Élménybeszámoló

Státusz
Nem lehet hozzászólni.

Ernest Roahmyer

Active Member
Erni szerint a világ - avagy az IFBC 3 története

Figyelem! Az elkövetkező sorok semmiképp sem provokatív jellegűek, igyekszem a saját szemszögemből bemutatni, hogyan is zajlott az IFBC 3 vezetői szemmel. Az esetleges pontatlanságok miatt felelősséget nem vállalok, és a változtatás jogát fenntartom! A bejegyzés önmagában bocsánat kérésként szolgál mindazok számára, akik nem kerültek beválogatásra, pedig helyük lett volna a csapatban. Kérem csak olyan folytassa az élménybeszámolót, aki szintén ott volt és megélte azt, amit mi is, a kívülálló vélemények pedig privátban jöhetnek. V1-en megtaláltok.

2020. Március eleje

Kezdjük a legelején. Lélekben már mindannyian készültünk az IFBC 3-ra, azonban nem tudtuk pontosan, hogy mikor is lesz és mi is vár ránk. Éppen vállalatértékelés előadáson ültem, amikor csipogott a Facebook, melyben egy üzenet állt: "Nem érdekel, hogy mi lesz, de veletek akarok menni a VB-re.". Őszintén fogalmam sem volt, hogy ez most mit jelent - utólag megtudtam, hogy ekkor került ki a VB hivatalos kiírása a fórumra. Azt a megkeresést kaptam, hogy szervezzek csapatot a VB-re, mert Pas nem szeretne együttműködni a "mi sleppünkkel" - mint utólag kiderült, ilyen el sem hangzott, csak rá akartak venni ezzel a csapat vezetésére. Egyértelmű volt, hogy a Nyuszilányok és külsős támogatóink fogják az én csapatom alapját képezni - ekkor még arról volt szó, hogy több csapat is indul, ez később a végleges Team Hungary lett, melynek a vezetését elvállaltam. Visszakanyarodva, a félresiklott kommunikáció miatt már a VB előtt javában zajlott az ellenségeskedés, hogy ki kivel és kivel nem hajlandó együtt dolgozni, ki az akit itthon hagyunk, ki az aki nem irányíthat, ki az aki eljöhet, ha csendben marad, ki az aki félbehagyja, ha bármi nem tetszik neki, szóval könnyűnek semmiképp sem volt nevezhető a toborzás része.

2020. Március közepe

Úgy döntöttünk, hogy az aktivitást és a rutint helyezzük előtérbe, utóbbiról azonban kiderült, hogy hiba volt, mert ha ránézel egy Ex-support tagra, 8 évnyi erődharcos tapasztalattal és szövetség vezetői múlttal, akkor biztos nem jut az eszedbe, hogy egy harcra sem fog elmenni - pedig valójában ez történt. A felmérést kérdőívvel és fórumos összeírással végeztünk, melyből egy 160 fős lista állt össze, ezt kellett leszűkíteni 105-re. A korábbi viták, félreértések miatt csomó, VB rutinnal rendelkező játékos a jelentkezést le sem adta ill. sokaknak a koronavírus okozta helyzet miatt bele sem fért ez az idejükbe, ezért a WestFortsra és a kérdőívre támaszkodtunk, mely alapján úgy gondoltuk, hogy ez a 105 játékos meggyőzött minket, hogy akarja a címvédést. Ez a szám az első hét végére 103-ra csökkent, ugyanis két cserét végrehajtottunk inaktivitás miatt.

