[Archív] Rekordok (KIBESZÉLŐ)

  • Témaindító Red Dead James
  • Kezdés ideje
Státusz
Nem lehet hozzászólni.

DeletedUser17699

Vendég
Az első két erődharcos rekordot 7 éve nem döntötték meg.
Csak majdnem volt rá példa, illetve beállították.

A legnagyobb okozott sebzést le lehet beszélni, hogy fogsz egy embert beöltözik Patbe, neked meg csak durrogtatnod kell. Egyébként kikag sebzése nem főharcból született, de a fake harcok sebzéseit is elfogadom.
Kitérésre honnét szerzel annyi embert? Régi világon? Új világokon meg lehetett dönteni, ezért is lett szétválasztva.

A talált tárgyasnál nem hinném, hogy valaki is meg fogja találni Ulysses felöltőt.
A szintesnél van a karabélynál értékesebb tárgy is.
Legtöbb teljesített kalandnál meg az a helyzet, hogy minden frissítésnél jön be egynéhány.

Ennyi erővel szüntessük meg a rekordokat, és ne legyen semmi. Minek is?
Itt az volt a kérdés, hogy az én általam beírt rekord véges, és ezért nem megfelelő ide. Feltételezem, nem személyeskedés miatt van ez a döntés ( háháhhá :D ) hanem mert véges a rekord. Elfogadtam. De ránéztem a rekordokra és láttam csomó véges rekordot. Ezekből 1-2t bemásoltam.

A "nem hinném hogy valaki megtalálja ulysess felöltöt" ezt nem tudom elfogadni válasznak. Mi van ha megtalálják? Simán benne van. Tehát ez véges rekord.
A szintesnél példa a karabély, nem néztem utána melyi ka legértékesebb tárgy, de magyarul ez is véges.
Az h a kalandoknál jönnek új rekordok....hát istenem, mi van h ha a városlétszámot megemelik 100ra? Nem lehet erre apellálni, hogy majd úgy is lesz változás. Jelenleg nincs, van egy kaland bázis, ha valaki megcsinálja mindet, akkor teljesítette a rekordokat. Ha két ember is teljesítette, majd jön 1 új kaland, akkor megint meg lehet nyitni a dolgot, de ugyanez van, h ha várunk arra h a városok létszáma emelkedhet simán... Oké, h kaland 2 havonta jön, városlétszám emelés meg sose volt, de lehet, benne van. De keresek még ha gondolod ilyeneket :D
 

DeletedUser17699

Vendég
Ronika, Pacsi azt a 12 Kot egy marha jó harcon érte el nem kicsik ellen .. itt a harc https://www.westforts.com/hu1/battles/battle/32681
Az a rekord szempontjábó tök mind1. Ha egy buliharcon csinálok 13 KOt, akkor felkerülök. A szabályzatban mintha olvastam is volna, h a rendes harcok számítanak bele. Ennyi a kitétel tudtommal. A mi 41 fős harcunk is komoly harcon volt, mégis meg lett kérdőjelezve, hogy honnan tudjuk h nem volt manipulativ :D
 

krcsirke

el pollo diablo
Megnéztem néhány rekordot. A teljesség igénye nélkül sorolok 1-2 simán manipulálhatót.
Erődharcok
- legtöbb találat
- legtöbb KO
Egy top full irist tábival bedobsz csomó kis ép-s közé. Egyértelműen megoldható a rekorddöntés, ha akarod.


- Legnagyobb okozott sebzés: Úgy helyezkedik az iris h csak nagy ép-sre löjön.
- legtöbb kitérés találat elől: Ez egyértelmű, kis kezdőket állitassz az ellenhez, te meg top katona vagy. Simaliba.

És sorolhatnám....mindegyik manipulálható.

Legértékesebb munkánál talált tárgy. Erre csak leírnám még, hogy ti okosabbak vagytok ebben, biztosan tudjátok, hogy melyik a legértékesebb tárgy a játék adatbázisában. Ha valaki azt megtalálja, akkor ez a rekord véges. Nemde? Khm :)
- legmagasabb elért szint fejleszthető tárgyaknál: 5s a max, ha elérem a karabélyommal, nyertem? véges rekord.
legtöbb teljesített kaland: Ha megcsináltam minden kalandot, nyertem. Véges rekord.


Ezekre azért érdemes ránézni. Nem néztem tovább, találhatok ha még szeretnétek :)

