Ötletek/javaslatok (új)

jaklee

Veteran Member
Néhány ötlet. Részletes kidolgozás nincs, de az nem is az én dolgom ha elfogadják :) (Volt már ilyen amúgy? :D)

Egy kisebb újításra javaslat
Napi ranglista
Napi párbaj, munkából pénz, munkából tapasztalat és mpi ranglista (és bármi ami logikus lehet). Ezek + teljesítménypontot adhatnának (Pl.: "Legyél X -szer a nap legtöbb tapasztalati pontot szerő játékosa" X: 1, 5, 25, 100).
A napi ranglista csak pl világ indulása után fél évvel aktiválódna.
Illetve 1-3 kötvényt kapna, pl: 25, 15, 5. Szerintem ez aktivizálná a régebbi világokat elég rendesen. :)


És néhány "kényelmi" javaslat. Egyszerűek szerintem, és hasznosak lennének pár játékosnak (nekem legalábbis biztos :D)
Piac
Lehessen játékosra keresni VAGY oldalszámot lehessen megadni, ne egyesével kelljen 30 oldalt lapozni, ha pl az abc közepén lévő játékos ajánlatai érdekelnek :)

Erődharc

Átláthatóbb infók harc közben: Az erőd-térkép alatti kis téglalapot nehéz átlátni, főleg ha valakit 100-an lőnek egy körben. Valami új-sor minden találat/térés, és ki-becsukható 1-1 körnek a történése, hogy azért átlátható legyen. Vagy bármi szebb megoldás, mint a mostani.
Krittet is lehetne esetleg jelezni pb-s karinál.

Buffok

Nem mindig egyértelmű, melyik buff melyiket üti, főleg annak aki viszonylag ritkán használja őket. Új buff felhasználásánál kiírhatná még azt is az "aktív buffok törlődnek ..." mellé, hogy konkrétan mely buffok vesznének el az újabb buff felhasználásánál.

Felhasználható tárgyak

Tudom, van rá script, de az azért nem megoldás és lassú is. Lehessen többet kinyitni egyszerre - pl kerisként "Egy gyakori terméket rejtő hátizsák"-ból 1000 darabot kinyitni nem túl élvezetes időtöltés.
 

jaklee

Veteran Member
Köszönöm :) Ezekre amúgy jön valami visszajelzés, legalább egy "bocs, ez hülyeség, nem érdekel az ötlet"?

Még egy ötlet, ha továbbítjátok, akkor a körítéssel együtt. (Bocsi, sok volt ma a szabadidőm :D)

Nagyon sokan csak megszokásból jönnek föl westre, chaten is max 3-4 ember beszélget általában. Harcokon van még élet, de az csak esténként max 1-2 óram napközben nincsen semmi élet. Nem nagyon van kihívás, versengés, semmi (új szerver eleje persze mindig kivétel). Ahhoz, hogy többen legyenek a közösség tényleg aktív tagjai, kell valami az tombolákon kívül a westnek. A napi ranglistás ötletem is ezen próbálna segíteni, ahogyan a következő javaslat is, tehát ennek a célja nem ingyen prémium funkciók szerzése, hanem a játékosok, a westes közösség aktivizálása.

Minden hétvégén "mini" event, amik miatt van értelme itt lenni (tehát nem "15% plusz jövedelem", hanem komolyabb bónuszok). Néhány ilyen tipp, de nyilván bármi kreatív és megvalósítható ötlet játszik:
  • +100% jövedelem
  • +100% tp
  • +100% terméktalálási esély
  • +100% veterán pontot mpi-n
  • +200% kötvény erődharcon
  • +200% tárgytalálási esély
  • Párbajok csak 5 percesek
  • Mesterségnél 3-szor akkora esély kiváló eredményre
  • Minden munka nehézsége 1 (érdekes lenne sztem, megoldani nem tudom mennyire nehéz, és mennyire átgondolt ez így)
  • +100% Szerencse-érték - több neves cuccból is több lenne, de mégse elárasztva a szervereket - kb fél évente 1 ilyen event nem hoz olyan sok neves tárgyat.
A fent felsorolt mind olyan szintű bónusz, amiért megéri elég aktívnak lenni sok éves szerveren is, 1-2 napra.
"+15% tp/jövedelem", "+25% tárgytalálás" és hasonló bónuszok a játékosokat nem érdekelné, nem lennének ilyesmik miatt többet, ez a mostani szülinapi bónuszból is látszik.
 

