2020 12 éves a The West! - Nosztalgia

Syntex

Veteran Member
Ex-Csapattag

Kedves Játékosaink,

A The West ma ünnepli a 12. születésnapját! Első sorban szeretnénk megköszönni mindenkinek a játékhoz való elkötelezettségét, főként azoknak akik hosszú évek óta, akár már az indulást követő napok óta a Vadnyugaton töltik online idejüket. Úgy gondoljuk ez egy kiváló alkalom arra, hogy felidézzük az elmúlt 12 év legjelentősebb pillanatait és legizgalmasabb élményeit.

Írjátok le a The West-el kapcsolatos élményeiteket, hogy éltétek meg ti az elmúlt éveket? Milyen változások tetszettek a legjobban? Mit adott hozzá az életekhez a játék és sikerült-e új kapcsolatokat kialakítani? Mely teljesítményetekre vagytok a legbüszkébbek? Melyek a legemlékezetesebb pillanataitok? Minden ami a játékkal kapcsolatos és megszeretnétek osztani, itt a megfelelő alkalom! Osszátok meg velünk történetetek vagy bármit amivel nosztalgiáznátok és a játékhoz kapcsolódik!

Nyeremények:
  • Mindenki aki érdemben részt vesz a beszélgetésben garantáltan kap egy bónuszkódot, amelyből kötvényeket, spenótkonzervet, medálokat, buffokat és akár szerencsesütit vagy 3 napos VIP bónuszt is nyerhettek.
  • A legjobb hozzászólók közül 10 játékos 100 Aranyrögöt fog nyerni fejenként.
  • Ezenkívül további 10x100 kötvény kerül véletlenszerűen kiosztásra az összes résztvevő közül.

Határidő: 2020-05-17 23:59

Kérlek vegyétek figyelembe, hogy ez a téma inkább a pozitív élményekről és nosztalgiáról szól, továbbá érvényesek a versenyszabályok.

Jó ünneplést kíván,
A The West Csapata
 

Kenneth G

Kroki-fan
Ha már nosztalgia, a legjobb élmény eddig az MPI korszak volt, főleg az eleje, mikor még 5-ös csappantyús puskával mentem. Aztán jött az aranypuska.
Utána 1-másfél után (egy törlés is belejutott), jött az 1-es tk puska, ekkor már benn volt a tlingit is, ami akkoriban erős volt. (2016-os év, El Dorado világ)
Végül egy újabb célt jelentett az mpis ranglista megjelenése, hogy feltornázhassam a statisztikámat, ebben nagy segítséget jelentett 2016-ban a landsknecht puska megjelenése.
Miután a célokat elértem El Doradon, unalmasabbá vált, így Geon kezdtem mpizni, akkoriban még 1-es táncos venzillátorral. Nem sokat nyomtam ott a következő törlésig, de volt 2-es helyettes balos, illetve wright szett is. (az eldos karival a landsknechttel már labdába se lehetett rúgni)
Most már eléggé egysíkú, hogy mindenki 3-as lucillelal van, fegyverek terén lehetne változatosság, illetve ne a pay to win legyen a fő stílus.
A személyes benyomásaimról ennyit.

Nekem speciel nagyon tetszett, hogy a bajort behozták, ugyanis nem kellett naphosszakat mpizni egy jó tk szettért, így nem voltak túl nagy különbségek, csak eventet kellett volna nyerni/nagyon jól játszani - ami ahhoz egy 2-es, 3-as will penn minimum kellett szerintem.
Volt olyan játékos, aki 2-es hankkel nyomta még nagyon régen, illetve nagyon nagy szám volt a 2-es tk puska megjelenése. (most már semmit sem ér)
Kb. ennyit a nosztalgiáról.
 

DeletedUser18193

Vendég
Hello [MINDEKI IS].
A kalandom ott kezdődik hogy, jó párszor újra és újra kezdtem különböző világokban.
Ki próbáltam minden munkásságot és csalafintaságot de a legjobban a Tombstone lerohanása tetszik a játékban és a különböző emberek jó és segítő kész munkásságuk. :3
 

Deleted User - 779988

Vendég
Milyen változások tetszettek a legjobban?
A világok összevonása az ősidőben! Mennyire jó ötlet volt! A sok világon szétszór játékosokat egy szerverre terelték, ezzel egyetlen aktív világ létrehozása. De jó volt.
Kár, hogy azóta megint szét vannak szórva a játékosok részben, vagy teljesen passzív világokra. Mélyen azért remélem, hogy lesz még hasonló akciójuk a fejlesztőknek.

Az eventek, illetve ezzel a szettek behozása! Nyilván vannak, akik jobban szerették a bolti cuccokkal való számolást, de mennyivel egyszerűbb lett az élet ezek után!
Kár, hogy azóta 6 event van minden évben. Így temérdek szett került a játékba, melyek egyre több és több pontot adna. A tulajdonság-, képességpontok lassan elvesztik értelmüket, hamarosan jönnek a 10.000 pontot adó szettek.

Az többjátékos kalandok (MPI) megjelentése a játékban! Jaaaj, de élveztem. Egy kis "kikapcsolódás" az unalmas órás munkák világa után.
Kár, hogy bár bejelentették, de nem érkeztek új pályák. Kár, hogy a játék ezen a részén élvezhetetlenül kijön a P2W.

sikerült-e új kapcsolatokat kialakítani?
Óh, de még mennyit! :)
 

Törölt tag 18099

Vendég
Én mindent nem sorolnék fel, csak azokat, amikre jó érzéssel gondolok vissza:

  1. Én a mai napig jó érzéssel gondolok vissza szeretett V5-ös szerveremre, ahol elkezdtem a játékot. Minden, amit ott elkövettünk (a hibás patchekkel való harcok, a villámkommandók, a vérre menő versengezések, a hajnalokon át tartó egymásnak való szidalmazás, stb)... az úgy volt kerek, még ha akkor nem is gondoltuk úgy, mint most. Részemről az marad az NO1 szerver, bárki bármit mondhat.
  2. A legjobb frissítés a költözés bevezetése volt, a 2.0 előtt. Igaz, ennek is megvoltak a hátulütői, de legalább a fő karaktereinket nem kellett anno hátra hagyni egy olyan szerveren, aminek már nem volt létjogosultsága. S a mai napig én tartom a rekordot, mert egy félre tájékoztatás végett a v4-es karakteremet egy ex csapattag utasítására átvittem buffalora, és onnan hosszas levelezés után át tudtam vinni v1-re. mert az a csapattag rosszul mondta nekem a dolgokat :D Tehát, én voltam az első akkoriban, aki buffaloról költözött v1-re, ha úgy vesszük :D
  3. A legjobb csapatom a Hawaii világon verbuvált Paint-es csapat. Igaz, én mindenkire jó emlékekkel gondolok vissza aki valaha mellettem volt, de már nem játszik, és mindenkinek (aki még olvassa) köszönöm, hogy valamilyen formában segítette a munkámat, akár jó szavakkal, akár egy "hülye vagy" kijelentéssel. Viszont kétség kívül, Paint it Black városának és a volt Liberty / The Last Voyage szövetségeink vezetői és néhai tagjai viszik nálam a prímet. Annyira jók vagytok srácok, remélem még ronthatom mellettetek a levegőt egy jó ideig!
  4. Lehet mazoista vagyok, de még itt meg szeretném említeni a mibbites korszakot is. Ugye azt akkor használtuk, mikor még nem volt in game chat, illetve volt, de épp használhatatlan volt, mert úgy kifagyott tőle a szerver, hogy harcok alatt nem lehetett használni :D Meg volt annak is a varázsa, én örültem, hogy azon is részt vehettem.
Én igazából nem a játékot szerettem a legjobban, hanem azokat, akikkel együtt játszhattam. Minden újítás végül is jó volt, igaz a szettek elvitték a játékot rossz irányba, de ez van. Valamiből meg kell élnie a cégnek. Nálam mindig a játékos közösség adta meg azt a löketet, amiért én néha jó ízűen ide tudtam ülni, még akkor is, ha tudtam, hogy ez kb 30 játékost is jelent. Bármit is csináltam, én nem bántam meg, és azt se, hogy nem mentem el ebből a játékból, mégha megannyi indoka is lett volna, vagy épp lenne. Barátokat szereztem, voltam olyan West-es lagzin ahol két játékos összeeskedett, együtt piáltunk skypen / discordon, harcokon / városi chaten / szövi chaten röhögtünk és ökörködtünk, és minden marhaságot megcsináltunk amit akkor meg kellett tennünk, egyik játékossal nagyon szoros barátságot ápolok a mai napig, és sorolhatnám 25 oldalon keresztül még mi történt 11 év alatt.

Amit én nagyon élnék, azt szerintem mindenki tudja, mert ettől zsong az egész játék 2 éve. S még mindig nem azért, mert hogy én majd elmegyek máshova a fő karakterrel és csináljak valamit, hanem azért, hogy a maradék játékosokat megmentsem, és adjak új reményt és erőt a játékhoz... de ez egy olyan dolog, amihez valami isteni csoda kellene, ami nem létezik. Én a vb után már nem akarok semmit se csinálni egy jó ideig, nekem az bőven elég, hogy ott teszem amire kérnek, még ha annak fizikailag nyomát nem is látják a srácok java része. :)

Röviden végszónak: Én örülök, hogy anno idetévedtem, még akkor is, ha sokan nem örülnek, hogy még mindig itt vagyok. :p
 

Totya35

Well-Known Member
Sziasztok!

Már elég régóta itt vagyok. 2009.09.25. 23:28 a regisztrációs dátumom. Ezen idő alatt 3 szerveren játszottam és játszom jelenleg is a fő szerverem a V1.
Elég sok mindenkivel megismerkedtem. 10-évnek kellett eltelnie hogy kipróbáljam a speed szervereket. Az első a 2019-es Karácsonyi volt úgy voltam vele belekóstolok milyen egy gyors szerver. Nagyon megtetszett. A második a Mr & Mrs 2 volt. Itt a párommal ( Szakadtgatya ) úgy vágtunk neki , hogy szeretnénk jó eredményt elérni ami szerintem sikerült is 4. helyezésre én nagyon büszke vagyok. Igaz nagyon sok munka és idő ráfordításával értük el az eredményt. De már a társaságért a jó hangulatért megérte. Nagyon sok segítséget tanácsot kaptam a játékostársaimtól. Jelen pillanatban a Nemzetközi Erődharc Bajnokság zajlik amiben én is részt veszek. Nagyon jó összetartó és segítőkész társaság jött össze. Remélem meg lesz a jutalma a sok munkának amit az egész csapat belefektetett. Sőt biztos vagyok benne hogy szép eredményt érünk el. Nagyon sok mindenkit megismertem még ha csak a játékosnevét tudom majdnem mindenkinek. De tényleg szeretem ezt a játékot. Bár a Totya 35 az már Totya 47.
Minden játékostársamnak sok sikert kívánok a továbbiakban is.

Totya35 (Sanyi)
 

zsolt 19

Active Member
üdv mindenkinek . Én 2009 óta játszom a westtel így tudom milyen volt régen. Számomra is zavaró a pay to win irányba fejlődés és ezt úgy tapasztalom hogy egyre hangsúlyosabb lesz. Számomra a játékkal kapcsolatban a régi szövetség /AD-RL / aminek tagja voltam Arizonán és annak közössége volt a legjobb élményem / sajnos már nem sokan vannak köztünk/
 

doktor

Member
Nekem nincsenek 11 éves meg 6 éves tapasztalataim/emlékeim, sőt még az egy éves tapasztalatot se mondhatnám, hogy van. Tavaly Novemberben kezdtem a játékot, és most jelenleg 3 szerveren játszok és persze a VB-n is ott vagyok. Természetesen én vagyok ott a legkeményebb :) A karácsonyi speed szerveren is ott voltam, ami nagyon furcsa volt és nagyon hamar el lehetett érni a 120-as szintet, eleinte menőnek is éreztem magam, aztán rájöttem it ez nem olyan nagy teljesítmény :))

Ahogy másoknak nem tetszenek az új szettek a nagyobb értékkel,(mert már mindenféle szettjük biztos megvan) nekem annál jobban, hiszen nekem jó formán alig van pár szettem mások táskáihoz képest. Egy event után jó megszerezni egy szettet és abba felöltözni majd megnézni hogy a fél szerver ugyan abban van és nem érzed végre, hogy olyan nagy a lemaradásod. :D

Hogy melyik újjítás tetszik? Hát nyilván a mindegyik, mivel még nagy újításokat nem éltem meg .:)) De szerintem a Westben a legjobbak az erődharcok, illetve az azelőtt lévő kis dumálgatások, amik néha az erődharcok alatt is folytatódnak, meg a végén is :))


Nagy kapcsolat rendszerem nincs még (de én leszek a legnagyobb kereskedő a west világába), de van pár tag aki sokat segített nekem a kezdésben és rájuk bármikor írhatok mert mindig kapok választ és segítséget. Majd kereshetnek engem is az újoncok, mert apunál lesz minden :)
 

ziani7

Active Member
Sziasztok!