2020. Április eleje

A VB-nek úgy mentünk már neki, hogy barátaim levezették a karakterosztályok kiválasztását, a ruhák cseréjét, a szakmatermékek összeírását, szóval az első 2 előkészületi hétre az maradt, hogy csak az emberek szájába kell rágni, hogy mi a feladatuk és korbáccsal verni őket, hogy 15 másodpercezzenek és csinálják meg a pontokat adó kalandokat angolul - még olyanok is, akik elvből elítélik a képességpontok számának a fontosságát, mert bónuszpontok nélkül is top sebzők állításuk szerint, lásd boscosheriff. Ekkor rájöttünk, hogy ez nem lesz olyan könnyű, mint gondoltuk, mivel nagyon de nagyon nehéz volt hatni az emberekre és meggyőzni őket arról, hogy ez nemcsak az erődharcról szól, hanem a szakmáról, kalandokról, pénzgyűjtésről - kezdődtek a konfliktusok.

2020. Április vége

Első harc, 100 on, kilövéses támadás, megvédett erőd. Mivan IFBC 3, mivan Magyarország - a címvédés zsebben. Gondolták a legtöbben az első harc után. Úgy érzem, itt kellett volna a földre lerántani a csapatot, mert az elkövetkező harcon, a későbbi világbajnok Olaszországtól egy kicsit nagy pofonba szaladtunk bele az egónk ellenére. Következett egy majdnem kibekkelt spanyolok elleni védés és egy +1 pontos Mix-harc (aki nem lenne képben, arra járt a +1 pont, ha hamarabb nyertél, mint az ellenfél). A csoportkör után nem volt okunk a panaszra, mivel a második legtöbb pontot gyűjtöttük össze a csoportban és így a német-holland-svéd-dán Mix csapattal játszottunk a negyeddöntőben, ahol még viszonylag könnyedén vettük a párharcot. Ekkor már amúgy a városcset és a levelek attól voltak hangosak, hogy "szedjétek már a termékeket, pontokat és a pénzt, mert baromi rosszul állunk és nem tudunk mindenki helyett játszani". Kiemelném a 15 másodpercezős bandánkat, akik reggel 6-ig szedtek aranyport - innen is pacsi Libertynek, aki közel 12.000 cselekvést hajtott végre a VB időtartama alatt. Megjelentek a sárga pöttyök a városházában és akadt 1-2 elérhetetlen játékos. Hibáztunk volna a kiválogatásnál?

2020. Május közepe

Olaszok elleni eltaktikázott elődöntő, lecsúszás az alsó ágra, ahol 3 párharc várt ránk azért, hogy érmet szerezzünk. Ez volt az a pontja a VB-nek, ahol kérdőívet készítettem arról, hogy folytassuk-e, mert néhányan azt sem érdemelték meg, hogy kihozzuk őket, nemhogy döntőbe kerüljünk. Egyoldalú szavazás született a VB folytatását illetően, azonban a csehek elleni harcon kb. az utolsó órákban kellett az emberek nagy részét összetrombitálni, mivel ekkor már pirosak (!!!) is akadtak a városban. Végül is a csehek elleni párharc jól sikerült, sima 2-0-ás továbbjutás és már fél kézzel fogtuk a bronz érmet, mert a csoportkörben megvert Mix csapat várt ránk a következő körben - bár ne fogtuk volna az érmet. Itt hangzott el Kovistrike barátomtól az ominózis "Mix ellen kötelező" mondat.

2020. Május vége

Hungary 1-0 Mix csapat. Biztonsági taktikával, gyorsaságnak köszönhetően egy győzelemre kerültünk az alsó ági döntőtől.
Hungary 1-1 Mix csapat. Nevetséges On létszámmal, gyermeteg hibákkal tarkított mérkőzésen egyenlített a Mix csapat. Meleg a pite.
Hungary 1-2 Mix csapat. Mindent vagy semmit - iris védés. Sajnos a jobb győzött.

Erről a párharcról különösebben nem szeretnék mit mondani, mindenki döntse el magában, hogy hol volt az a pont, ahol eldőlt a sorsunk, hol lehetett volna megfogni őket, hogy tudtunk volna nyerni. Ekkortájt 0-24 pörgött az Aston-Tomixxx-Queek-Pachee-Ernest chat és utólag belegondolva is a maximumot hoztuk ki az adott helyzetekből, ugyanis a második meccsen nem tudtunk elérni 4 irist, nem volt tele a támadó oldal, a Mix-ek többen voltak - igen, csak nekünk volt 105 főben maximalizálva a létszám.

