Archivált Magyar erődharc bajnokság

  • Témaindító Deleted User - 645708
  • Kezdés ideje
Státusz
Nem lehet hozzászólni.

Deleted User - 645708

Vendég
Üdv,

Mivel a nemzetközi erődharc bajnokságnak úgy látszik elég nagy gátjai vannak és szerintem többen vannak közülünk akiknek jó élmény volt, ráadásul felpezsdítette elég rendesen a játékosokat (nem csak azokat akik kint voltak), jó lenne ha lenne lehetőség egy csak a magyar világoknak rendezett erődharc bajnokságra.

Az alapok a következőek lennének (esélykiegyenlítés a lényeg)
- Kiserőd
- A csapatok 50 fősek minden karakter egy csapatban játszhat csak (tehát ha 5 világon vagyok akkor is csak 1 csapatban lehetek világtól függetlenül)
- Nincs rög vásárlás, nincs kötvény, nincsenek kalandok
- Mindenki kap egy 150-es karaktert alappontokkal (csak a szintekért járó pontok játszanak)
- Mindenki választhat két ruhaszettet, két fegyver szettet és két lószettet (fényeseket kivéve, tehát az event győztes fegyverek nem játszanak és a Wright cuccok se)
- Nincs párbaj
- Heti 2 harc lenne
- Csapat számtól függően csoport meccsek és aztán kieséses küzdelem, de ha kevés a csapat akkor körmérkőzés is lehetne.
- Nevezési idő 1 hónap lenne
- Felkészülési idő (amennyiben nem csak valamelyik világon lenne pár játékon kívüli karakter hanem külön világot indítanátok neki) akkor 2 hét. Tehát 2 hétig lehetne pl nyersiket gyűjteni buffoknak stb.

Pontozás (csoport meccsek vagy körmérkőzés esetén)
Támadók nyernek kilövéssel: 2 pont
Támadók nyernek zászlóval: 1 pont
Védők nyernek kilövéssel: 2 pont
Védők nyernek életben maradással: 1 pont

Pas
 
Utoljára egy moderátor szerkesztette:

Kanyim

Veteran Member
Alapból jó gondolatnak tartom, mert bizony nagyon élveztem a nemzetközi harcokat. Miért ne lehetne egy magyar bajnokságot tartani.
De a kiírás ötletei közül többel sem értek egyet. Miért kapna mindenki 150es karaktert ? A kis játékosok azzal a szinttel harcoljanak amit eddig elértek.. nehogy már aztán a végén valahogy behúzzák (kétlem persze) és az jöjjön ki hogy ők a legjobbak, mert akkor az egész közröhej tárgya lenne... A különféle versenyeken mindig kellenek olyanok akik a tisztes helytállásért utaznak ki, hogy összemérhessék magukat a nagyokkal.... nem igazolnak le gyorsan egy csapat bika játékost :D (az hogy a szint mellé megtarthassák a plusz pontjaikat is.. nekem mind1, florin is sokpontos költözők ellen harcolunk minden nap)

Az hogy választhassunk 2 szettet.. úgy érted szabadon 2 bármilyet ? Ezt sem tartom jó ötletnek. Igenis illesse meg a felturbózott bika szett azt aki beleölt annyit.. míg aki csak tengődött eddig, most ne választhasson egy jó szettet magának. Hátizsákból 2 szett az csókolom. (én a tombola győztes és különféle cuccokat is támogatnám) (ha hátizsákból értetted akkor itt nem szóltam)

Értem én hogy fő a felzárkóztatás és esélyegyenlőség.. de azért egy versenyben nem nagyon szokás... itt tényleg a legerősebbeket keressük nem ?
A kihalt világok csapatot se nagyon tudnak kiállítani, a 2 legújabb világ játékosai meg még nem elég nagyok, szóval V1-elfdo-flori között dőlne el a csata.. és ez így is lenne helyénvaló, ha most ténylegesen a legjobbat keressük... (ha most így meg úgy kiegyenlítünk mindent, a végén ha meglepetés születik jó sokan röhögni fognak rajta és komolytalannak tartják)

A másik a kiválasztás.. Tudom hogy sok világon lasszóval kell fogni az embereket, de a népesebb világon ha most kimondanánk hogy mindenki 150es lesz, és mindenki kiválaszthat 2 bármilyen szettet.. akkor hogyan válogassunk ki 50 embert ? Florin a 184fős harci létszámokból ilyen feltételek mellett kb 100-n tutira jelentkeznének... Ha a felszerelést is nézzük akkor a tombolagyőztesek és a felfejlesztett cuccoknak hála lehetne valamiféle sorrendet kialakítani a sok jelentkező közül. (különben ha mindenki kb egyenlő.. akkor pofára kéne rangozni, mert máshogy nem lehetne különbséget tenni)

Szóval alapjáraton támogatom az ötletet, csak itt-ott csiszolgatni kéne.
(9 világ van, szóval a körmérkőzésekhez trükközni kéne.. meg eleve a költöző világok nem is tudnának 50 embert összeszedni.. ari még talán, de buff-colo-dako kb együtt kéne hogy nevezzen, tehát egyből csak 7 csapat maradt... (pl egy 3as és egy 4es csoport, ott körmérkőzések, és az első 2-2 jut az elődöntőbe)

Azt már csak halkan jegyzem meg hogy ha minden igaz tavasszal jön az IFFC 2...
 

DeletedUser17479

Vendég
Az ötlet nagyon jó, bevallom már ötletelgettünk hasonlón.
A kivitelezés viszont nem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik...
 

Deleted User - 645708

Vendég
A legjobb akkor vagy ha egyenlők közt is ki tudod vívni az első helyet.