Huh, nem bánom, hogy a fórumon van élet, de most szedtem össze annyi energiát, hogy levezessem ezt:
Véges rekordok jelenleg is vannak, de azokat nem 5 perc alatt lehet beállítani. Legértékesebb fejlesztésű tárgynál, jelenleg egy elég drága neves cucc lenne, abból 243at összeszedni nem kevés rög ráfordítás lenne, aki megoldja, megérdemli az "örökös" (míg nem jön új értékesebb tárgy) rekordcímet, hisz itt helyi viszonylatban legalább 1 évi üzemeltetési költséget állna kb. Legértékesebb munkánál talált tárgynál, hogy a te tárgytalálási értéked 30k felett legyen, szintén annyi pontot kellene venned, hogy ismét megérdemelnéd az "örökös" rekordot. Kalandok mindig lesznek újak (ma is jött bétán egy), elég ha egyet kihagysz, máris hátrányba vagy, illetve sok régi kaland elérhetetlen már, de sok régi játékos is abbahagyta a játékot idővel, így abszolút olyan embert, aki minden kalandot megcsinált volna nem sokat találsz, előbb-utóbb, sőt lehet most is olyan vezet, aki kihagyott anno x kalandot.
Erődös rekordok: Kellene akkor neked legalább 41 online ember a védőknél, aki úgy játszik, ahogy te akarsz, emellett 50 támadó, aki szintén a kedvedért úgy tesz mindent, ahogy kell. Nem kivitelezhetetlen, de mivel bármikor mellélőhetsz, krit nem jön össze, KO-t elszedik tőled, vagy éppen nem térsz, eléggé lutri, nem egy ilyen harcot kellene lejátszani, nem egyszer, nem kevés emberrel. Aki így megtudná oldani ezt (maximum egy haldokló világon lehetne kevesebb emberrel megoldani, de fennáll a lehetőség, hogy valaki bekerül, mert a kis erőd nincs megtöltve), az megérdemli a rekordot szintén, de amíg minden évben van új erődös szett, ezt minden évben újra eljátszani... Hát hajrá, legalább lesz élet.
1-ről 150re ismét kihívás és nem olcsó mulatság, új szettekkel, buffokkal, persze ez is állandóan dönthető lesz, nem véges rekord.

Gondolataimat összegezve, idézettel kezdenék:
Ennyi erővel szüntessük meg a rekordokat, és ne legyen semmi. Minek is?
Ehhez nem sokat kell hozzátennem, aki érti mennyi munkával jár egy rekord összehozása, akár karit felhúzni megfelelő szintre, harcon jól szerepelni, aktív lenni évekig, illetve 0-24 játszani a fejlődésért, ők megérdemlik, hogy versenyezzenek a hírnévét, ami lehet 5 percig, lehet évekig tart.
De amíg az általad javasolt kategória igen csak véges, kb pár perc és onnantól nincs rekord döntés, megértheted, hogy ebből hiányzik az a munkamennyiség, elkötelezettség, ami a jelenlegi rekordok nagy részében megtalálható.
9 év tapasztalat után azt hiszem zárhatom így részemről az általad javasolt rekord ötletféleséget, hogy véges, kihívástól mentes, egyben hamar beállítható.
Köszöntem a figyelmet!

giphy.gif
 

DeletedUser

Vendég
Hahahahahahhaha, szivembol irtad le ezeket a sorokat csirke. :D tabletrol lusta voltam, de szerencsere belelatsz a fejembe, imadlak. Minden sora fedi a valosagot. Remelem most mar erteni fogod Ronika. En abba kotottem bele, hogy te azt irtad, mindegyik rekord manipulalhato. Ez teves. Erre felhozol peldanak olyan rekordokat, amikrol azt se tudod hogy mukodnek. Ne legy amator.

Ezt a gifet facen kuldd mar el, epic nagyon haha.
 

DeletedUser17699

Vendég
Itt most a véges és nem véges rekordokról volt szó ugye. Itt nem az a kérdés, hogy egy rekordot milyen nehéz megdönteni, mennyi idö megdönteni, mennyi esély van a "végesség eléréséhez" (csúnyán megfogalmazva). Itt csak az volt a kérdés, hogy egy-egy rekord véges vagy nem. A rekord listán lévőknél is van különbség a top sebzős rekordja s a top lövő rekordja között nehézségben. A kérdés tehát, hogy vége van e egy adott rekordnak vagy sem. És az általam felsoroltaknak igenis vége van, el lehet érni a maxot.( a kalandoknál is, csak ott ugye mindig jön új, de te egyszer elmondhatod magadró - ha ügyes vagy- hogy te bizony minden kaalandot teljesítettél).

A manipulálós részhez annyit, hogy az is szintén elméleti síkon van. Nehéz lenne megoldani, de MEG LEHETNE OLDANI. És onnantól kezdve, hogy valami megoldható, meg is lesz oldva. (Muprhy törvénye után szabadon ez a CRonika törvény).

A legvégén lévő bekezdés szörnyen felhúzott, és felháborított. Ha van játékos, akinek 30-35 fő felett járnak az emberek a városában harcra, kérem írja le, mennyire egyszerű naponta motiválni az embereket, hogy járjanak harcokra, mennyire nehéz összekovácsolni egy csapatot olyanná, hogy képesek legyenek elmenni a harcokra. Lévén, hogy az általam írt létszámtó évekkel ezelőtt volt cska több (ha igazat írtatok a convergences témában), azt kell mondjam, hogy szörnyen böszmeség ezt írni rá: "véges, kb pár perc és onnantól nincs rekord döntés, megértheted, hogy ebből hiányzik az a munkamennyiség, elkötelezettség, ami a jelenlegi rekordok nagy részében megtalálható."
Ezt csak az tudja milyen kemény meló, akinek van ilyen városa. (Arról nem is beszélek, hogy én igencsak minuszból építettem ki ezt a várost ilyenné, de ez nem ide tartozik) :)
 

DeletedUser

Vendég
Nem szemelyeskedes, csak megjegyeztem, megkertelek, hogy inkabb maradj csondbe, es ne probald az igazadat rank eroltetni olyan dolgokkal, amikhez fogalmad sincs. Amiket megemlitettel rekordokat, nem vegesek. Krcsirke kifejtette mar elottem, nyalazd at tobbszor, hogy megertsd.

Minden tisztelettel megkerlek, ha nem ertesz valamihez, vagy nem vagy benne biztos, ne lokd a hulyeseget. Hasznald az intelligenciad akkor nemes dolgokra is.
 