A nagy frissítés és megújulás előtt pár hónappal csatlakoztam,úgyhogy a régebbi felületre én nem nagyon emlékszem,nekem ez a verzió elnyerte a tetszésemet. ;) Számos ismerősöm lett a játéknak köszönhetően,jó pár embert idén lesz,hogy 8 éve ismerek innen... :) A Floridás karakteremet sikerül nagyjából kimaxolnom,úgyhogy tényleg azt csinálhatok ott amihez éppen kedvem van,tetszik ez a nagy szabadság,amit a játék ad. Csupán annyit várnék,hogy vegye valaki a fáradtságot és végre 2020-as szinte emelje a játékot,ne 2014-15-ben maradjunk. :)
 

DeletedUser17668

Vendég
Én anno a 2.0 megjelenése után hagytam abba, nem tudtam megbarátkozni az új kinézettel. Azelőtt meg már akkor játszottam, mikor még erődharcok, nadrágok, bal kezes fegyverek, új avatárok, mesterségek sem voltak, hihetetlen hogy repül az idő. Mondjuk azért egy PÓKER módot szeretnék még a játékba, de tudom hogy ez csak hiú ábránd :(
 

vilamgyors

Member
Sziasztok!
Emlekszek V1(roman szerver mert akkoriban meg nem tudtam magyarul irni, olvasni :p )orakat toltotem szamitogep elott a kalandok miatt,(eleinte meg erodharc sem volt).
A termekek alig jottek es orakat kellet varni mig egyik munkatol a masikhoz mentel,adig beszelgetunk es megosztotuk tapasztalatainkat egymasal.
A legnagyobb elmenyem az aranypuska es a 120 szint volt:D(maj kiugrottam a borombol).
Magyar szerveren 2012 kezdtem Coloradon a Vitathatatlanok varosban.Sokan voltunk Erdelyiek es nagyon jo volt(ekkor jelent meg a naty szett es mindenki ojat akart:D)
 

Robert117

Legendary player (Retired)
Akár 3 napos VIP bónuszt is lehet nyerni!! :eek: Itt el is dőlt, muszáj írnom.
Viccet félretéve, ez még egy egész jó kezdeményezés.

Írjátok le a The West-el kapcsolatos élményeiteket, hogy éltétek meg ti az elmúlt éveket?
Ahogy sokan tudják rólam, az arizónai Mars városhoz, sőt inkább a régi tagjaihoz köt sok jó élményem, amelyek 2011 óta gyűltek.
Maga a játék nekem a kezdetektől fogva szimpatikus, de 1 évnél biztosan nem húztam volna tovább ilyen remek közösség nélkül.
Minden eredményem, kihívás elérése remek élményt adott még nekem. A közösség mellett a játékon belül -jobb híján- saját magamnak támasztott kihívások voltak ezek. (Mint anno a gyűjtői lét). Vért izzadva, de nagyszerű dolgokhoz tudtam hozzájutni, mai napig emlékezetes a Buffalo Bill lábvédő megszerzése, amely az első komolyabb ritkaságom volt, aztán jött a következő lépcsőfok az Arany Tomahawk. A költözés sajnos szétszakította a régi csapatot, ami után inaktivitásba léptem.
2 és fél év után tértem vissza '18 nyarán, majd a régi társak egy részét követve Floridára érkeztem. Itt sajnos be kellett látnom, hogy a gyűjteményem már nem tudom folytatni, nem volt többé lehetőségem megszerezni a hiányzó ritkaságokat, amelyek bármikor a Téli sál sorsára juthatnak, hogy egyszer csak egy kaland mindenkihez ingyen odavágja, ezzel teljesen értéktelenné téve. Úgy döntöttem eladom a gyűjteményem, már amit el lehet, mert ugye ha valamiből nincs 2 azt még átrakatni sem lehet, hiába van még olyan dolgom, amiért 30 milliós ajánlatot kaptam, amire talán rá is bólintanék. Csak a "fényes-neves" cuccokat tartottam meg. Az eladások után be tudtam hozni a lemaradásom és újra olyan minőségben tudok játszani, mint régen.
Viszont mivel beleuntam a saját magam által tervezett challengekbe, már nem volt mi itt tartson a játékban, hiszen a régi társakon(már aki még nem tűnt el) azt látom, hogy belefásultak, elfogyott a kedv, a motiváció és a régi hangulatnak, közösségnek, beszélgetéseknek nyoma sincs.
Elhatároztam, hogy belefogok egy nagyon nagy dologba; ebben az új közegben megpróbálok a régi értékek(csapatjáték, fanatizmus, becsület...) alapján olyan közösséget létrehozni, ahol élmény a játék, mert nekem ez hiányzik igazán. Ehhez szerencsére kiváló társakat találtam, akikkel együtt olyan dolgokat tudunk megvalósítani, amikért én korábban rajongtam. Például: versenyek, programok, egymás támogatása, kisebb társak mentorálása. Ezek olyan dolgok amiket én anno megkaptam kezdőként, és ami miatt beleszerettem a játékban lévő közösségbe. De ezt már akkor sem kapta meg így mindenki, nekem nagyon nagy szerencsém volt, remek emberek közé kerültem. Hasonló felépítésében reménykedek, mivel tudom, hogy egy ilyen hangulatú csapat mennyit számít, és szeretném ha minél többen érezhetnék azt az élményt, amit én megkaphattam. A mai napig hálás vagyok annak a csapatnak! De már csak kevesen maradtak közülük....:(

Milyen változások tetszettek a legjobban? Mit adott hozzá az életetekhez a játék és sikerült-e új kapcsolatokat kialakítani?
A legjobban tetsző változás az MPI behozatala volt, viszont nagyon sajnálom, hogy eddig nem sikerült kihozni az ebben rejlő potenciált.
Nagyszerű embereket ismertem meg a játékon keresztül, szomorú és örömteli történetekkel egyaránt tarkítva. Ez nekem mindennél többet jelent. Jó közösség nélkül minden eredmény és teljesítmény értéktelen.