Deleted User - 779988

Vendég
Hamár azt mondják odafent, hogy a visszajelzés fontos nekik.

Javasolnám azt a rendszert, hogy az új világot a játékosok szavazzák meg, azaz egy új világ csak a játékosok kívánságára jöjjön létre.

Legyen-e új világ K-val kezdődő névvel?

Igen

Nem


Csak 70% fölötti igennel legyen érvényes, 30 napig tartson a szavazás, ha lehetséges, akkor egy új felület legyen a játékban, ahol ezt mutatja. (de mivel egy úgy is évek kérdése mire kész lesz, egy a Kocsmákban témában szereplő fórum szavazó linkkel is megelégednék.)

Ezzel párhuzamosan az ajánlott világ ne a legújabb legyen, hanem a legaktívabb. Jelenesetben Florida vagy V1 (tudja halál, hogy melyik inkább)


Hogy miért lenne ez jó? A régi világok nem laposodnának el, sőőőt akár még új "forrást" is kapnának. Továbbá plusz egy lehetőség, hogy a játékosok azt érezhessék, hogy IGEN, csak számít valamennyit a véleményünk!
 

krcsirke

el pollo diablo
Párbajok csak 5 percesek
Ez szerintem nehezen megoldható lenne.

Minden munka nehézsége 1
Ezt maximum úgy tudnám elképzelni, hogy mindenki kapna x munkapontú buffot, mint világbónusz, nehézséget átírni megint nehéz.

Más játékoknál is vannak ilyen eventek, így nem tudni, hogy akkor többen játszanának, de látok benne rációt, hogy több rög fogyna ha ilyen eventek vannak, prémium, illetve buffok miatt, de természetesen remélhetőleg új világok egy ideig kimaradnának belőle, hisz nagyobb lenne akkor a szakadék a költők és nem költők közt.

Javasolnám azt a rendszert, hogy az új világot a játékosok szavazzák meg, azaz egy új világ csak a játékosok kívánságára jöjjön létre.

Új szerver = több bevétel, ezt központilag döntik el, mikor indul, mikor zárul be egy másik, illetve mikortól lehet és hova költözni, biztos meghatározott számok tekintetében.
 

Deleted User - 779988

Vendég
Épp ez a baj, hogy ők döntik el.

Az meg, hogy több bevétel nem feltétlenül igaz. Ha egy szerveren lenne az összes ember, ott nagyobb verseny lenne.Pl eventen az első helyért többen mennének.
De ha elnéptelenedik az egész magyar közösség, akkor meg semennyi pénz nem folyik be.
 

Mr. T.

THE DEVIL
ha egy szerveren lenne minden ember, akkor nem lennének pénzcserélős karakterek sem és még többen hagynák abba a játékot..

másrészről, ha nem lenne pénzügyi szempontból nyereséges az új szerver nyitása, akkor nem csinálnák.. az összevonás pedig költséges/problémás..
 

jaklee

Veteran Member
Új szervernyitások megakadályozása nem lenne megoldás szerintem sem. Ezt én így tudnám elképzelni, chaten többször írtam már, fórumozni nemrég kezdtem, nem biztos hogy itt megemlítettem :) Szóval:
1 (vagy 2, különböző prémes beállítások miatt) fő világ, ami megy folyamatosan. És új szerverek ugyan úgy, mint eddig, csak konkrét céllal/időre/mittudomén. Pl speed, legtöbb teljesítménypont, legtöbb tp, stb. És természetesen nem 1-3 díjazva, hanem mondjuk minden minimális teljesítményt nyújtó résztvevőnek alapjutalom. Ezen kívül 1-3 különdíj, 4-25, 26-100, 101-250 külön extra jutalmak.