DeletedUser17699

Vendég
Nem szemelyeskedes, csak megjegyeztem, megkertelek, hogy inkabb maradj csondbe, es ne probald az igazadat rank eroltetni olyan dolgokkal, amikhez fogalmad sincs. Amiket megemlitettel rekordokat, nem vegesek. Krcsirke kifejtette mar elottem, nyalazd at tobbszor, hogy megertsd.

Minden tisztelettel megkerlek, ha nem ertesz valamihez, vagy nem vagy benne biztos, ne lokd a hulyeseget. Hasznald az intelligenciad akkor nemes dolgokra is.

Ha valaki nem ért egyet veled/veletek, akkor az még nem amatőr, maximum más véleményen van mint te. AZ élet ilyen. Én se bántottam senkit, amiért gőzük sincs, hogy milyen egy top várost vezetni. Mert nektek aligha van fogalmatok róla. Vagy arról, hogy milyen játszani ilyen szembeszélben, és mégis fenntartani ezt az állapotot. Megértem, hisz nektek ehhez nincs kedvetek, esetleg tehetségetek, vagy nem érdekel a dolog titeket, de nem nevezlek amatőrnek titeket, és nem nézlek le nem utolsó sorban ;)
Tessék tiszteletet megadni a másiknak, ez egy fórum, hol máshol, ha nem itt kell leírnia mindenkinek a véleményét? Arról nem is beszélve, hogy én már a 16. oldalon hagytam volna a témát, de mindig írt még valaki hozzá valamit.
 

DeletedUser

Vendég
Oké, nézzük.

Nem azért vagy amatőr, mert nem értesz egyet velem. Hanem mert akkora királynak állítod be magad, mert elértél valamit, de ennek ellenére olyan hatalmas butaságokat írsz le ide, amivel pont az ellenkezőjét éred el. Személyeskedés? Ismerlek? Mindkét kérdésre NEM a válasz. Szerinted milyen dolog lenne, ha személyeskednék egy nyilvános fórumon..? :) Amatőr, nemde? Az itt leírtak alapján alkotok véleményt. Ami szerint még az jön le nekem, hogy nehéz a felfogásod. Vagy nem akarod felfogni az egyszerűt, vagy nem tudod. Honnan tudod, hogy nekünk nincs tapasztalatunk városvezetésben? Azért, mert Te ezt elérted a városoddal és annak tagjaival, nem kell ennyire túl hypeolni magad. Nagyon egyszerűen összelehet szedni 50 embert erre a rekordra, és be is van állítva a véges rekord. Folytassuk azzal, hogy Te azzal kezdted az egészet - nyilván próbáltad védeni magad, reflexből már -, hogy azt mondtad: "mindegyik rekord manipulálható". Mire válaszoltam Neked, hogy ez nem igaz, felhoztál 7 olyan rekordot, amiből 6-nál egyáltalán nem beszélhetünk arról, hogy manipulálható.

Arról nem is beszélve, hogy én már a 16. oldalon hagytam volna a témát, de mindig írt még valaki hozzá valamit.

16. oldal:

Viszont szívesen folytatom az eszmecserét ha van rá igény :)
 

DeletedUser17699

Vendég
Oké, nézzük.

Nem azért vagy amatőr, mert nem értesz egyet velem. Hanem mert akkora királynak állítod be magad, mert elértél valamit, de ennek ellenére olyan hatalmas butaságokat írsz le ide, amivel pont az ellenkezőjét éred el. Személyeskedés? Ismerlek? Mindkét kérdésre NEM a válasz. Szerinted milyen dolog lenne, ha személyeskednék egy nyilvános fórumon..? :) Amatőr, nemde? Az itt leírtak alapján alkotok véleményt. Ami szerint még az jön le nekem, hogy nehéz a felfogásod. Vagy nem akarod felfogni az egyszerűt, vagy nem tudod. Honnan tudod, hogy nekünk nincs tapasztalatunk városvezetésben? Azért, mert Te ezt elérted a városoddal és annak tagjaival, nem kell ennyire túl hypeolni magad. Nagyon egyszerűen összelehet szedni 50 embert erre a rekordra, és be is van állítva a véges rekord. Folytassuk azzal, hogy Te azzal kezdted az egészet - nyilván próbáltad védeni magad, reflexből már -, hogy azt mondtad: "mindegyik rekord manipulálható". Mire válaszoltam Neked, hogy ez nem igaz, felhoztál 7 olyan rekordot, amiből 6-nál egyáltalán nem beszélhetünk arról, hogy manipulálható.