Mely teljesítményetekre vagytok a legbüszkébbek?
Az Aranypuska megszerzésére, ami akkoriban nagyon nagy dolognak számított. Szerettem volna minél hatékonyabban segíteni a társakat az erődharcokon (ezzel valamennyire viszonozva a tőlük kapott törődést).

Melyek a legemlékezetesebb pillanataitok?
Mivel erődharc-fanatista vagyok, természetesen egy erődharcot emelnék ki, de még csak nem is olyat, ahol én irányítottam:
Az 1. IFBC döntőjét emelném ki, mert ott még nem voltak csilli-villi szettek, csak a színtiszta csapatjáték. Maga a meccs egy óriási derbi volt, de ezzel együtt egy mindkét féltől nagy tisztelettel övezett döntő a lengyel barátaink ellen. Sajnos végül nem sikerült elhozni az aranyat, de az ottani élmények miatt szerintem senkinek nem maradt hiányérzete. Néha megnézem az erről szóló videót, mindig jó érzés rá visszagondolni.
Megosztom veletek:

Minden ami a játékkal kapcsolatos és megszeretnétek osztani, itt a megfelelő alkalom!
A vélhető terjedelem miatt felhasználásra váró további karakterek mennyiségével nem szeretném most teljesen leterhelni a billentyűzetem. :rolleyes:

Osszátok meg velünk történetetek vagy bármit amivel nosztalgiáznátok és a játékhoz kapcsolódik!
Aki erre kíváncsi egy tömör, pár szavas életrajz-szerűséget talál a fő karakterem(Florida) profilján. Még részletesebb dolgokért vagy további kérdésekkel nyugodtan kereshettek, szívesen osztok meg veletek ilyeneket!
 

Gábor11111

Member
2009 óta játszom 2 karakteremet törölték sajnos , hawaiin kezdtem az évek során iowa,V1, jacksonvill,Kentucky világokra is regisztráltam.
Hát leginkább a felszerelések változtatása meg a sok új buff meg az új kalandok be tétele :)
Hát új emberekkel ismerkedtem meg és barátokat is találtam így és a mai napig beszélek velük.
Hát a legemlékezetesebbek a sok erődharcok térések,lövések eszméletlenre lőtt ellenfelek számolása ,karakter próbálgatások + szett kombinációk ismerete.
 

DeletedUser17582

Vendég
Egy kis nosztalgia a kezdetektől...


A jövő kezdete egy város ami barátokból épült fel!


Bevezetés

Nem is tudom, hol kezdjem….régen…nagyon régen megcsörrent a telefonom, hogy jött egy új játék és regisztráljak…Western meg minden….fúúú új és ilyet még nem láttam. Hát gondoltam ám legyen. Meg is tettem az első lépéseket…Regisztráltam és már láttam is magam egy zöldfülű kis suttyót..Gondoltam is, hogy mi ez a baromság. Öltöztetni kell a kis figurát?! Mi ez? Barbie csak virtuális és fiúknak?! Na ekkor lett igazán rossz minden……….

1. fejezet

Suncity Underground vs. PoshadtVíz

Összeverődött a brancs…régi szegedi ismerősök lakótelepi barátok….[player]Hard Boy[/player], [player]Fuck Cops[/player], [player]Poeneroner[/player] és én [player]Jamaoka[/player]…. megalapítottuk a várost. Nem is tartott sok időbe, hogy meg is legyen az első ellenfél egy város amit PoshatdVíznek neveztek. Elvetemült figurák alapították akik egy összeszokott Travianos társaság volt. Gondoltuk most itt vissza lehet vágni….ha már abban a játékban alul maradtunk velük szemben. [player]JaniMaus[/player], [player]Gyuszman[/player], [player]Zoleszko[/player] és a többiek. Szép egy csapat. De ez új játék és egy új világ. Ki jön rá előbb a játék nyitjára. Fejlődtünk és felosztottuk magunk között, hogy ki milyen kasztot választ. Gondoltuk ez így jó lesz. Mindkét város élte életét, míg egyszer csak jött egy támadás..persze építőt támadtak. Mi is felvettük a harcot és egy laza két napos adok-kapok kezdődött el…Ott és itt is voltak kiütöttek. Ekkor kaptam egy levelet [player]Dave80[/player]tól, hogy tárgyaljunk, de addig MNT (meg nem támadás) van. Én rábólintottam, de ahogy minden galeriben, nálunk is volt egy ember aki nem bírt a vérével [player]Poeneroner[/player] a tárgyalás alatt megtámadta [player]Dave80[/player]t. Utólag ez nem volt jó ötlet. A tárgyalás ugyan megtörtént. De másnap kapott a város egy olyan támadást amire abszolút nem számított. Mint egy fésű úgy jöttek át rajtunk. A kis szintűek mentek a nagyobbak felé, míg a nagyobbak haladtak a kisebb szintűek felé….A vége mind két oldalt 60% felett a kiütöttek száma… Újra kellett gondolni a dolgot. Ez így nem lesz élhető…De [player]Hard Boy[/player] és [player]Poeneroner[/player] hajthatatlan volt. Elkezdték a gerilla harcot ami akkor még működött. Párbaj és hotel. Ők nem számoltak azzal a ténnyel, hogy PoshadtVízben nem csak játékosok vannak, hanem egy közösség. Akkor tettek le a gerilla harcról amikor 4-5 párbaj csapódott rajtuk, volt aminek értelme sem volt, de biztosíték ként jött. Ekkor döntöttük el, hogy komolyabb tárgyalásba kezdünk/kezdek PoshadtVíz vezetésével…… Két napig vártam a választ. Csak egy telegramm jött [player]Dave80[/player]tól.

„Most nem érünk rá! Éppen [town]Viktoria[/town] városát ostromoljuk az építők támadása miatt….”

Hát ez is jól indul…Most menjünk segíteni?! Vagy azt sem veszik jó néven?