Jobb lenne az a csapat amelyik bika szettel megy ki, mint az amelyik összeszokott, jól lép, de mivel Hawaiin van a karaktere (az egyetlen) nem volt lehetősége pontokat, x db event győztes fegyvert stb szereznie?
Ha valaki aktív és figyeli a játékosokat akkor tudja ki az akit vinne, kivel harcolna együtt. Tudja, hogy ki az aki tényleg lép, és nem megbújik várva a sült galambot.

Ha a Te elméletedet nézem, akkor a v1, floriról jövő játékosok csapatai tarolnak, a geo - hawaii meg kb csak aszisztál aminek megint nem látom értelmét.
 

Deleted User - 645708

Vendég
A másik pedig, hogy nem korlátoznám világokra ezt. Csapatokról beszéltem nem világokról.
Nem az a lényeg, hogy melyik a legjobb szerver. Vagy az hogyha én arizonán játszom csak akkor kimaradjak mert nem tudok csapatot összerakni.
Floridáról simán mehetne 4-5 csapat (vagy amennyi kijön). Más világról kevesebb, de vegyes csapatok is lehetnek.

Játszottam sok emberrel sok világról, ha én saját csapatot állítanék fel, akkor nem hiszem hogy csak 1 világról kérnék fel játékosokat, bár fene tudja, nem gondolkodtam még ezen.
 

Bidu

Member
Szerintem egyértelműen az a jó, ha egyenlő esélyek vannak. Akkor valóban csak az számítana, hogy milyen a CSAPAT és milyen az IRÁNYÍTÓ. Ne azért legyek már jobb, mert meg tudom venni a brutál sebzős buffot, míg a másik meg nem.
 

Kanyim

Veteran Member
Ha most különféle csapatok mérik össze a tudásukat.. akkor nem sokban különbözik attól mintha a világon nyomnál a másik csapat ellen egy kiserődös harcot... annyi hogy új arcok ellen harcolhatsz... hát még ha világokról több csapat is nevezhet.. szép és jó..de akkor kb kiürülnek a világok erre az időszakra, hisz mindenki elmegy oda harcolni... félre értés ne essék, a nemzetközire örömmel mentünk, még florit is képviselnénk.. de most ha több világról is összeverődhetnek játékosok akkor azon fog múlni hogy ki ismer sok profi játékost és lesz 2-3 mini világválogatott akik letarolják a többit...

Még mindig támogatom a dolgot, csak nem árt ezeket tisztázni...
 

DeletedUser16144

Vendég
Támogatom.

Örülök, hogy közben még írt hozzá Pas.
Ha csapatok és nem világok, akkor talán lehetne a szervezésre kicsit több időt szánni és talán közepes erőddel is próbálkozni.
A mindenkinek 150-es karakterrel én sem értek egyet. Induljon mindenki azzal a szinttel amit elért. A csak szintenkénti pontok rendben.
És a fegyver korláttal is egyetértek. Amikor elindult Dakota, akkor íjakkal is remek harcok mentek, mert tényleg az számított, hogy kinek milyen a hozzáállása, hogyan lép, hogyan követi az irányító utasításait.
 

Deleted User - 645708

Vendég
Ha most különféle csapatok mérik össze a tudásukat.. akkor nem sokban különbözik attól mintha a világon nyomnál a másik csapat ellen egy kiserődös harcot... annyi hogy új arcok ellen harcolhatsz... hát még ha világokról több csapat is nevezhet.. szép és jó..de akkor kb kiürülnek a világok erre az időszakra, hisz mindenki elmegy oda harcolni... félre értés ne essék, a nemzetközire örömmel mentünk, még florit is képviselnénk.. de most ha több világról is összeverődhetnek játékosok akkor azon fog múlni hogy ki ismer sok profi játékost és lesz 2-3 mini világválogatott akik letarolják a többit...

Még mindig támogatom a dolgot, csak nem árt ezeket tisztázni...

Heti 2 estére "ürülnek" ki a világok, a másik 5 estén ugyanúgy megy az ami most is.

Kiserődös harcot pedig nem lehet nyomni a fullra töltött világokon mert akkor kimaradnának olyanok akik pl most csak szívért harcolnak, akik kummantanak, akik le se ... a harcokat és a csapatot, ezt jó sok vezető állítja, emiatt vannak az eventeken kívül a teli offos közepes harcok estéről estére ugyanazokkal a taktikákkal.

Nem sok dologban különözik ez attól, ez tény, egyetlen dologban viszont nagyon. Nincs veszteni valód, nem bújkál senki azért hogy több kört élj, hogy több kötvényed legyen, hogy több akármit kapj. Csak a győzelem számít és ez nagyon sokban megváltoztatja a harc képét és az élvezhetőségét. Csak indulj ki a nemzetköziből, ott milyen harcok voltak és mennyien kummantottak. Vesd össze egy floris harccal.
 

Kanyim

Veteran Member
Nemzetközi az más.. ott egy válogatott mezőny volt.. azt a színvonalat nem lehet elvárni más csoportoktól. Persze ahol összejönne abból a csapatból 50 játékos az le is tarolná a többieket :D (de ugyebár még a kiválogatott 150 ember sem volt tökéletes, hisz sok harcon tele se tudtunk lenni)

Ha már felszerelés korlátozás akkor legyen fullos és csak bolti cuccokkal lehessen harcolni ;)

Viszont ha jól értelmezem akkor olyan ez a koncepció hogy legyen pl 20 csapat akik alapja 1-1 szövi, baráti társaság..stb.. és ezek mérjék össze az erejüket....
 
Státusz
Nem lehet hozzászólni.
Fent