16. oldal:

Büszke vagyok az elért eredményeinkre.Ennyi. Mivel a sikert elismerni a magyar embernek mindig is nehezére ment (ékes bizonyítéka vagy), így kénytelen vagyok ezt szélesebb körben híresztelni. A városi chattől kezdve a programokon át mindent.
Annyit mondok fiatal barátom, hogy mindenki tudja, hogy a mi rekordunk nem "összeszedett emberekből áll". Ezek a srácok odateszik magukat. ;) És érdekes mód, meg kell nézni, hogy hányan a mai napig itt vannak még. Ugyanúgy, akkor összeszedek 50 embert és beállítjuk az összes rekordot ami megdőlt. De az mindenkinek a saját lelkiismeretének a dolga, hogy mennyire tud örülni egy manipulált rekordnak. A mienk tiszta, a mienk nem manipulált.
Mindegyik általam felhozott rekord amit irtam manipulálható! Ha te eirod az ellenkezőjét, attól még nem az lesz az örök rvényű igazság. Ha 1-2 spanod felhívod ide, hogy támogassanak meg, akkor se lesz ez igaz. Egyszerűen szélsőséges körülmények mellett mindegyik hozható. A harvey-é is, kanyim leírta hogyan. A többi 7-t meg én leírtam hogyan. Ennyi. Ha tetszik tetszik ha nem nem. Ez beszélgetés volt, elméleti síkon lévő dolgokról beszéltünk. Nyílván senki se lesz olyan hülye, hogy ezért pl újra kezdje a játékot, hogy beállítson egy ilyen rekordot, mert a játékosok 1%-a ha tud erről a fórum létezéséről.

Szerintem kicsit túltoltad a dolgot, nyugodj meg, pihenj, reggelig már ne is reagálj. Mivel nem szeretném, ha rossz szájízzel gondolnál rám, bedobok egy új témát, amit lehet folytatni, és így úgy fog tűnni, hogy kihátrálok a beszélgetésből, jó lesz így? :)

Szóval, írogatom a blogomat, hol lehetne ezt a fórumon hírdetni, melyik topic alkalmas rá vajon?
 

DeletedUser

Vendég
Mivel a sikert elismerni a magyar embernek mindig is nehezére ment (ékes bizonyítéka vagy)

Szep es gratula, de amig lehet tudatosan manipulalni, erdemtelennek tartom.

Köszi a gratulációt, átadom a lakóknak :)

Nézzük csak ezt most:

Megnéztem néhány rekordot. A teljesség igénye nélkül sorolok 1-2 simán manipulálhatót.

Legértékesebb munkánál talált tárgy. Erre csak leírnám még, hogy ti okosabbak vagytok ebben, biztosan tudjátok, hogy melyik a legértékesebb tárgy a játék adatbázisában. Ha valaki azt megtalálja, akkor ez a rekord véges. Nemde? Khm :)

Most akkor manipulálható, vagy véges? Folyamatosan vágod magad alatt a fát. Ez hogyan manipulálható? Véges? Ahhoz rengeteg pontot kéne vegyen az illető, hogy elérjen mondjuk egy 61,740$ vételár értékű felszerelést. Ha ez egyszer megvalósulna, akkor jogosan lenne örökre övé ez a cím, nem gondolod? Lásd át a dolgokat. Nem kell kihátrálnod, se megmondanod azt, hogy én mit csináljak. Egészséges vitát folytatunk, bár kezdem úgy érezni, hogy prédikálok néha.. Kérlek szedd össze magad, és érvelj, hogy folytatni tudjuk a beszélgetést, mert ez így nagyon egysíkú.
 

DeletedUser17699

Vendég
Nézzük csak ezt most:



Most akkor manipulálható, vagy véges? Folyamatosan vágod magad alatt a fát. Ez hogyan manipulálható? Véges? Ahhoz rengeteg pontot kéne vegyen az illető, hogy elérjen mondjuk egy 61,740$ vételár értékű felszerelést. Ha ez egyszer megvalósulna, akkor jogosan lenne örökre övé ez a cím, nem gondolod? Lásd át a dolgokat. Nem kell kihátrálnod, se megmondanod azt, hogy én mit csináljak. Egészséges vitát folytatunk, bár kezdem úgy érezni, hogy prédikálok néha.. Kérlek szedd össze magad, és érvelj, hogy folytatni tudjuk a beszélgetést, mert ez így nagyon egysíkú.

Privátban ment a válasz. :)
Elment a dolog rossz irányba, és mivel több helyen is jelezték, hogy készítik a popcornt, miközben a mozijegyért nem fizettek, jobb ha ott folytatjuk, itt a témát részemről befagyasztottnak tekintem, priviben viszont mehet a dolog ezerrel. :)

A blog írásos kérdésem még fenn áll, tudja valaki, hogy melyik topicba lenne való a blogomnak a hírdetése illetve kibeszélése?
 

DeletedUser

Vendég
Én belépnék egy ilyen felvetéssel, mit szóltok?
 

Csatolmányok

  • west.png
    west.png
    134,5 KB · Megtekintések: 21

DeletedUser15763

Vendég
Pár dolgot megcáfolnék.
Minden ismételhető kalanddal (ősrégi karakterekkel), új cuccokkal + tuninggal növelni tudod a karaktered tulajdonságait, így mindig újabbnál újabb rekordok születhetnek. Csak tartani kell a tempót, elsőnek végesnek tűnhet, de mégse azok.

-Kereskedelem: Legöregebb karakterek kb 14500$ig látnak el most. 50k$-s holmik még egy év tized múlva sem fogunk találni. Durván 3 évig 12800ig láthattunk el, és most jött idén először egy olyan szett és keverékek amivel már 14500-ig elláthatunk. Ha így gondolkozunk rövid távon véges, vagy mégse? Hiszen folyamatosan lehet tuningolni a Ponce szettet, és folyamatosan jönnek a pontot adó kalandok, aki ilyen téren lemarad, az nem fogja tudni megdönteni, de aki rengeteg millió $ ölt bele az igenis megtudja dönteni, és hip-hop új rekord született.