Felvetettem az ötletet a városban…Persze [player]Poe..[/player] nem értett egyet. [player]Hard[/player] már hajlott, de nézzük meg [town]Viktoria[/town] kocsmáját… Gyakorlatilag nem volt élő ember……Ekkor jött egy TG [player]JaniMaus[/player]tól, hogy vegyem fel a kapcsolatot a taktikai irányítóval azaz [player]Dave80[/player]al.

Én sem akartam rosszat a városnak. Egy próbát megér. Viszont közben [player]Fuck Cops[/player] ámokfutásba kezdett nem nézett se kasztot se nemet se életkort. Mindenkit lőtt nőt, gyereket, építőt… A tárgyalás így befulladt jött két hét adok-kapok. Se dolgozni se lovagolni nem lehetett, mert ahogy kijött az ember a hotelből már jöttek is rá legalább ketten…

Ez így nem mehet tovább! Írtam [player]Dave80[/player]nak, hogy MNT-t kérek azonnal!! A füst el is szállt… A tárgyalás egy dologról szólt. A két város közt teljes béke és építsünk együtt egy várost. Mindenkinek jól jön majd egy közös város ahol lehet ingyen vásárolni. Két alapító Egy [town]Suncity[/town]ből és egy PoshadtVízből két építő együtt húzzák fel a várost és akkor mindenki magáénak érzi…. A város 4 nap alatt készült el…. a neve: 1St State.

Immáron kart karba öltve róttuk a prérit és már kezdett kialakulni egy igazi harcos csapat. Egy igazi falka…[player]Dave80[/player]al is egyre jobb lett a kapcsolatunk. [town]Viktória[/town] város támadását nem nézte jó szemmel az akkor legnagyobb szövetség a Manhunters… Szerencsénkre belső ellentétek is kialakultak ami nekünk csak jól jött. A tárgyalásokat átengedtük [player]Gethran[/player]nak és [player]Flasher[/player]nek. Jól tették a dolgukat a diplomácia terén. [town]Viktória[/town] városából kivált egy nagyobb csoport és megalpította [town]Palace[/town] városát….


2. fejezet

A [alliance]PVX[/alliance] szövetség megalpítása és története

Hiába alakult ki egy „vadházasság” immáron 3 várossal külön-külön sebezhetőek voltunk mindig jött valaki aki gerillaharcba kezdett. Akkoriban a kommunikáció eléggé akadozott. A vadnyugati posta nem bizonyult a legmegbízhatóbnak. Későn jöttek a hírek. Ekkor jött az ötlet, hogy alapítsunk egy szövetséget ahol a belső kommunikáció gyors és működőképes. Egy független várost választottunk tehát a tárgyalás színhelyévé. Egy üveg whiskey és három tárgyaló… Két katona és egy párbajhős… A szövetség központjának megválsztottuk hát 1St. State városát….

A [alliance]PVX[/alliance] szövetség folyamatosan bővült. Mindenki tudta, hogy mi a dolga. Rendszeresen mentek a párbajok a folyamatos fejlesztés és a városok építése. Az építők és a kalandorok védelme…Mikor jött egy sürgöny, hogy [player]Srac[/player] megalapítja [town]Tortuga[/town] városát….A közelben egy erőd épült és tudtuk, hogy nekünk az kell! [player]Dave80[/player] így át tette székhelyét Tortugába ahol megismerkedett [player]Sindzse[/player]vel a város egyik építészével és a város temetkezési vállalkozójával…

[player]Dave[/player] egy árva gyerek volt. Soha nem jutott neki szeretet ezért is lett olyan érzéketlen és kegyetlen, mint egy gép.Ha valamit a fejébe vett annak úgy kellett lennie. Ha valakit a szívébe zárt azért átment a poklon is. [player]Sindzse[/player] és [player]Srac[/player] örökbe fogadta és próbálta egy kicsit a jó útra terelni. Teltek, múltak a hónapok, [player]Dave[/player] is egyre csak cseperedett, de rájöttek, hogy nem fog már változni…..

A mi feladatunk a szövetség nyugati védelme volt… A keleti védelmet [player]Srac[/player], [player]Dave[/player] és még pár lókötő látta el, míg az északit [town]Palace[/town] városa… [player]Pala85[/player] és [player]Herr[/player]. Rendszeresek lettek az összejövetelek és havonta egyszer meglátogattuk a Manhuters legnagyobb párbajosait is. Lassan számolni kezdtek a szövetséggel és a párbajosainkal. Egy nap feltűnt egy [player]Logan[/player] nevű kalandor nem tudtunk róla semmit. Az éj leple alatt támadott minket és kegyetlen harcosnak bizonyult. Sürgönyöztem [player]Dave[/player]nek, hogy ki kéne iktatni az embert, de legnagyobb megdöbbenésemre ők már régen ismerték egymást és egy régi sérelmet próbált meg orvosolni…Egy nap ugyan is [player]Hard Boy[/player], [player]Fuck Cops[/player] és [player]Poeneroner[/player] megölte a feleségét…A béke megtartása érdekében ennek a négy embernek a szövetség vezetői megengedték, hogy párbajozzon a szövetségen belül…

[player]Logan[/player] lelke is megnyugodott és mint helytartó PoshadVízben telepedett le.



3. fejezet

Az első erőd

[town]Tortuga[/town] városa mellett felépült az erőd. A szövetség már várta, hogy elfoglalhassa. [player]Sirally[/player] és emberei már a tornyokban várta az erőd támadását. A [alliance]PVX[/alliance] szövetség felvonult egy két csatlós is jött, bízva abban, hogy nekik is lesz hely az erődben, ha sikerül a támadás.

Eljött hát a támadás napja…hallani lehetett a csenget ahogy a két sereg nézte egymást…A támadás vezetésével [player]Logan[/player]t bízta meg a szövetség. Látni akarta mindenki, hogy mire is képes ez a sokat látott kalandor…Bejárta már több világ prérijét tapasztalt és kegyetlen volt. Már csak percek kérdése volt a kezdés…[player]Logan[/player] egy váratlant húzott…mindenkit átvezényelt az erőd nyugati oldalára és 3 hordó olajat öntött a fűre majd begyújtotta azt.....felkiáltott!

„-Íjászok előre és begyújtani a vesszők végét!”
„-Támadás!”