Na de vissza a korábbi javaslatokra. Én is úgy gondoltam a hétvégi bónuszokat, hogy bizonyos ideje menő szerveren lenne csak, mint a napi ranglistás javaslatomnál. :) A bónuszok nyilván variálhatóak bárhogy, csak írtam pár hirtelen ötletet, de a hangsúly nem a konkrét bónuszokon van. Azt úgyis fejlesztők döntenék el. Hisz ahogy rávilágítottál, ezek közül az extrábbak már nem valószínű, hogy megvalósíthatóak.

Bár kétlem, hogy bármi javaslat célt ér és megvalósítják. :( Elvileg van "fejlesztési tervük", gyakorlatilag nagyrészt csak a tombolás új szettek vannak, csak beleférne más is. Ha meg nem bírják a hatalmas tempót, vegyenek fel még pár fejlesztőt, ez is vehető javaslatnak. :O
 

DeletedUser14268

Vendég
Fejlesztett tárgyak lebontásáról volt már beszélgetés kezdeményezve? :)
Túlságosan elfogytak a régebbi szett darabok a fejlesztés miatt.
Volna igény szétszedésükre?
Néhányan biztosan megunták már 3-4-esre fejlesztett ruhadarabjukat, lefejlesztenének egy két szintet és eladnák a piacon a felesleget.
Ezáltal $-hoz jutnának és mások akik igényt tartanak rá, megveszik.
Lehet bekavarna az új szettes eventekbe, de sok előnnyel járna mégiscsak.
 

DeletedUser17483

Vendég
Fejlesztett tárgyak lebontásáról volt már beszélgetés kezdeményezve? :)
Túlságosan elfogytak a régebbi szett darabok a fejlesztés miatt.
Volna igény szétszedésükre?
Néhányan biztosan megunták már 3-4-esre fejlesztett ruhadarabjukat, lefejlesztenének egy két szintet és eladnák a piacon a felesleget.
Ezáltal $-hoz jutnának és mások akik igényt tartanak rá, megveszik.
Lehet bekavarna az új szettes eventekbe, de sok előnnyel járna mégiscsak.

volt bőven, nem is egy verzióban (3ból 2 marad meg, vagy csak 1; lebontani nem lehet, de árverezhetőek maradnak; sima lebontás és mind megmarad;10x-100x drágább mint a fejlesztés stb...)
ez csak a fejlesztőkön múlik ... vagyis nem nagyon várható ...

de fel lehetne nekik eleveníteni ezt az ötletet ... hátha meggyorsít valamit...
 

DeletedUser7602

Vendég
kicsit más téma *

Hogy egy kis pezsgés legyen a hazai világokon... Van rá mód, hogy valamelyik admin a kocsma chat-ek fejlécébe a fórum/rekordok topic elérhetőségét, vagyis linkjét betenné? Hátha valaki nem ismeri, vagy kedvet kap valamiben kiemelkedőt csinálni ;)
 

DeletedUser17478

Vendég
kicsit más téma *

Hogy egy kis pezsgés legyen a hazai világokon... Van rá mód, hogy valamelyik admin a kocsma chat-ek fejlécébe a fórum/rekordok topic elérhetőségét, vagyis linkjét betenné? Hátha valaki nem ismeri, vagy kedvet kap valamiben kiemelkedőt csinálni ;)

Nincs akadálya, én végig szórom ezt ma. Pár nap után automatikusan törlődni fog :)
 

jaklee

Veteran Member
Lottót nem akartok csinálni újra, sok meló lenne? Jó régen volt, és azóta jóval többen "nem tudnak mit kezdeni a pénzükkel". Ritka tárgyak is jöhetnének jutalomként, gyűjtők legnagyobb örömére :)

Bár vb közeledtével gondolom lesz tippjáték is, de lottó attól függetlenül mehetne pár hétig/hónapig :P
 

DeletedUser17614

Vendég
Tárgyak lebontására reagálnék:

Minél több szett jön, annál kevesebb értelme van, mivel a régiek már semmit sem érnek (néhány kivételével). Szerintem ha valamit meg akarnak ebből valósítani, akkor a fejlesztett tárgyak árverezhetősége lenne jó és értelmes. Azzal lenne egy igazi nyugati tőzsderobbanás :D
10 millióért is el lehetne adni 1-1 fegyvert, vagy ruhadarabot. Ennek látom értelmét.
 
Fent