-Irányítás: minden kalandot teljesítő + 5ös egylövetű + Piza lószett vagy Amish lószett feltuningolva + Amish ruhaszett és a szektorodba egy Lee+Pat G-s emberke legyen, azonnal megvan döntve a legjobb sebzés. Akár krit, akár egytalálatos. Minél jobban húzod az amish szettet + minél több kalandot teljesítettél, és minél alacsonyabb ellenállóba lősz, a legjobb 5 alatti, annál nagyobb mennyiségű sebzést vihetsz be. Ha egy normál Amish szettbe sebeztél ezekkel a feltételekkel 1300at, nem fogod tudni megdönteni az olyan sebzést, aki felhúzta 4-5-ös szintig, hiszen neki több az irányítása. Minél több irányítása van az embernek annál nagyobb esélye van találni, és sebezni. A Kritekről másik témakör.

-Életerő: minden kaland + max élettel teljesítve + agyontuningolt aktuális max épes ruhád születhet a rekord. Ha valaki így felöltözik és 16-30k éppel rohangál már, és a 30k épes a katona a hangsúly, akinek nincsen már valószínű ellenállása, nah abból születhet a legmagasabb krit mennyiség. Erre a legvalószínűbb, csak V1en születhet. Oka: ott vannak olyan pontozások, ahol max éppel rohangálnak az emberek, illetve ott vannak a legöregebb karakterek is. A kritre, és a max életre ott tudnák legjobban megdönteni, ha szeretnék. Manapság is az elméletem bebizonyosodott szinte, csak onnan jönnek a krit megdöntések...

-Teljesítmény: Nah ez is véges, vagy mégsem? Vaimo végesen elérte a maximumot, de ha jön be egy jobb dolog és abba hagyja a játékot, máris megvan döntve az ő rekordja.

-Kalandok: Itt is az számít, hogy kinek milyen idős a karaktere. 2010 előtti karakterek előnybe vannak másokkal szembe, mert vannak olyan kalandok, amiket azóta sem lehetett lezárni. Így nehéz megdönteni pl.: Vaimoét is. Vagy mégsem? Elég, ha egyszer elfelejti megcsinálni az újabbnál újabb időkorlátos kalandokat, és máris beelőzték.

-Fejlődés: Jön egy jobb TP-s ruhaszett, és máris előnybe van bárki Logannal szembe. Pl.: most a Nathaut lószett már 5%kal több TP-t lehet vadászni. Elődje Frank James volt. + Munkás karakterrel már együtt a kettő 15% tp növelés érhető el. Ha valaki azt letolja, amit ő csinált meg 192 nap alatt, már rövidebb ideig tart az illetőnek. A folyamatról nem írok, azt sztem mindenki ismeri, hogy miként kell 0-ról 150-re ugrani ideális körülmények között.

-Munka: Templomépítés is véges, vagy mégsem az? Jönnek az újabbnál újabb szettek. Szerelmesek idején a max templom 240 volt, most a Benjaminnal már 370. Szóval ez is könnyen megdönthető. Elsőnek végesnek tűnik, de az eventek hála ez is végtelen. Véges építési pontszám, városok esetén emiatt kilőve, hiszen építhetjük végtelenségig a templomokat. Sima egyéb munkákra is igaz a folyamat. Talán véges Roníta rekordja? Nem az, bárki megtudja dönteni. MAX TP ruhával, aranymelóval uazt megcsinálod, mint ő tette és, ha van lehetőség Munkás karakterrel teljesíteni, és van táskád a karaktered megvan döntve a rekordja. Oda sem nagy kell nagy kunszt csak 1 jó pontozás, igen, erre rákel pontozni, és egy jó szett.

-Párbajok: Minden rekord megdönthető, csak kitartás, ősrégi karakter kell + agyontuningolt szettek, és egy passio szintű 3-as jobbos (5ös harper szóval a lényeg itt is a tuning), és az összes megvan döntve. :) Tp szintén megvan döntve, csak lentről felfele kell ütnöd, ha pedig 320ról 450re ütsz meg egy tankot, máris megdőlt a rekord egy TP-s szettbe, és addig lesz véges, míg nem jön be újabb TP-s szett.

Szóval a legtöbb dolog mégis csak megdönthető, amiket korábban felsoroltatok szerettem volna megcáfolni. Függ a karaktered öregségétől, minél öregebb 1 karakter annál több előnye van egy újonnan regisztrálttal szembe, de ez is szorgalom kérdése. De az újonnan regisztrált is megverheti az ősrégi karaktert, mivel valószínű, ha eredményekre akar menni agyontuningolja magát, és megverte a régi karaktert. Szóval mindez szorgalom, KITARTÁS kérdése. Végesnek tűnnek a dolgok, de mégsem azok.

ui.: eme kategóriákat én nem tartom már rekordnak, mivel 2015 óta mindenki agyonhúzta magát:
legmagasabb elért szint fejleszthető tárgyaknál (5001-9999$ vételárú)
legmagasabb elért szint fejleszthető tárgyaknál (10000$ feletti vételárú)
stb.
 
Utoljára egy moderátor szerkesztette:

DeletedUser7602

Vendég
Sziasztok!
Úgy érzem ezen a ponton reagálnék pár dologra, mert elég sok mindenről szó volt itt úgy látom... Megpróbálok időben sorba menni, de elég sok hsz érkezett utolsó látogatásom óta.