Először az íjászok adták le a lövéseket majd a muskétások….Az ellenfél is lőtt, mind két oldalon sebesültek és halottak…

„-Mindenki a katona tornyot támadja!! Sok a sérült ott az lehet az első ami elesik az erődben!”

A lángoló vesszők csak úgy záporoztak a toronyra, míg végül hatalmas tűz alakult ki a tetején. Az ellenség menekült a toronyból!

"-Vártunk még azzal, hogy fellépjünk…."

Jött a következő parancs.

„-Cél a nyugati fal! Ne hagyjátok őket menekülni!”

A tűz kezdett kialudni a torony tetején és közben a fal is elesett… Eljött a mi időnk! Felléptünk a toronyba és a nyugati falra…Az ellenség menekülni próbált, de ekkor mindenkiből előjött az állatias énje…Az irokéz harcosok elkezdtek skalpokat gyűjteni a párbajhősök messziről vették célba azt akit csak lehetett… Mind két oldalon sérültek és halottak… A szervezettség megtette hatását…Senki nem értette, hogy is alakulhat számunkra ennyire jól a harc. Mire körbe néztem a városok harcosai egy egy csoportban halad előre és védték egymást… Egyedül [player]Logan[/player] lógott ki a sorból rengeteg volt a rá irányuló lövés, de folyamatosan kitért előlük…[town]Palace[/town] lakói [player]Pala[/player] irányításával célba vette a kalandortornyot. Suncity a munkást.PoshadtVíz és Tortuga a párbajos tornyot. [player]Logan[/player] a kaszárnya árnyékában húzta meg magát. Csendben, higgadtan számolt… Már nem volt sok a harcból. A párbajos torony még tartotta magát a többi torony elesett… Ekkor [player]Logan[/player] kiadta a végső parancsot!

„-Mindenkit lelőni!”

Már csak pár ember vonszolta magát az ellenségből…Ahogy [player]Logan[/player]tól megszoktuk ismét egy váratlan dolgot tett…Elindult egyedül a zászló felé. Mindenki a még élő ellenségre vetette magát mikor [player]Logan[/player] odaért a zászlóhoz…Várt és várt…Amikor az utolsó még élő embert célba vette a fölényben lévő seregünk [player]Logan[/player] a magasba emelte a zászlót! Az erőd elesett.

Dél körül járhatott mikor a sebesülteket ellátta a szanitéc… Szerencsénkre a városaink temetkezési vállalkozói túl élték a harcot és munkához is láttak. [player]A Sebhelyesarcú[/player] és [player]Sindzse[/player] elővette a mérőszalagot és mérte az elesetteket…Véresen tűzött a nap a harc hangjai elhalkultak a távolból hallatszott a postakocsik zaja.Senki nem szólt nem volt újjongás…Az erőd ugyan a miénk, de ezt a mészárlást nehezen fogja elfelejteni aki ott volt a harcban. [player]Logan[/player] sem szólt…Csak bólintott a túlélőkre. A szanitécnek sem engedte, hogy ellássa..Felült a lovára és kelet felé vette az irányt. Egyedül csak [player]Dave[/player] tudta, hogy merre tart éppen és mi okból… Ő sem szólt semmit csak némán állt és nézte ahogy barátja eltűnik a távolba…



4. fejezet

[player]Powerbomb[/player] feltűnése

Megelégeltem a harcot, elegem lett. Gondoltam kicsit pihenek és kereskedőnek állok…Elhagytam hát a város és magányosan lovagoltam a városok között. Kereskedtem, szőnyeget árultam, alkudoztam indiánokkal, de mindig tartottam a kapcsolatot [player]Dave[/player]el. Ahogy alkalom adta sürgönyöztem neki, hogy mégis mik a hírek, mi történik a szövetségben és a városokban. Megnyugodtam, hogy mindenki rendben éli az életét csak egy [player]Morosita[/player] nevű egyén zaklatja őket néha. Ismertem [player]Morosita[/player]t nem éppen a gerincességéről volt híres, de [player]Dave[/player] megnyugtatott, hogy kézben tartják a dolgokat és [player]Logan[/player] is visszatért egy hívó szóra…Neki sem volt a kedveltje [player]Morosita[/player]. Érezte, hogy ott kell lennie amikor elkapják.

Nem hagyott nyugodni a dolog. Írtam hát [town]Tortuga[/town] városába, hogy miként alakulnak a dolgok, mert láttam ahogy [player]Morosita[/player] a város felé vágtat. Kirabolt egy karavánt út közben és csak a bánat járt utána…

„Drága Bajtársam [player]Dave[/player]!
Mik a hírek mostanság?[player]Morosita[/player] úton van felétek.Hallotta, hogy tetemesebb összeg került a bankba.Figyeljetek oda.Éjszaka támad.”

A válaszra nem is kellett sokat várni…

„Szia [player]Jamaoka[/player]!
Köszönjük a figyelmeztetést a városunk határában egy indián törzset molesztált mikor [player]Logan[/player] elkapta és karóba húzta. Egy ideig nyugtunk lesz tőle…Viszont egy érdekes dolog történt. Egy apróság tévedt a városba keresi még a helyét. Neve sincs még érdeklődve néz mindent a városban. Kicsit fura szerzet, de szeretem az ilyeneket. Egy arab lóval jött amire dinamitok vannak kötve…Összedugtuk a fejünket hogy is nevezzük el a jövevényt. [player]Sindzse[/player] anyám mondott egy jó nevet. Hívjuk mondjuk…hmmm….[player]Powerbomb[/player]nak!!”



5. fejezet

[player]Powerbomb[/player] felcseperedése és Whitelist megalpítása

A távolból folyamatosan figyeltem a szövetséget és főleg [town]Tortuga[/town] városát…olvasgattam a feljegyzéseket néha napján a hotelükben is meghúztam magam…Figyeltem ahogy [player]Dave[/player] tanítja a kicsi [player]Power[/player]t, hogy hogyan és miképp párbajozzon, hogy legyen a legnagyobb és a legügyesebb reflexes… [player]Sindzse[/player] mint jó anya fél szemmel mindig figyelte őket, nehogy valami rosszban sántikáljanak…Teltel, múltak a hónapok és [player]Powerbomb[/player] elérte a felnőtt kort…Ekkor kapott ajándékba [player]Sindzse[/player]től egy Bill Doolin szettet és útjára engedte [player]Power[/player]t. Természetesen [town]Tortuga[/town] kapui nyitva álltak előtte bármikor visszatérhetett. [player]Dave[/player] is érezte, hogy nem találja a helyét. Hiányzott neki [player]Power[/player]…Ő is útra kelt, szerencsét akart próbálni a legnagyobbak között…..

