-V2

Active Member
...és az mpi-től miben különbözne ez?! :) oké, hogy városok között zajlana, de ne fűzz hozzá nagy reményeket, mint mondtam, már az is csoda, ha egy-egy valamirevaló frissítés bejön a népnek...

Semmiben, de szerintem nem lenne rossz, ha csapatba lehetne MPI-zni. Már lassan kezd olyan inaktívvá válni mint az a beta póker.
 
Státusz
Nem lehet hozzászólni.
Fent