Roni:
"Például Harvey fél év alatti 0150-re húzott karija. Simán lehetett más, csak más nem foglalkozott ezzel h ide kiírja." - Igen, lehetett akár, sosem állítottam hogy nem így van. Amennyiben valaki vissza gondol, és úgy érzi, kevesebb időbe telt neki ezt megcsinálni, ÉN kérem, hogy jelezze itt ha tudja igazolni, és én elfogadom. Valamint ha a support is rábólint persze... hozzáteszem nagyon segítőkészek voltak ez ügyben, mikor jeleztem, mire lenne szükségem. Kétlem hogy most elárasztanák a kérelmek a supportot, de aki úgy gondolja, feltétlen tegye meg!

A leggyorsabban elért 150es szint az nem véges? Tegyük fel, keresnénk a lehető leggyorsabb fejlődés receptjét, és amikor megtaláltuk, megbíznánk egy embert azzal, hogy a gyakorlatban a receptet követve húzza fel a karit 150-re. Tételezzük fel, hogy mindent kiszámítva a lehető legrövidebb idő alatt a 150et elérni teszem fel 10 nap alatt lehet. Mert ugye egy építés egy párbaj fix idő, tehát ettől gyorsabban nem lehet. Akkor ez véges rekordnak minösül. Miért van fent? - Ezt azért elárulom, megmosolyogtam kicsit, de értem mire akarsz kilyukadni ezzel... viszont... ha így nézzük a játékban eddig elért rekordokat, és csak szigorúan matematikailag vizsgáljuk úgy, hogy minden egyes körülmény 100%-osan optimális az adott teljesítményhez, akkor minden rekord véges nemde? Csak az a helyzet hogy a valóság más egy kicsit, nem gépek vagyunk (emberi tényező), és a körülmények sem a leg optimálisabbak legtöbbször, csak maximum törekszünk arra, hogy minél kedvezőbbek legyenek számunkra, és ez óriási különbség, es ezért lehet valaki valamiben esetleg mindig jobb, ezért lehet megdönteni a legtöbb rekordot. De később kitérek a fentebb említett bizonyos "emberi tényezőre", mert ez elég fontos, és megérted miért is az... Viszont Kanyim nagyon jól leírta a "titkos receptet", habár ez nem titok, csak ismerni kell a játékot, és józan paraszti ésszel gondolkozni, hogy hogyan lehet a leggyorsabban TP-t szerezni. Nem ezt megfejteni a nagy dolog, hanem végig csinálni...

Ha egy rekord " nehezebben megdönthető" vagy "tovább fog tartani" akkor hamarabb felkerül ide, mint azok amelyek könnyebben megdönthetőek és hosszabb távon fenn állhatnak? - Természetesen nem így van... De azért az én meglátásom az, hogy értékben van kis különbség egy nehezen felállított eredményben, és egy pl szerencsének köszönhető eredményben. De ez csak az én, saját véleményem.

Kenneth G:
Pár ismerőst megkérsz, adjon folyamatosan buffot, zsákmányt stb. és meglesz. Onnantól kezdve meg csak rögöznöd kell. - Az emberi tényező részben majd lentebb vázolom, és erre is választ fogsz találni :)

Ismét Roni:
Én 2016.09.07-én kezdtem a karakterem. Jelenleg 147-es vagyok (1 hét és 148). Soha nem rögöztem. Még csak támogatást se kértem a fejlődésemhez soha (az elején 1-2 építős szettet csak). Nem tudok konkrét dátumot mondani, így nehéz, de elmondanám, hogy decemberre már 120-130as 1000% h megvoltam. Szóval szerintem totál nem lehetetlen, lévén h megcsinálta, és ahogy hallottam, bőven így állt a karijához, hogy neki ez a célja. Így azért nem oly nehéz. Szerintem valaki kipróbálhatja ha van ennyi ideje, mert ezen feltételekkel ami neki volt simán meg lehetett csinálni. - Azt nem tudom miért érdekes, hogy mennyi idő alatt értél el mondjuk 120-130-ra, hisz igazán a játék 130tól kezd komolyan nehezedni...

Harvey-ról azt hallottam, hogy a kezdetektől komolyan tolta, TUDATOSAN. Másképp kicsúszott volna ebből az időből. Hát most felcsigáztál...vagy tudsz valamit amit mi nem tudhatunk, vagy nem tudom. Ha kizárnak eskü ráhajtok h megdöntsem, hogy meggyőzzelek :D Ennyit megér 1 kizárás?! - Vigyázz, szavadon foglak, úgy tudom az a bizonyos banhammer igencsak közel van hozzád, és ha esetleg lecsap, be kell tartanod az ígéreted ;) az eskü, az eskü... szívből szorítok majd neked, nehogy szégyenbe maradj esetleg ha nem sikerül megdönteni ;)

Ne haragudj, de Kanyimmal kell egyet értenem, megdönthető ez a rekord simán. - Kanyim írásával én is egyet értek. Mint írtam nincs itt semmiféle "black magic", ha valaki meg akarná dönteni, így csinálja, ahogy Kanyim leírta :)

Hátha eme beszélgetés kapcsán valaki kedvet kap s megteszi. - Én nagyon örülnék, ha lenne ilyen, aki megpróbálná. Nem véletlen tettem ki a játékban a profilomra a rekordok fórum linkjét, hátha többen járnak fel ide, es esetleg születik több fajta rekord, vagy régiek dőlnek meg... Lesz egy kis élet legalább ;)