[player]Powerbomb[/player] rótta a prérit és kereste a helyét ahogy [player]Dave[/player] is. Megfordultak több városban, de igazán sehol nem érezték otthon magukat…Míg egyszer egy levelet kaptam [player]Dave[/player]től….

„Szia [player]Jamaoka[/player]!
Felbukkantak a vadnyugaton a régi cimborák úgy érzem letelepszem náluk a város neve [town]Akasszatok Magasra[/town]…”

A cimborák akikről írt nem voltak mások, mint egy elfelejtett világ harcosai. Gondoltam magamban lesz itt nemulass….A régi iskola….Meglátogattam hát őket…A kocsmába térve rosszabbnál rosszabb arcú emberekbe botlottam. A vezetőjük egy bizonyos [player]Interpunk[/player] volt… egy igazi mindenhájjal megkent bűnöző…De a többiek sem festettek jól. [player]—Wolf—[/player], [player]Hunky777[/player], [player]Dór férfi[/player], [player].Jesse James.[/player], [player]Jason70[/player], [player]maiky[/player], [player]ZsoltVitz[/player] és [player]Dave80[/player]. Ahogy láttam [player]Dave[/player] is megtalálta a helyét köztük….

Eközben [player]Powerbomb[/player] még mindig kereste, hogy mi az útja. Írt [player]Dave[/player]nek, hogy szeretne bekerülni a városba ami akkor már igazi harcban állt a [town]Székely Hadosztály[/town]-al. A feltétel azonban nem volt egyszerű…Ki kellett ütni valamelyik vezetőt….[player]Interpunk[/player]-ot vagy [player]—Wolf—[/player]-ot. [player]Power[/player] próbálkozott rendületlenül…Volt, hogy győzött, de a Ko nem jött össze… ahogy múlt az idő mindenki a vadnyugat mészárosaihoz akart tartozni…egy két embernek ez sikerült is…[player]árcsiváldó[/player], [player]pista000[/player] és egy bizonyos [player]Dart Tyrannus[/player]. Ekkor jött el [player]Power[/player] ideje….egy este felkötötte a kendőjét és elgondolkozott azon amit régen [town]Tortuga[/town] városában tanult…

„-Ha nem tudod kilőni akkor fogd le!”

Így is tett. Felvette a legjobb ruháját ami adott célzást, reflexet és kitérést….Majd megtámadta [player]Dart[/player]-ot. Kegyetlen párbaj volt…De [player]Power[/player] győzött és figyelt. Látta,hogy a Székelyek a városnál vannak hárman..Gondolta, hogy itt az idő! Kihívta hát [player]Interpunk[/player]-ot is. Szoros csata volt… [player]Interpunk[/player] végig vezetett, de a 7. körben [player]Power[/player] egy lesújtó erejű lövést adott le [player]Interpunk[/player] szeme közé…. A párbaj eldőlt! [player]Powerbomb[/player] álma valóra vált és meg is kapta a meghívót [town]Akasszatok Magasra[/town] azaz a Bitófába. A városba lépve látta, hogy a városlakókra egy mondat van tetoválva:

„S midõn közeleg az utolsó óra,
Nem hiába vésem a falba:
AKASSZATOK MAGASRA!”


Büszkeséggel töltötte el, hogy felérhetett a legnagyobbak közé…Megölelte régen látott mentorát és a zsivány élet már meg is legyezte…Ismét együtt volt a páros…Raboltak, fosztogattak…A törvény keze még sem tudta utólérni őket….

Egy napon egy üveg whiskey mellett elbeszélgettek, hogy nem lenne rájuk büszke [player]Sindzse[/player], Ő nem ezt tanította nekik. Hol marad az ártatlanok védelme? [player]Power[/player] ekkor [player]Interpunk[/player] elé állt és elmondta neki aggályait. Egy banditákból álló csapat nem szívesen engedi el az embereit, főleg nem következmények nélkül…. [player]Power[/player] viszont döntött. Elfogadta, hogy nem lesz egyszerű az élet ezután, de tartja magát ahhoz elvhez amit annó [town]Tortuga[/town]ban tanult…

Felült hát lovára és nem nézett hátra…kilovagolt a városból…Nem fordult meg még akkor sem amikor régi mentora utána füttyentett…Egy mondatot mormolt folyamatosan….

„Jobb vagyok ennél, jobb vagyok ennél….”

Egy megyét lovagolt, kereste a helyet ahol letelepedhet és megalapíthatja saját városát…Okos volt és taktikus…Csak annyira legyen messze Bitófától, hogy könnyen célba vehesse, ha arról van szó…Megépítette hát saját városát egy szellemvárost újított fel…A régi várostáblát levette és feltette a sajátját:

„Whitelist”



6. fejezet

Balcklist….

Whitelist-Whitelist….ízlelgette [player]Power[/player] a város nevét és nem érezte magáénak… A várostábla azt sugallta, hogy ez egy békeszerető város…ám a vér nem válik vízzé tartja a mondás….Kiküldött egy-két meghívót…Az első aki megkapta nem lehetett más csak is [player]Dave80[/player]. [player]Dave[/player] örömmel fogadta, csatlakozott..Most már ketten voltak a városban. Várták, hogy Bitófából jöjjenek a támadások.

Nem is kellett olyan sokat várni és a banda már jött is hatalmas porfelhővel…Az előfutárok [player]Hunky7777[/player] és [player]—Wolf—[/palyer] összenézett a két városlakó és mindent egy lapra téve két különböző taktikával védekezett. Nem tűnt rossz megoldásnak,hiszen [player]—Wolf—[player] 3 párbajból alul maradt. [player]Hunky7777[/player] rosszabbul járt..Őt kiütötték. Ott feküdt a porban a város főterén. [player]Power[/player] megszólalt…

„-Ha ez így megy le kell cserélni a táblát….”
„-Mégis mire?!” Kérdezte [player]Dave[/player]
„-Blacklist!” Csillant fel [player]Power[/player] szeme…

Megjött a többi elvetemült figura is. Köröztek a városban, mint a keselyűk…[player]Power[/player] egy-két lövést leadott a Saloon ablakából…Számítani lehetett Bitófa támadására…Egy csapat bandita nem engedi el az embereit bűntetlenül…főleg nem kettőt…[player]Hunky7777[/player] testét felfektették a lovára és ahogy jöttek párbaj nélkül távoztak…A várostáblára egy tőrrel egy üzenetet tűztek…

„Ezzel még nincs vége….” Állt a cetlin.