2020. Június eleje

Tegnap este szomorúan vettük tudomásul, hogy VB karrierünk véget ért. Két hónap kő kemény munka után eljött a pillanat, hogy csomagoljunk és egy 4. hellyel távozzunk korábbi győztesként a 15 csapatos bajnokságról. Funfact az egészben, hogy a korábbi nagy csapatok - vagyis Németország, Csehország, Lengyelország, Oroszország hozzánk képest a fasorban sem voltak, szóval ez a kis erődös, egymásra utaltság rendesen megkavarta a várakozásokat. Na jöjjön az értékelés része..

Személy szerint nagyon sokat tanultam ezalatt a 2 hónap alatt és nagyon sok olyan embert ismerhettem meg, akikkel nap mint nap együtt játszom, mégsem tudtam róluk semmit. Korábban én már nyertem egy VB-t a 2017-es évben Pas-ék irányítása alatt, szóval hiányérzet nem volt bennem, de úgy érzem tartozom azoknak az embereknek, akiket elhívtam, annyival, hogy mindent megteszek azért, hogy ők is érezhessék, milyen a játék csúcsán, az IFBC-n helyezést elérni - ez sajnos nem sikerült, mert ugyan nyugodt lelkiismerettel szálltunk ki, mégis elmaradt az érem. Halkan megjegyzem, hogy a csapat fele még ennyit sem érdemelt volna, a másik fele viszont jóval többet, szóval ez egy korrekt "átlag". Hogy miért mondom ezt, nézzük meg számokkal alátámasztva.

Kalandok

105 emberből vett minta alapján az elvégzett legkevesebb és legtöbb kaland között közel 600 (79-666) különbség volt. Aki nem tudná, Leon Cor Leoni végezte el a legtöbb kalandot. Az átlag elvégzett kalandszám 290-300 körül mozog, de sajnos kevesen jutottak el a kitűzött 170 tulajdonság, 480 képesség határig. Ha csak abba belegondolunk, hogy ezáltal mennyi játékban hagyott élettel és találattal rendelkeztünk, elszomorodik az ember.

Cselekvések

Azt tűztük ki célul, hogy napi 100 energiát égessen el mindenki termékekre és pénzre, hogy legyen miből egylövetűt fejleszteni, azonban sokaknak ez sem sikerült. Liberty VB újoncként közel 12.000 cselekvéssel rendelkezik, míg a legkevesebb cselekvés 702 volt. Mondanom sem kell, hogy ez mit is jelent pénzmennyiségre lefordítva.

Aktivitás

Az első hetet leszámítva nem volt olyan a városban, hogy ne lett volna legalább 2 sárga. Itt negatívumként szeretném kiemelni jaklee-t, akit a magyar szervereken sem tudtunk utolérni úgy, hogy a leveleimet elolvasta. Igen, a sárga játékosokat magyar szerveren bombáztam levéllel minden nap többször is, hogy ezt nem tehetik meg a társaikkal. Ez a fajta inaktivitás vezetett oda, hogy a taktikai lehetőségeink beszűkültek, hiszen az ellenfél alapból is közel 120 emberrel játszott, mi meg el tudtunk érni max 100-at, amiből jó, ha megvolt a 90 on. Offokkal nehéz védést nyerni, egy On irist pótolni pedig lehetetlen.

Vezetőség

A vezetőség - engem leszámítva - a nap 24 órájában rendelkezésre állt, pörgött mind a bő, mind pedig a szűk Messenger csoport is. A harcok időtartama alatt Messenger hívásban segítettük egymást az irányításban, a bő Messenger csoportban pedig jó hangulatú eszmecserék folytak a harcok előtt és után. Nem tudnám senkire sem azt mondani, hogy olyan hibát vétett volna, ami helyrehozhatatlan lett volna vagy megpecsételte volna a sorsunkat. Amit egyedül én sajnálok, az az építő kritikának semmiképp sem nevezhető kioktatás, amivel meg kellett birkóznia nem egy embernek. Megsüvegelendő, hogy ilyen szavak hallatán senki sem hagyta ott a játékot a harc közepén, hanem csinálta ugyanúgy tovább.