Az a bizonyos emberi tényező:
Leírom hogy sikerült nekem össze hozni, és ennek tudatában el lehet dönteni, hogy mennyire "sima" ezt megdönteni... Minden egyes játékban, ahol fejlődni kell, mindenki, de mindenki arra törekszik, hogy minél hamarabb elérje az aktuális maximumot. Innentől kezdve már minden azon múlik, hogy mennyit áldozol rá energiából, időből, pénzből. Csak ezen múlik... Részemről ez úgy indult, ami nélkül ez nem megy, hogy első a West, és ez szó szerint értve első. Nem egy napig, nem egy hétig, hónapig. Van a West, és csak ez után jön minden, biológiai létszükséglet, mint lélegzés, evés, ivás... és a többi dolog, hogy magánélet, munka, stb. Képes vagy minden elé helyezni a játékot fél évig, minden egyes nap? De szó szerint minden nap, nincs kivétel, meg pihi, meg nem érek rá/nincs kedvem... Buffalon kezdtem, de hamar rájöttem hogy halott a szerver, és tippet kaptam hogy Florida jó hely. Első cél volt elérni a 45-ös szintet, hogy költözhessek. Ami fontos ebben, hogy "nekem milyen könnyű volt a körülmények miatt" igen, az volt... Buffalon nincs energia töltés rögért, és mivel 8 év kihagyással jöttem vissza játszani, semmim nem volt!!! Nulla cucc, csak a VIP prém segített! Oldscool módon város boltjából öltözködtem a költözésem napjáig, nem volt pénzem, nem volt rögtön TP-s ruhám(azt se tudtam mi az a velem együtt fejlődő ruha), se buffok, és nem voltak barátok se még! De jött a költözés, és megjöttem Floridára. első utam Deanie városába vezetett, mert anno már létezett Soldiers Town város, csak akkor még Jack Headhunter vezette ezt a szövetséget ha jól emlékszem. Itt jött az első segítség... kérés nélkül, egyszer csak kaptam egy átutalást Deanie-tól, 300k összegben, közleményben annyi állt: támogatás a kezdéshez. Ugye, mondanom se kell, milyen jólesett/és sokat segített vele, mivel asszem 25k volt a vagyonom átutalása előtt. Innentől még mindig boltból öltözködtem, mert piacról így sem tudtam venni rendes ruhát, tehát, maradt ismételtem a város boltja!! A rögös energia töltésnek hála, kicsit jobban ment már a fejlődés... de komoly változás 90 szint körül volt csak, ahol is Floki-t megismerve jóban lettünk, és adott nekem egy Nicolas szettet, seminole fegyverrel, és Frank lószettel. Innen már tényleg jól tudtam haladni, óriási segítség volt, és kisebb módosításokkal maradt is, ez a szett 150-ig a 15sec-es munkákra, de templom építés csak jóval később volt, mivel, a függetlenség napi eventből szereztem Benjamin szettet, mert venni nem tudtam Ded Morozt, horror áron volt akkor...
De aztán sikerült barátra lelni még, aki lehetőséget biztosított magas szintű templom építésre, némi fizetség mellett ráadásul, de nevet most nem irok ;) minden esetre ismételten fontos része volt az utamnak, míg nem végeztem.
Szóval ezek voltak az "ideális" körülmények... Ha valaki a Kanyim által leírt módon kezd játszani, érezze magát nagyon, de nagyon szerencsésnek... de... én mégsem aggódok akkor sem, még ha úgy is tűnik, hogy így simán dönthető a rekordom :) Mert nem a feltételek megteremtése a legnehezebb feladat... Lehet neked ezer meg ezer rágódohányod, meg rózsavized, sok sok millió dollárod a számlán, és irdatlan mennyiségű rögöd, azt nem tudod akkor sem megkerülni, hogy ott kell ülnöd a gép előtt, és orrvérzésig játszani, ami a csövön kifér, minden egyes napban, hétben, hónapban...Ezzel kelsz, ezzel fekszel, értsd ezt szó szerint ám! Hajnalban kelés, megnézni milyen ezüst munkák lesznek aznap, ha szerencséd van, kedvező neked, ha nem.. hát imádkozol hogy bírjad a napot rózsavízzel, annyit sérülsz munka közben. És nincs megállás... éled az életed, de úgy hogy a játék az első. Lemész a Tescoba vásárolni?Igen, közbe is tolod, bizony... még a kasszánál is, és hazafele úton, a rohadt piros lámpánál is a kocsiban, otthon evés közben is, ha edzeni mentem ott is... Munkahely? ott is, mert muszáj... Hétvége? Szombat? West... Vasárnap? Mi más, West...
A fináléra, amit kiszámoltam hogy meg kell lennie a 150-nek, még egy hét szabit is kivettem, hogy 1000%-ra beleférjek a kitűzött időbe.
Sokat számoltam közben, végig figyeltem hol tartok éppen, mennyi nap kell a következő szintig, hogy tartsam az ütem tervet, és benne legyek a fél évben, ha 500 db alá ment a rágódohányom, vagy rózsavizem, kezdtem aggódni... Ha fizikálisan aludtam, ami nem tarthatott 4, max 5 órát naponta, mert jönni kell játszani, és tolni, akkor ment a templom építés, a többi idő az 15-sec meló a térkép közepén. Ami befolyt pénz így közben, elment arra, hogy felvásároljam az összes crafthoz szükséges terméket a piacon, mindegy milyen árban(fűrész,rózsa, kancsó, fa...stb.+zsákmány) hogy fenn tudjam tartani a tempót, és ne álljak meg, hisz ilyenekkel foglalkozni, hogy szedjem magamnak nyilván nincs rá idő :)

Kenneth, még mindig így gondolod hogy Pár ismerőst megkérsz, adjon folyamatosan buffot, zsákmányt stb. és meglesz? Onnantól kezdve meg csak rögöznöd kell...? ;)Ugye ugye...