Még aznap éjjel kicserélték a táblát és meghívókat küldtek szét…Tudták mind a ketten, hogy túlerővel állnak szemben…

Másnap ahogy a nap kelt fel három idegen lovas alakja rajzolódott ki a távolban… Felismerte őket [player]Power[/player]… Kissé félve, de fegyver nélkül fogadta őket… három régi barát volt az. Igaz kettő bitófából, de jó szándékkal és segíteni jöttek [player]árcsiváldó[/player], [player]pista000[/player] és [player]Tomaszahun[/player] a többiekre még várni kellett, de már jött is a sürgöny, hogy úton vannak….Hamarosan meg is érkezett [player]Sidak[/player] és [player]Sierras[/player]. Ekkor még senkinek nem tűnt fel a város új neve és táblája ami csak egy fekete tábla volt egy krétával a tetején…
[player]Dave[/player] viszont egyértelművé tette a dolgot…Egy idézetet írt a táblára…

„Háromféle képpen mehetnek itt a dolgok…jól, rosszul és ahogy én akarom!”

Ekkor tűnt fel mindenkinek a város kapujában álló városnév:

„Blacklist”

A város táblájára folyamatosan kerültek fel a nevek akiket le kellett vadászni…. Sikeresnek bizonyult. Egyre többen keresték fel a várost és adták a megbízásokat. Lassan olyan hírneve lett a városnak, mint annak idején Bitófának… Jól alakultak a város dolgai, míg egy napon amikor a kereskedő irodát vezettem jött egy sürgöny [player]Powerbomb[/player]tól, hogy [player]Dave80[/player] nincs többé…Egy bizonyos [player]Moranon[/player] végleg megölte…Elszomorodtam, de tudtam jót kell cselekednem és már kértem is egy meghívót a városba, hogy átvegyem régi bajtársam helyét és befejezzem amit elkezdett….

Párbajos ruháim koszosak és elhasználtak voltak…még [alliance]PVX[/alliance]ben volt rajtam utoljára.A párbajos képességeim is megkopotak. Ez így nem lesz jó, de tenni kell a dolgot…vissza kell rázódni….

Kezdetek nehezek voltak, de mindent a városért….

Felvetem hát a régi cuccaimat és elkezdtem a felzárkózást…

[report=702478659d434468a3]Párbaj: jamaoka ZsoltVitz ellen[/report]
[report=70247570a7d0e89dff]Párbaj: jamaoka SHK ellen[/report]

Éreztem, hogy a régi dolgok nem működnek és valami újat kell előhúzni a „kalapból”….Váltottam hát…Ahogy fegyvert úgy stílust is…

[report=71933148e4c0c2234c]Párbaj: jamaoka Gonder ellen[/report]
[report=71891946498328ff8e]Párbaj: BekesBika jamaoka ellen[/report]
[report=71890650fa6966064a]Párbaj: jamaoka Alex Blaise ellen[/report]

Jónak bizonyult… A fő ellenség egy bizonyos [player]McRae[/player] lett…Keménykötésű párbajos. Amolyan Buffalo Bill. Olyan volt, mint egy árny.Ha nem voltál résen lesújtott és már a kórházban is találtad magad..
Az igazat megvallva nem tudom, hogy mivel érdemelte ki [player]Power[/player] figyelmét, de az első helyen állt a kőrözöttek listáján….

Ahogy a város neve is mutatta feketelistán volt ki kellett iktatni…Az első összecsapások csúfosak voltak….

[report=72290621f42a180bdd]Párbaj: jamaoka McRae ellen[/report]
[report=72318824afbcc3e345]Párbaj: McRae jamaoka ellen[/report]
[report=72336282dcf51950ac]Párbaj: McRae jamaoka ellen[/report]
[report=72337153e78cd2a07b]Párbaj: jamaoka McRae ellen[/report]

Valamit tenni kellett. A város jó híre forgott kockán…Nem jött meg az áttörés, de egy halvány remény már látszott…

[report=732999927b37178bde]Párbaj: McRae jamaoka ellen[/report]
[report=73340442eddcf2d0a4]Párbaj: McRae jamaoka ellen[/report]
[report=736774419f25ef0d2d]Párbaj: jamaoka McRae ellen[/report]
[report=736977889661215fad]Párbaj: jamaoka McRae ellen[/report]
[report=74060728f18beb7113]Párbaj: jamaoka McRae ellen[/report]

Mindenki kezdett megnyugodni….Szép napok voltak….

Ám jött egy vita a vezetők között amire senki nem számított….[player]Tomaszahun[/player] elhagyta a város egy személyes vita miatt Blacklist ott maradt mint egy félkarú óriás….Kint voltam a prérin éppen egy fejpénzt szerettem volna besöpörni amikor megjelent mellettem [player]Powerbomb[/player]…Megállt, rám nézett majd halkan, de határozottan azt mondta…

„-Itt kell, hogy hagyjam a várost. Néhány dolgot tisztázni kell magamban. Folytasd csak amit elkezdtél. [player]Tomaszahun[/player] visszatér idővel majd én is..”

Megemelte kalapját, hátra csapta kabátját és elvágtatott északnak a nagy tavak felé….

Ahogy ígérte [player]Power[/player] [player]Tomaszahun[/player] vissza is tért, de már nem volt a régi…Építő lett, szögre akasztotta fegyverét és piacolásba kezdett. A név is kezdett hiteltelenné válni. Ekkor jött egy döntés. Váltani kell és új célokat kitűzni….Az új célok pedig változásokkal járnak… A város egy új nevet kapott és a lakosok újabb célokat tűztek ki maguk elé. Mi is lehet a legfrappánsabb név egy új célokkal teli városnak?! Hát nem lehet más csak is:

[town]A jövő kezdete[/town]

A történet pedig folytatódik azóta is….
 
Fent