Összegzés

Szeretném megköszönni mind a 104 (106) játékostársamnak azt, hogy együtt végigcsinálhattuk ezt a két hónapos túrát és azt is, hogy vakon megbíztatok bennem, bennünk a leglehetetlenebb szituációkban is, annak ellenére is, hogy nem feltétlen értettetek velünk egyet minden esetben. Nagyon sokat tanulhattunk itt a csapatmunkáról és a tiszteletről, a kitartásról és a spontán mozzanatokról, de az erődharc tudást is lehetett fejleszteni, én személy szerint pedig igyekeztem napról napra jobb vezető lenni. Örülök, hogy itt lehettem és olyan játékosokat rángathattam el ide, akik alapból nem szeretik az erődharcokat, most mégis gyermeki izgatottsággal várták a kezdést minden este (undoki) vagy olyanok, akik 2 éves kihagyás után tértek vissza csak azért, hogy megmutathassák magukat a nagy világnak (somasd). Mondanom sem kell, hogy az előző VB-ket megjárt tapasztalt játékosok már-már rutinszerűen tették a dolgukat, segítették az újoncokat, akik közül godzilla pl. 2 hónapja kezdett el játszani, mégsem volt egy rossz lépése sem. Külön köszönet a chat hangulatfelelőseinek, Vikinek, Táltinak, Olbéknak, Morgannek és Libertynek, a Nyuszilányoknak a kezdetektől való támogatásért (a teljesség igénye nélkül Acsi, Petroll, Pista, Qu, Pacsi, Xeli, Bendzsó, Madman), az ellenfélből lett barátoknak (Tomixxx, Chris, holdfény, lara, Cseh József stb.), azoknak a Kentás harcosoknak, akik november óta a kezeim alatt játszanak (Moldvix és AlexXxandros), a csak "Flóris bandának" emlegetett Avinak, bobojszának, DE-Áginak, és még sorolhatnám a neveket reggelig - a tabló nem maradhat el, készülőfélben van.

Az önjelölt vezető búcsúzik egy VB 4. hellyel, amelyet az iskolai versenyeken csak "különdíjnak" szoktak nevezni, azonban itt az élményeken kívül nincs más jutalom egyelőre. Végezetül pedig egy idézettel búcsúznék, ahogyan az a dőlt betűs leveleimben megszokássá vált:

Maga az a fajta vesztes, aki nem veszi észre, hogyha győzött.

Alkonyattól pirkadatig c. film

Üdvözlettel,

Ernest Roahmyer,
az önejlölt vezető.
 

Enzo di Rosetti

Well-Known Member
Sajnálom, hogy részt kellett venned ebben a dologban. Sajnos jól meg kell gondolni már így 2020-ban, hogy elmenjünk-e egy IFBC-re.
Én nem gondolkodtam rajta sokat, egyértelműen nem akartam magamat kínozni.

Az én élménybeszámolóm:
Köszönöm magamnak, hogy nem jelentkeztem, legközelebb sem fogok. Így megérint a boldogság.
 

Kenneth G

Well-Known Member
Sajnálom, hogy részt kellett venned ebben a dologban. Sajnos jól meg kell gondolni már így 2020-ban, hogy elmenjünk-e egy IFBC-re.
Én nem gondolkodtam rajta sokat, egyértelműen nem akartam magamat kínozni.

Az én élménybeszámolóm:
Köszönöm magamnak, hogy nem jelentkeztem, legközelebb sem fogok. Így megérint a boldogság.
Én is tartom tovább ezt az esküt, követendő példa!
 
Státusz
Nem lehet hozzászólni.