Valoban ugy érzed Roni, hogy erre te képes lennél fél éven keresztül, minden áldott nap? Ugy gondolod sima ügy ez bárkinek? Hoznál ekkor aldozatot az életedben, hogy erre az időre mindent félre tegyél egy játék miatt?
Látod, ezért nem aggódok, hogy valaki megdönti... Akkor sem, ha minden a rendelkezésére áll 1-es szinttől, a végéig. Mert a melót, amit bele kell rakni, azt nem tudod megkerülni, és ez a szép ebben ;) Persze lehetséges, nem mondom hogy nem, de... nem aggódok ;)

Ulysses fentebb nagyon jól leírta (ezt is többek között, és a többit, egy szépen összeszedett hsz-ben, szokásához híven), hogy lényegében már az is elég lenne, ha ugyan ezt megcsinálja bárki, amit én, csak picit kedvezőbb indulási feltételekkel, és már meg is van az új rekord. És valljuk be, bőven lehetett volna ezt jobban kezdenem, de nem panaszkodom, erre volt lehetőségem akkor, de 1-2 hetet is "simán" rám verhet az, aki úgy kezdi el a játékot hogy mindene megvan a fejlődéshez kellő mennyiségben, mint TP-s ruha szett, buffok, dollár, és rög...
Aki azt gondolja, sikerülhet úgy, hogy napi pár órát tol 15secet, aztán Templom végig, hááát, az csalódni fog nagyon, és elvérzik hamar... Én fogok először gratulálni annak, aki hamarabb végezne mint én, mert tudni fogom hogy mit is ér az, amit csinált... Kell egy nagyfokú fanatizmus ehhez, különben nem bírod. Ha ez nincs meg, felesleges elkezdeni...
Ezt olyan fogja megdönteni, akiben megvan ez a tűz, és emellett minden rendelkezésére áll hozzá amit Kanyim irt. Na, ő megcsinálja kevesebb idő alatt. Kérdés hány ilyen van? A rekord tehát megdönthető... Ha jön a játékba új dolog, ami még jobban megkönnyíti a fejlődést? (pl cirkusz jegy) Én nem fogok sírni, hogy persze így "könnyű" ;) így sem aggódok...

Köszönöm, hogy végig olvastátok, igyekeztem rövid lenni, de nem ment :D
Üdvözlettel, Harvey

 
Utoljára egy moderátor szerkesztette:

DeletedUser

Vendég
Szep es korrekt iras. Most mar hatha jobban atlatjak a rekordod nehezseget es azt, miert eroskodtem annyira, hogy nem fogjak megdonteni. :)
 

DeletedUser17478

Vendég
Pár gondolat a fentebbi témához :)

Úgy gondolom, hogy aki a játékát kiegészíti egy rekord kísérlettel/megdöntéssel az elismerendő. Talált valamit a játékban, ami motivációt ad, amiben örömét leli. A rekordok topic pedig adhat egyfajta elismerést ha kiemelkedő játékteljesítmény keletkezik.

A rekordokon lehet vitatkozni (de minek is? :rolleyes: ). Van persze könnyebben megdönthető, van amihez kemény és folyamatos játékmeló kell. Szerintem nem gond ha könnyebben megdönthető rekordok is felkerülnek, az adhat még újabb motivációt az addigi rekord tartónak is.

Egy rekordra térnék ki - Harvey A. Logan 150-es szint rekordjára. Őrült meló lehetett :) Ha volt valaki aki úgy érzi, hogy közel hasonlóan rövid idő alatt megtette, szívesen segítek a dátumok ellenőrzésében. (Csak nem lesz több több ezer, mert akkor ezt meg...... :D ) Bevallom a játékos karakteremre gondolva, bennem is felmerült meg kéne próbálni. Nem feltétlen az első hely miatt, inkább az én mire vagyok képes elv miatt sok-sok évi játék tapasztalattal. Itt javasolnám, hogy ehhez a rekordhoz egy dobogós lista is lehetne, érdekes lenne látni a második vagy harmadik leggyorsabbat is.

Kenneth G-nek köszönet a rekordok topic vezetéséért :)
 

Kanyim

Veteran Member
Itt javasolnám, hogy ehhez a rekordhoz egy dobogós lista is lehetne, érdekes lenne látni a második vagy harmadik leggyorsabbat is.

Mindenképpen támogatom a dobogós helyezéseket ebben az eredményben. Itt már a dobogó is emberfeletti teljesítmény lenne. (most hirtelen nekem deluugi eredménye ugrik be.. egyik új világon ő is 1 évnél korábban jutott el 150ig)

(persze majd minden rekordnál lehetne dobogó, hogy ezzel is ösztönözzük az embereket, meg mi is lássuk mennyivel vannak elmaradva az elsőtől.. hogy brutális rekord aminek a közelében sincs senki, vagy a második éppen csak egy hajszálnyival van mögötte és kb csak a szerencse döntött közöttük)
 
Státusz
Nem lehet hozzászólni.
Fent